Γεμάτο το «δελτίο»τραυματιών του ΠΑΣ!

on .

PAS PANAITOLIKOS 3 5 8 18

• Πολλά προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζει η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στα ήδη υπάρχοντα προστέθηκαν και νέα μετά το φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό.

Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τον Γιάννη Πετράκη για νέα πειράματα στην αυριανή ρεβάνς της ήττας (0-1) με τον Παναιτωλικό που θα γίνει στο Αγρίνιο.
Συγκεκριμένα στη λίστα των τραυματιών βρίσκονται οι: Μπουκουβάλας (με κάκωση), Λίλα (με σφίξιμο στο πόδι), Κάστρο και Κακούμπα (που είναι εκτός πλάνων όλη την εβδομάδα), Λεό (που ακόμη είναι ανέτοιμος για να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα), Παμλίδης (με γνωστικό οίδημα), ενώ ο Τσικάρσκι προπονήθηκε με δεμένο το κεφάλι. Εκτός αυτών άφαντος παρέμεινε και χθες ο Μπετρά του οποίου αναμένεται η λύση του συμβολαίου.
Η φιλική ήττα με Παναιτωλικό
Η ομάδα της Ηπείρου στο φιλικό του Σαββάτου που έγινε στο ΠΕΑΚΙ, εμφανίστηκε νωθρή και χωρίς φρεσκάδα στο α’ μέρος, όμως βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ παρά τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Ντόλοβατς και αριστερό ο Μπουκουβάλας και στο κέντρο της άμυνας οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Λίλα και Γιάκος, δεξί εξτρέμ ο Βιδάλ και αριστερό ο Κούζικ, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Ξύδας και Κόντε.
Στο δεύτερο μέρος ο Πετράκης δοκίμασε για αρκετή ώρα το 3-4-3, μαζί φυσικά με το 4-4-2. Ο Σιόντης ήταν σε ρόλο τρίτου στόπερ μαζί με τους Μιχαήλ και Τζημόπουλο, με τον Σκόνδρα να προωθείται λίγο πιο μπροστά στα χαφ μαζί με τον Γιάκο. Βιδάλ δεξιά και Νικολιάς αριστερά, με τους Ξύδα, Κρίζμαν και Κόντε στην επίθεση.
Από την πλευρά του ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 με τον Γιαννακόπουλο στην εστία, δεξί μπακ τον Μαρινάκη και αριστερό τον Ρότσα, με τους Μιχάι και Άργκους στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ οι Έρικσον και Μάρκος Πάουλο, αριστερά στην επίθεση ο Μανά, δεξιά ο Μπαρμπόσα και επιτελικός μέσος ο Ντίαζ, πίσω από τον Μοράρ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Καλύτερος ο Παναιτωλικός
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ανήκε στους Αγρινιώτες. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα, όμως έκανε πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα να «πουλάει» εύκολα τη μπάλα και ο Παναιτωλικός να βγάζει εύκολα αντεπιθέσεις κυρίως από τα αριστερά με τους Ρότσα και Μανά.
Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών η ομάδα του Αγρινίου έφτασε μια ανάσα από το γκολ και είχε δοκάρι. Ο Μοράρ άνοιξε ωραία στον Μπαρμπόσα, αυτός έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Ντίαζ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.
Η υπεροχή του Παναιτωλικού συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τον ΠΑΣ να έχει μία μόνο ευκαιρία στο 20’ όταν ο Κόντε βγήκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Γιαννακόπουλο, όμως καθυστέρησε και δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα.
Το 0-1
Τελικά το γκολ για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 35’. Ο Μοράρ δοκίμασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στα σώματα και ευνοημένος από την κόντρα ήταν ο Μπαρμπόσα, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή του ΠΑΣ, την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Ντίαζ, αυτός ξεμαρκαρίστηκε ωραία και με σουτ νίκησε τον Βελλίδη και άνοιξε το σκορ για το 0-1.
Άλλος ΠΑΣ στο Β΄
Με την έναρξη της επανάληψης ο Πετράκης έριξε στο ματς τους Νικολιά, Σκόνδρα, Σιόντη και Κρίζμαν και ο ΠΑΣ απέκτησε άλλο «αέρα» επιθετικά.
Η πρώτη ευκαιρία του Κρίζμαν χάθηκε στο 50’ όταν ο Κροάτης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, όμως καθυστέρησε να πλασάρει με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος να βρει χρόνο και να του κλείσει τελικά το οπτικό πεδίο προς την εστία.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Κρίζμαν πέρασε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη που αντικατέστησε ένα λεπτό νωρίτερα τον Γιαννακόπουλο.
Στο 64’ ο έμπειρος πορτιέρο του Παναιτωλικού είπε «όχι» στον Κρίζμαν σε μεταξύ τους τετ α τετ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Πετράκης έριξε στο ματς τους Λουκίνα και Πήλιο στις θέσεις των Κόντε και Ξύδα. Ο ΠΑΣ έγινε ιδιαίτερα απειλητικός από αριστερά, κυρίως με τις συνεργασίες του νεαρού Πήλιου με τον Νικολιά.
Στο 71’ ο Νικολιάς συνεργάστηκε ωραία με τον Βιδάλ και έκανε το σουτ, όμως ο Κυριακίδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 75’ ο Πετράκης έδωσε για ένα τέταρτο χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Γώγο, Παπαδόπουλο και Λιάσο, που μπήκαν στις θέσεις των Μιχαήλ, Τζημόπουλου και Γιάκου.
Η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣ χάθηκε στο 82’ όταν Βιδάλ και Πήλιος συνδυάστηκαν από αριστερά, ο νεαρός έβγαλε τη σέντρα και ο Κρίζμαν έπιασε με τη μία το σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.
Το 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τάση, με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να χαροποιήσει τους περίπου 1500 φίλους του που βρέθηκαν χτες μαζικά στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής και να γνωρίζει την πρώτη φιλική ήττα.
Τα επόμενα φιλικά
Πέραν του αυριανού παιχνιδιού στο Αγρίνιο, την τρέχουσα εβδομάδα ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (11/08) την Παναχαϊκή και την Κυριακή (12/08) τα Τρίκαλα, με τα δύο ματς να γίνονται στα Γιάννινα και πιθανότατα όχι στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες» αλλά στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.