Δεύτερο φιλικό τεστ του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό

on .

panaitolikos pas

• Το κατά σειρά πέμπτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα δώσει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.
Μετά τη φιλική ήττα στο Πανηπειρωτικό με 0-1 το περασμένο Σάββατο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει την ευκαιρία να πάρει μια άτυπη ρεβάνς και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις σε αυτή την περίοδο προετοιμασίας.
Η φιλική ήττα στο ΠΕΑΚΙ ήταν η πρώτη στα φιλικά προετοιμασίας, καθώς ο απολογισμός στο Καρπενήσι ήταν 2 νίκες κόντρα σε Λάρισα και Λεβαδειακό με το ίδιο σκορ 1-0 και μια ισοπαλία απέναντι στη Λαμία με σκορ 2-2.
Οι απώλειες είναι ουκ ολίγες στο στρατόπεδο του Γιάννη Πετράκη που πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του στα επόμενα φιλικά παιχνίδια δεδομένων των τραυματισμών.
Να σημειωθεί ότι προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν ο Μπουκουβάλας που έχει μια κάκωση από το σαββατιάτικο φιλικό με τον Παναιτωλικό, ο Λίλα που έχει ένα σφίξιμο στο πόδι, οι Κάστρο και Κακούμοα που αντιμετωπίζουν και αυτοί κάποια προβλήματα. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Κόντε που ένοιωσε ενοχλήσεις.
Από εκεί και πέρα ο Λέο είναι και αυτός ανέτοιμος που δεν έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, ο Παμλίδης που ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα, ενώ στους τραυματίες προστίθεται και ο Τσικάρσκι ο οποίος είχε ένα μικροπρόβλημα στο μάτι και είχε προπονηθεί τη Δευτέρα με δεμένο το κεφάλι.
Τέλος, στο απουσιολόγιο προσμετράται και ο Φρανκ Μπετρά ο οποίος είναι κυριολεκτικά άφαντος και αναμένεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την ηπειρωτική ομάδα.

Αργότερα η έναρξη
Η διοίκηση των «καναρινιών» ανακοίνωσε μια αλλαγή ως προς την ώρα έναρξης του σημερινού φιλικού παιχνιδιού. Αντί για 18.30 που είχε προγραμματιστεί αρχικά θα διεξαχθεί στις 19.30 και ο λόγος είναι ο καύσωνας που επικρατεί στην πόλη του Αγρινίου, καθώς το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 37 βαθμούς.
Το σημερινό φιλικό είναι το πρώτο εντός έδρας για την ομάδα του Τραΐανού Δέλλα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μίνι τουρνουά αντί φιλικών
Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την ακύρωση του φιλικού το Σάββατο απέναντι στην Παναχαϊκή το ερχόμενο Σάββατο 11 Αυγούστου. Ωστόσο αντί για αυτό το φιλικό θα γίνουν την Κυριακή στο ΠΕΑΚΙ τρεις αγώνες με διάρκεια 45' ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα την Παναχαϊκή και τα Τρίκαλα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Με σκοπό τη διευκόλυνση του προγράμματος προετοιμασίας της ομάδας ενόψει της νέας χρονιά η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την ακύρωση του φιλικού που θα διεξαγόταν το Σάββατο 11/08 με την Παναχαϊκή, με σκοπό την διοργάνωση μίνι τουρνουά την Κυριακή 12/08 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής ανάμεσα στις ομάδες του ΠΑΣ, της Παναχαϊκής και των Τρικάλων.
Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 12/08 με ώρα έναρξης 17:45, θα διεξαχθούν 3 45λεπτα μεταξύ των ομάδων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ και των ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
17:45 – 1ο 45λεπτο – 1ο Ζεύγος
18:45 – 2ο 45λεπτο – 2ο Ζεύγος
19:45 – 3ο 45λεπτο – 3ο Ζεύγος.
Τα ζεύγη των ομάδων θα προκύψουν μέσα από κλήρωση τη μέρα του αγώνα. Πρακτικά όλες οι ομάδες θα παίξουν από δύο 45 λεπτά με σκοπό την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών τους.

Σέντρα στις 25 Αυγούστου
Σε συμφωνία κατέληξαν χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και η πλευρά των επτά ομάδων της Super League, που είχαν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και έτσι αύριο Πέμπτη αναμένεται να γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος και στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η σέντρα για την σεζόν 2018-2019.
Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία συμφώνησαν σε κλειστό διετές συμβόλαιο για τη μετάδοση των αγώνων τους από την ΕΡΤ, αλλά και με οψιόν ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια, ανάλογα φυσικά με το τι θα συμβεί στο θέμα της αναδιάρθρωσης τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το ετήσιο οικονομικό πακέτο για αυτές τις επτά ομάδες αναμένεται να φτάσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα μοιραστούν αναλογικά σε κάθε ομάδα.
Οι επτά ΠΑΕ θα πρέπει να υπογράψουν το προσύμφωνο έως αύριο το πρωί 1 και στη συνέχεια να υπογράψουν και την προκήρυξη, ώστε να γίνει κανονικά η κλήρωση και με ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος την 25η Αυγούστου.