Τέταρτο φιλικό, πρώτη εμφάνιση του ΠΑΣ στα Γιάννενα

on .

XRHSTOGOYLAS

• Το τέταρτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει σήμερα (6.30 μ.μ.) το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, στην πρώτη από τις μεταξύ τους φιλικές αναμετρήσεις.
Αρχικά το σημερινό φιλικό ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Αγρίνιο και η «ρεβάνς» στα Γιάννινα, όμως έγινε αλλαγή έδρας κατόπιν αιτήματος του Παναιτωλικού, λόγω εργασιών που γίνονται στο γήπεδο του. Οι δύο ομάδες ήρθαν σε συννενόηση και αποφασίστηκε να γίνει το πρώτο ματς σήμερα στα Γιάννινα και την Τετάρτη (08/08) το δεύτερο στο Αγρίνιο.
Όμως ούτε το Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες» είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει αγώνες. Οι εργασίες για την αντικατάσταση του ταρτάν δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου το Εθνικό Στάδιο θεωρείται ακόμα εργοτάξιο, ακατάλληλο για τη διεξαγωγή αγώνων. Η λύση που βρέθηκε είναι το ΠΕΑΚΙ και συγκεκριμένα το κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικό στην Ανατολή, στο οποίο θα διεξαχθεί ο σημερινός αγώνας.
Ελεύθερη είσοδος στο ΠΕΑΚΙ
Μπορεί το σημερινό να είναι το τέταρτο φιλικό του ΠΑΣ, όμως θα είναι το πρώτο επί γιαννιώτικου εδάφους καθώς τα τρία προηγούμενα με Λάρισα, Λαμία και Λεβαδειακό έγιναν στο Καρπενήσι κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας.
Αρκετοί λοιπόν από όσους θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο στα Γιάννινα και δεν θα εκδράμουν σε κάποια από τις κοντινές παραλίες της Ηπείρου, αναμένεται να βρεθούν σήμερα στις 18:30 στο Πανηπειρωτικό για να δουν για πρώτη φορά από κοντά την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να μην υπάρξει εισιτήριο, αλλά ελεύθερη είσοδος στο σημερινό φιλικό με τους Αγρινιώτες. Ενδιαφέρον για να καλύψει τηλεοπτικά το σημερινό φιλικό έχει δείξει το συνδρομητικό κανάλι της NOVA που έχει πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Πρώτη προπόνηση ο Λέο
Μία προπόνηση μόνο περιελάμβανε το χτεσινό πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του σημερινού φιλικού με τον Παναιτωλικό.
Κάστρο και Παμλίδης δεν συμμετείχαν ουτε και χτες στο κανονικό πρόγραμμα και ακολούθησαν ατομικό, όπως και ο νεαρός Βασιλάκης. Τα ευχάριστα νέα αφορούν τον Λέο, ο οποίος για πρώτη φορά προπονήθηκε μαζί την υπόλοιπη ομάδα σε κανονικούς ρυθμούς. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός Γάλλος επιθετικός είχε έρθει τραυματίας από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό και είχε μείνει από την αρχή εκτός προπονήσεων. Επίσης, σε φουλ ρυθμό προπονήσεων επέστρεψαν ο Άντι Λίλα, μαζί με τους Νικολιά και Κακούμπα.
Ο Γιάννης Πετράκης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες και να δοκιμάσει πάλι το 4-4-2, αλλά και το 3-4-3, το οποίο έχει δοκιμάσει σε κάποια χρονικά διαστήματα των προηγούμενων φιλικών.
Επέστρεψε Αγρίνιο ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας και επέστεψε στη βάση του στο Αγρίνιο από τα Χάνια Πηλίου.
Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε και ένα νικηφόρο φιλικό με 6-0 επί της Νίκης Βόλου και πλέον ρίχνει το βάρος της στα δύο δυνατά φιλικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Η ομάδα του Αγρινίου είναι μία από τις επτά τηλεοπτικά «άστεγες» και για αυτό επικρατεί στασιμότητα στα μεταγραφικά της. Η διαφαινόμενη λύση σε αυτό το θέμα ενδέχεται να φέρει και μεταγραφές, με τους Αγρινιώτες να αναζητούν κυρίως επιθετικό, αλλά και παίκτη για τη δεξιά πλευρά, εκεί όπου υπάρχει μόνο ο Μαρινάκης τώρα στο ρόστερ τους.
Υποβιβάζονται τρεις, ανεβαίνει μία
Σε μία αρχική συμφωνία κατέληξαν η Super League και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για το πως θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθωση του πρωταθλήματος, αλλά και το πόσες ομάδες θα απαρτίζουν το μεθεπόμενο πρωτάθλημα της περιόδου 2019-2020.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε υποχώρηση από τη θέση του για 12 ομάδες και πλέον συμφωνεί σε πρωτάθλημα 14 ομάδων από τη σεζόν 2019-20, αλλά βάζει έναν βασικό όρο, να περιοριστούν οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών.
Σχετικά με το πως θα γίνει η αναδιάρθρωση, Βασιλειάδης και Super League συμφώνησαν να υποβιβαστούν από την Super League τρεις ομάδες την ερχόμενη σεζόν και να ανέβει μία απευθείας από τη Football League χωρίς τη διαδικασία των play off.
Αυτό το σενάριο πάντως δεν βρίσκει σύμφωνη την Football League, η οποία έχει αποφασίσει να ανέβουν δύο ομάδες στη Super League και αν δεν κάνει πίσω, η απόφση για την άνοδο μίας ομάδας θα ληφθεί από την ΕΠΟ.
Η διαφαινόμενη συμφωνία του Υφυπουργού Αθλητισμού με την Super League θα φέρει λύση και στο αδιέξοδο με τις 7 τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες. Το πακέτο στήριξης από NOVA και ΕΡΤ, το οποίο είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Βασιλειάδης πιθανότατα θα μετατραπεί σε διετές, από πενταετές που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, με τη δυνατότητα να επεκταθεί για 3 ακόμη χρόνια, αν υλοποιούνται πιστά όλοι οι όροι. Επομένως, αρκετές από τις ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι «άστεγες» θα κλείσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ.
Οι ερχόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το θέμα και στόχος είναι στις 9 Αυγούστου που έχει προγραμματίσει η λίγκα την Γενική της Συνέλευση το θέμα να έχει κλείσει θετικά και να υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά να πραγματοποιηθεί και η κλήρωση.