Εντατικά προετοιμάζονται οι ομάδες του ερασιτεχνικού

on .

perama

• Συνεχίζονται οι προετοιμασίες των ομάδων με τον «Πρωινό Λόγο» να σας παρουσιάζει σήμερα τις ομάδες της Προοδευτικής Περάματος, της Θύελλας Κατσικά, του Αγροτικού Καστρίτσας και της Αγίας Μαρίνας.

Στα βάσανα της προετοιμασίας οι παίκτες της Προοδευτικής
Εδώ και δεκατέσσερις μέρες ξεκίνησε η προετοιμασία της Προοδευτικής υπό την επίβλεψη του Νίκου Γκούρα. Σκληρή δουλειά και πολύ τρέξιμο είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν αυτές τις μέρες στο πρόγραμμα με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στην έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων και να μπορέσει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.
Ο «Πρωινός Λόγος» βρέθηκε στην προετοιμασία της Προοδευτικής και μίλησε με τον προπονητή Νίκο Γκούρα.
• Νίκο δέκατη τέταρτη μέρα προετοιμασίας σήμερα για το Πέραμα. Πες μας πως κυλάει αυτές τις μέρες η προετοιμασία.
-«Καλησπέρα Χρήστο. Να ευχηθώ υγεία σε προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας».
• Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Προοδευτική τη νέα χρονιά και ποιος είναι ο στόχος;
-«Βασικά να έχουν την υγεία μας και να είμαστε όλοι καλά. Έχουμε παιδιά που έχουν ποδοσφαιρική αξία, ήθος και ικανότητα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα εφόσον είμαστε αγαπημένοι, μονιασμένοι και κάνουμε την προπόνηση που πρέπει να έχουμε και τα ανάλογα στάνταρ απόδοσης».
• Στην ομάδα έμειναν αρκετοί παίκτες από το περσινό ρόστερ. Πότε υπολογίζεις να κλείσει το ρόστερ;
-«Αυτή τη στιγμή έχουν φύγει τέσσερις παίκτες από το περσινό ρόστερ, δυστυχώς για εμάς δεν μπορέσαμε αν και θέλαμε να τους κρατήσουμε. Ήρθαν κάποιοι άλλοι παίκτες με την ίδια ποδοσφαιρική αξία, με πολύ καλές παραστάσεις και από υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω να είμαστε αγαπημένοι όπως πέρυσι και να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε πέντε παιδιά που είναι φοιτητές και ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας και κατά 95% έχουμε κλείσει. Αν υπάρξει κάποια εξαιρετική περίπτωση ίσως προχωρήσουμε σε μια μεταγραφή ακόμη».
• Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;
-«Είναι καλό το να μπορέσουν οι ομάδες να παίξουν και εκτός λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Μακάρι οι ομάδες να είναι όλες δυνατές αν και πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, θα υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο, αλλά και οι ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει στο χώρο πρόοδο. Το πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το πρωτάθλημα θα το δείξει η πορεία».

Σε φουλ ρυθμούς η προετοιμασία για τη Θύελλα Κατσικά
Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία της Θύελλας Κατσικά στο βοηθητικό γήπεδο του Κατσικά ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το ρόστερ της ομάδας αυτή τη στιγμή αποτελείται από 23 ποδοσφαιριστές, με το βασικό περσινό κορμό να έχει παραμείνει σχεδόν όλος και να έχουν προστεθεί τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.
Οι ποδοσφαιριστές εντείνουν καθημερινά τη συστηματική δουλειά στις προπονήσεις που γίνονται υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Μανώλη Σκούφαλη και του γυμναστή της ομάδας Κων/νου Κουτσούπα. Συγκεκριμένα από την ομάδα έχουν αποχωρήσει δυο παίχτες του περσινού κορμού, ο Νεφρός που πήγε στην Ανατολή και ο Αλιάι που πήγε στον Αγροτικό Καστρίτσας.
Στο δυναμικό της Θύελλας έχουν ενσωματωθεί έως τώρα οι Στέφος από τον Πήγασο, Καλογερόπουλος από το Πέραμα, Μαστοράκης από τους Χουλιαράδες, Παππάς και Τσιώνης από την Ηλιόκαλη, ενώ στην ομάδα έχει επιστρέψει μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Παζαρτζής που πέρυσι έπαιζε στον Τιτάνα Λογγάδων.
Στις προπονήσεις συμμετέχουν και τρεις ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τα τμήματα υποδομής της ομάδας και ειδικότερα οι Μπίνας, Τσουράς και Παλιάτσος. Τέλος, στη περίοδο της προετοιμασίας η ομάδα του Μανώλη Σκούφαλη έχει προγραμματίσει να δώσει τα εξής φιλικά: τους Κραψήτες Καππαδόκες στις 8/8, το Κουτσελιό στις 12/8 και με τη Θύελλα Ελεούσας στις 25 του μήνα.
Ο «Πρωινός Λόγος» βρέθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του Κατσικά και μίλησε με τον προπονητή της Θύελλας Μανώλη Σκούφαλη.
Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Σκούφαλη: «Nα έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα. Γίνεται μια πολύ καλή δουλειά με νέα παιδιά. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι έχουμε το βασικό περσινό κορμό σχεδόν όλο. Είναι παιδιά που έχουν δουλέψει μαζί μου έξι μήνες, μαζί με τα άλλα παιδιά που θα έρθουν ακόμα να ενσωματωθούν γρήγορα, να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Από θέμα προετοιμασίας, ετοιμαζόμαστε να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης μαζί με τα φιλικά παιχνίδια που θα γίνουν».
• Πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν και νέα παιδιά στη προετοιμασία της ομάδας;
-«Είναι κάποια παιδιά που από πέρυσι είναι μαζί μου και έπαιξαν σε κάποια παιχνίδια. Φέτος, θα ανέβουν και άλλα 2-3 παιδιά, είναι σημαντικό αυτό να δουλεύουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο,να βελτιώνονται και είναι πολύ καλό για την ομάδα. Εμείς κοιτάμε το καλύτερο, να τα βοηθήσουμε,να μπουν στο κλίμα της ομάδας».
• Η ομάδα τα τελευταία δυο χρόνια έχει σταδιακά ανοδική πορεία. Φέτος μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω;
-«Όταν ήρθα εγώ πέρυσι στην ομάδα ήταν 8η. Έκανε την υπέρβαση και βγήκε τρίτη. Ο στόχος μας φέτος είναι κάθε Κυριακή να κερδίζουμε. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη πορεία. Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα, να πλαισιωθούμε και με κάποιους άλλους παίχτες που θα έρθουν στη πορεία, να γίνουμε όσο πιο γρήγορα καλύτερη ομάδα. Θέλει χρόνο, θέλει υπομονή, πιστεύω όμως σε αυτά τα παιδιά από πέρυσι που ήρθα, πιστεύω στην ομάδα, έχει τεράστια δυναμική, δουλεύοντας σωστά και θα βελτιωθούμε».
• Το πρωτάθλημα φέτος είναι αποκεντρωμένο. Πιστεύεις θα είναι πιο δυνατό;
-«Εντάξει είναι ομάδες που ανέβηκαν λίγο έξω από τα Γιάννενα. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να είναι και δυνατό. Εξαρτάται το επίπεδο που θα υπάρχει, οι ομάδες πόσο δυνατές θα είναι, από εκεί εξαρτώνται όλα. Σίγουρα είναι δυνατές έδρες, αλλά όλα εξαρτώνται από τη δυναμική της κάθε ομάδας, το πόσο βελτιώνονται οι ομάδες και αυτό ανεβάζει το επίπεδο του ερασιτεχνικού».
Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Συνεχίζεται το χτίσιμο για τον νεοφώτιστο Αγροτικό Καστρίτσας
Την προετοιμασία του διανύει και ο νεοφώτιστος στην Α' Ερασιτεχνική Αγροτικός Καστρίτσας. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν συστηματικά στις προπονήσεις υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Γιάννη Καραφέρη και άπαντες στο στρατόπεδο των κίτρινων ευελπιστούν να φανεί η ομάδα ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα.
Στις προπονήσεις του Αγροτικού συμμετέχουν 25 ποδοσφαιριστές, ενώ αναμένεται το ρόστερ να μεγαλώσει, καθώς η ομάδα είναι σε συζητήσεις με άλλους ποδοσφαιριστές και αναμένεται να τους ανακοινώσει τις επόμενες μέρες, όταν θα είναι έτοιμα τα δελτία τους.
Μέχρι στιγμής στην ομάδα έχουν έρθει οι εξής ποδοσφαιριστές: Γιωτίτσας από το Κουτσελιό, Κατζιώτης από τον Ολυμπιακό Βοτανικού , Αλιάι από τη Θύελλα Κατσικά και Μπισέλας από την Κ2Ο του ΠΑΣ Γιάννινα. Έχουν αποχωρήσει από την ομάδα οι Τσακιρίδης (Κράψη), Ναυρόζογλου (ΑΕΜ), Τσίλης, Ζαρογιάννης.
Το πρώτο φιλικό με το Κάστρο έληξε 0-0. Τα επόμενα φιλικά είναι με Πράμαντα, Χουλιαράδες, Νησί και Ανατολή. Επίσης, ο Αγροτικός Καστρίτσας στις 8 Αυγούστου διοργανώνει Δημοτική Βραδιά με Γιώργο Βελισσάρη, Τζένη Κατσιγιάννη και Παναγιώτη Πλαστήρα.
Ο «Πρωινός Λόγος» βρέθηκε στο γήπεδο της Καστρίτσας και μίλησε με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Καραφέρη.
Οι δηλώσεις του Γ. Καραφέρη: «Eίμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από τη προσέλευση των παιδιών, χρειαζόμαστε και κάποιες άλλες προσθήκες παιδιών. Η ομάδα είναι στην Α’ μετά από πολλά χρόνια, αλλάζει επίπεδο, περιμένουμε κάποιους ποδοσφαιριστές να έρθουν τα δελτία, εκκρεμούν κάποιες συμφωνίες με κάποια παιδιά από τη γύρω περιοχή και ευελπιστούμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής».
• Άρα το ροστερ δεν έχει κλείσει;
-«Όχι, χρειαζόμαστε μερικές προσθήκες ακόμη, περιμένουμε τα δελτία και ψάχνουμε και κάποιους άλλους».
• Υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει κάποιος από την ομάδα;
-«Από τα παιδιά που ήδη είναι στην ομάδα, δεν μας έχει εκδηλώσει κάποιος την επιθυμία να αποχωρήσει, φαντάζομαι ότι μετά την άνοδο της ομάδας τα παιδιά είναι λογικό να μείνουνε και να παλέψουν στο καλύτερο επίπεδο».
• Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας την ερχόμενη σεζόν στην Α' Ερασιτεχνική;
-«Όταν είσαι νεοφώτιστη ομάδα το πρώτο που θες είναι να εξασφαλίσεις τη παραμονή. Εδώ δε ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέφτουν του χρόνου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να είναι ανταγωνιστική η ομάδα, να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να το χαιρόμαστε σε πρώτη φάση και να μπορέσουμε να μαζεύουμε βαθμούς στο γήπεδο».
• Πιστεύετε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο αμφίρροπο;
-«Το πρωτάθλημα είναι αποκεντρωμένο. Επανέρχονται ομάδες όπως το Μέτσοβο, τα Πράμαντα έχουν παραμείνει στην κατηγορία, ο Παρακάλαμος επίσης, η Κόνιτσα ανέβηκε ξανά. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό να υπάρχουν ομάδες από τη γύρω περιοχή, όσο και αν φαίνεται κουραστικό σε πρώτη φάση. Είναι σημαντικό να είναι αποκεντρωμένο το πρωτάθλημα και δυνατό».
• Για τη διοίκηση της ομάδας
-«Η διοίκηση είναι το άλφα και το ωμέγα στην Καστρίτσα και αυτό φαίνεται από τη πορεία που κάνει η ομάδα τα δυο τελευταία χρόνια, ανέβηκε σε δυο χρονιές κατευθείαν κατηγορία. Τα παιδιά κάνουν μια απίστευτη προσπάθεια να φτιαχτεί ξανά μια δυνατή ομάδα.Βέβαια το δύσκολο είναι ότι αν λείπεις από την Α τόσα χρόνια θα πρέπει να προσαρμοστείς κατευθείαν στις ανάγκες της».
Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Σωστές βάσεις για να πρωταγωνιστήσει η Αγία Μαρίνα
Πέρυσι συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου χάνοντας την άνοδο στην Α’ κατηγορία στις καθυστερήσεις από την Καστρίτσα. Φέτος η Αγία Μαρίνα με νέο προπονητή τον Αντώνη Δημητρίου θέλει να βάλει τις βάσεις ώστε να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι και δεν είναι άλλο από την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία.
Εδώ και έξι μέρες έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας και ο «Πρωινός Λόγος» βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση όπου μίλησε με τον προπονητή Αντώνη Δημητρίου:
• Αντώνη καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία. Πες μας πότε ξεκίνησε η προετοιμασία και πως εξελίσσεται;
-«Σε ευχαριστούμε Χρήστο που βρίσκεσαι στο χωριό μας. Να ευχηθώ και εγώ σε όλο τον κόσμο του ερασιτεχνικού να έχουμε υγεία και σε εσάς τους ανθρώπους της δημοσιογραφίας που μας βοηθάτε στο έργο μας. Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 25 Ιουλίου, διανύουμε την έκτη μέρα προετοιμασίας, υπάρχει μεγάλη διάθεση και συμμετοχή από τα παιδιά και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».
• Τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος από την ομάδα μιας και πέρυσι συμμετείχε στα play-off ανόδου.
-«Η Αγία Μαρίνα είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία, έχει πάρει πρωταθλήματα στη Β’ ερασιτεχνική. Είναι μια τίμια ομάδα και θα μπορούσε για μια ισοπαλία να παίζει στην Α’ κατηγορία, έχει ένα πάρα πολύ καλό κορμό και με τις προσθήκες που κάναμε και με τη συμμετοχή αρκετών νεαρών παικτών που θα εντάξουμε στην ομάδα πιστεύω ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσουμε».
• Όταν λες νεαρούς παίκτες εννοείς από τα παιδιά που είχες στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ;
-«Ναι. Είναι κάποια παιδιά που δεν επιλέχθηκαν για τα τμήματα υποδομών, τα παιδιά και οι γονείς τους και τους ευχαριστώ για αυτό πίστεψαν σε εμένα, με ακολούθησαν εδώ και πιστεύω ότι έκαναν καλή επιλογή και τα παιδιά θα δικαιωθούν, αλλά και η ομάδα της Αγίας Μαρίνας που τα επέλεξε και θα τους δώσει χρόνο συμμετοχής για να δείξουνε τι αξίζουν».
• Μεταγραφικά τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα μέχρι τις 31/10 που τελειώνει η μεταγραφική περίοδος;
-«Η ομάδα έχει έναν πολύ καλό κορμό από πέρυσι, κάναμε κάποιες προσεγμένες κινήσεις. Τώρα αν τύχει κάποιος παίκτης που θα αξίζει και θα είναι καλός χαρακτήρας εννοείται ότι τον θέλουμε. Μέχρι τώρα έχουμε ένα μικρό ρόστερ 20-21 άτομα, έχουμε κλείσει και δύο παίκτες ακόμη αλλά δεν έχουν φέρει τα δελτία οπότε πιστεύω ότι είμαστε ικανοποιητικά για την εποχή».
• Οπότε το ρόστερ έχει κλείσει.
-«Λογικά έχει κλείσει. Αλλά ξέρεις καλά ότι μπορεί μέχρι 31 Οκτωβρίου που είναι οι μεταγραφές κάποιοι δυσαρεστημένοι μπορεί να μετακινηθούν και να φύγουν από τις ομάδες τους, οπότε και εμείς είμαστε σε συνεχείς επαφές και προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό».
• Πώς βλέπεις το νέο πρωτάθλημα;
-«Βλέπω ότι έχει παραδοσιακές ομάδες όπως το Ροδοτόπι, η Κρύα που είναι ομάδες Α’ κατηγορίας, η Λαψίστα είναι μια ομάδα που έχω αγωνιστεί και εγώ και είναι σημαντική, η Βουνοπλαγιά η οποία έχει κατακτήσει κύπελλο ερασιτεχνών, το Σταυράκι, οι Αμπελόκηποι. Θα είναι ένας πολύ δυνατός και ανταγωνιστικός όμιλος και πιστεύω θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για αυτόν τον όμιλο».

Τρεις νέες προσθήκες στην Κράψη
• Τρεις νέες προσθήκες έκανε η ομάδα της Κράψης αποκτώντας τους Γιάννη Ζαμπέτα από τα Πράμαντα, Νίκο Ρίζο από τους Μικρασιάτες και Κώστα Μάντζιο από τον Ολυμπιακό Ιωαννίνων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Τρείς νέες προσθήκες, για την ομάδα μας. Οι Νίκος Ρίζος, Γιάννης Ζαμπέτας και Κώστας Μάτζιος, θα αγωνίζονται για την ομάδα μας. Ο Γιάννης Ζαμπέτας, αγωνιζόταν τη προηγούμενη σεζόν, στην ομάδα των Πραμάντων, ενώ έχει αποτελέσει μέλος της Δόξα Κρανούλας και του ΑΟ Βελισσαρίου. Ο Νίκος Ρίζος,στην ομάδα των Χουλιαράδων και της ΑΕΜ στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Κώστας Μάντζιος,αγωνιζόταν στην ομάδα του Ολυμπιακού Ιωαννίνων, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί για την ομάδα του ΑΟ Σταυρακίου. Σας καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΑΣ ΚΡΑΨΗΣ, κι ευχόμαστε καλή αγωνιστική σεζόν!».

Στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά ο Μιχάλης Ηλίας
• Μια ακόμη μεταγραφή για την ομάδα του Αγροτικού η οποία απέκτησε τον αμυντικό Μιχάλη Ηλία ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Κράψη.
Ο Αγροτικός συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία του αφού θα είναι η πρώτη ομάδα του ερασιτεχνικού που θα ανοίξει επίσημα τη νέα χρονιά με τον αγώνα του Super Cup με αντίπαλο τον Θρίαμβο Σερβιανών.

Στην Καστρίτσα ο Στέργιος Πότσης
• Την απόκτηση μιας ακόμη μεταγραφής ανακοίνωσε ο Αγροτικός Καστρίτσας. Συγκεκριμένα, απέκτησε τον Στέργιο Πότση από τη Δόξα Προσκυνητών Κομοτηνής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H διοίκηση του Αγροτικού Καστρίτσας ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Στέργιου Πότση από τη Δόξα Προσκυνητών Κομοτηνής».

Πήραν Ζάννη και Μασούρα τα Πράμαντα
• Δύο μεταγραφές πραγματοποίησαν τα Πράμαντα και συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Πάρις Ζάννης και Χρήστος Μασούρας από την Κράψη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ανακοινώνει την πραγματοποίηση 2 ακόμη μεταγραφών που ολοκληρώθηκαν σήμερα: 1) Αποκτήθηκε ο Ζάννης Πάρις, αμυντικογενής παίχτης, ο οποίος έπαιξε πέρυσι για μισή σεζόν στον ΠΑΣ Κραψης. 2) Αποκτήθηκε ο Μασούρας Χρήστος, κεντρικό χαφ, ο οποίος έπαιξε πέρυσι για λογαριασμό του ΠΑΣ Κράψης. Τους καλωσορίζουμε στην ομάδα μας, τους ευχόμαστε υγεία πάνω από όλα κ ελπίζουμε να πετύχουμε τους στόχους μας με την πολύτιμη βοήθεια τους».

Καρέ μεταγραφών για τη Ζωοδόχο
• Συνεχίζει την μεταγραφική της ενίσχυση η ομάδα της Ζωοδόχου αποκτώντας τους Κώστα Καρατζένη από το ΑΠΟΕΛ, Βασίλη Γιόγιακα από το Νησί, Κώστα Ραγιά από την Κρύα και Ανδρέα Μαργιόλα από το Σταυράκι.

Χωρίς μπαράζ αν υπάρχει βαθμολογική διαφορά ίση ή άνω των επτά βαθμών
• Αναρτήθηκε στο site της ΕΠΣΗΠ η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.
Στην προκήρυξη υπάρχουν αλλαγές όσον αφορά τα play-out και τα play-off σε Α' και Β' κατηγορία τα οποία θα διεξαχθούν κανονικά εφόσον δεν υπάρχει βαθμολογική διαφορά ίση η παραπάνω από τους επτά βαθμούς μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στα μπαράζ.
Αναλυτικά το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει τα εξής: «Στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 11ου από το 12ο είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς. Τότε υποβιβάζονται αυτομάτως τα τέσσερα τελευταία σωματεία, καθώς και όσα άλλα σωματεία χρειαστεί, ο αριθμός των οποίων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων της Ένωσής μας που θα συμμετέχουν στη Γ' Εθνική. Στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-οφ) εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 2ου από τον 3ο είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς. Τότε στην Α΄ Ερασιτεχνική ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο».
Την Τετάρτη 22 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση για τις κατηγορίες Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνικής, καθώς και για την πρώτη φάση του Κυπέλλου.