Σε… ρυθμούς ΑΕΚ από σήμερα ο ΠΑΣ

on .

FANELES PAS 2018 2019

• Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Η ομάδα της Ηπείρου παρουσίασε χτες βράδυ τις νέες εμφανίσεις της, αλλά και τα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού.
Οι Ηπειρώτες είχαν ρεπό χτες και σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις και μπαίνει στο τελευταίο στάδιο η προετοιμασία για τον αγώνα της πρεμιέρας στην Αθήνα με αντίπαλο την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ.
Μετά την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής προετοιμασίας και των φιλικών παιχνιδιών ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΣ να έχει μπροστά του ένα πρόγραμμα «βουνό» καθώς θα δώσει 5 εκτός έδρας παιχνίδια στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Ιδίως στα δύο πρώτα καλείται να αντιμετωπίσει μακριά από τα Γιάννινα την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.
Ισόπαλη πρόβα τζενεράλε
Το τελευταίο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και όχι στη φυσική έδρα του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» λόγω έργων που γίνονται και σε αυτό το γήπεδο, με τον ΠΑΣ να κατεβαίνει σε ένα ακόμα φιλικό με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών.
Ο Κόντε την τελευταία στιγμή υπέστη γαστρεντερίτιδα και έμεινε στα Γιάννινα μαζί με τους Τζημόπουλο, Νικολιά, Μπουκουβάλα, Παμλίδη, Κούζικ, Βιδάλ και φυσικά τον χειρουργημένο για χιαστό Περιστερίδη.
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ και πάλι με 4-4-2, κάτι που σημαίνει λογικά ότι αυτό το σύστημα θα χρησιμοποιήσει και στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΣ εμφάνισε και πάλι δύο πρόσωπα, σε ένα ακόμα φιλικό. Στο πρώτο μέρος ήταν κακός και περιορίστηκε σε πλήρως παθητικό ρόλο από τον Άρη που είχε δοκάρι με τον Ματίγια στο 7' και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ντιγκινί στο 18' και τον Γκάμα στο 42'.
Οι Ηπειρώτες είχαν πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Άρη να έχουν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Το καλό είναι ότι αμυντικά ο ΠΑΣ εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά και έδειξε να αντέχει στην πίεση και να μην κάνει παιδικά λάθη αμυντικά.
Στην επανάληψη η είσοδος των Κρίζμαν και Κακούμπα βελτίωσε αισθητά την εικόνα και την ταχύτητα της ομάδας και ιδίως το δεκαπεντάλεπτο 45' - 60' ο ΠΑΣ ήταν ιδιαίτερα καλός και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά με διπλή προσπάθεια του Ξύδα στο 52' και δύο λεπτά αργότερα στο 54' με κεφαλιά του Κρίζμαν, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας του Άρη Κουέστα έσωσε την ομάδα του.
Ο Βελλίδης εμφανίστηκε βελτιωμένος κάτω από τα δοκάρια σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, ενώ πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο νεαρός τερματοφύλακας Παπαϊωάννου, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΣ.
Στο τελευταίο τέταρτο ο Άρης πίεσε και πάλι, ενώ είχε και δοκάρι με σέντρα σουτ του Βαλεριάνου στο 78' και μερικές καλές ευκαιρίες, όμως ο τερματοφύλακας Παπαϊωάννου που έπαιξε στο τελευταίο μισάωρο έκανε ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν μέχρι το τέλος του αγώνα.
Ο απολογισμός των φιλικών
Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν το τελευταίο από τα συνολικά 8 φιλικά παιχνίδια που έδωσαν οι Ηπειρώτες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Συνολικά ο ΠΑΣ είχε σε αυτά τα 8 φιλικά 2 νίκες με Λάρισα και Λεβαδειακό στο Καρπενήσι με το ίδιο σκορ (1-0), τρεις ισοπαλίες με Λαμία (2-2), Τρίκαλα (1-1) και Άρη (0-0) και τρεις ήττες. Δύο από τον Παναιτωλικό, 0-1 στα Γιάννινα και 2-1 στο Αγρινίο και με 1-2 από την Παναχαϊκή.
Στα συμπεράσματα αυτών των φιλικών σίγουρα συμπεριλαμβάνεται και ότι συνολικά η άμυνα της ομάδας χρειάζεται αισθητή βελτίωση και πιο γρήγορες αντιδράσεις, αλλά και ότι πρέπει να εκμηδενιστούν τα ατομικά λάθη, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις όπως πχ στα φιλικά με Τρίκαλα και Παναχαϊκή ήταν παιδαριώδη.
Ένα ακόμα συμπέρασμα των φιλικών είναι πως ο Πετράκης ακόμα ψάχνει τον παίκτη που θα αναχαιτίζει τις αντίπαλες επιθέσεις στη μεσαία γραμμή. Ο Κολομβιανός Φάμπρι Κάστρο πιθανότατα θα είναι ο ένας στα αμυντικά χαφ, με τους Σιόντη και Λίλα να δίνουν μάχη για μια θέση στο βασικό σχήμα.
Το οξύμωρο της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας είναι πως παρότι οι μεταγραφές έγιναν έγκαιρα και το ρόστερ είναι σχεδόν συμπληρωμένο, σε κανένα από τα φιλικά ο ΠΑΣ δεν έπαιξε πλήρης. Οι πολλοί τραυματισμοί αλλοίωσαν τη συνοχή της ομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σε πολλά φιλικά αλχημείες, κάτι που σημείωσε και ο ίδιος ο Πετράκης στις δηλώσεις του μετά το φιλικό με τον Άρη στο Καυτανζόγλειο.
Μιχαήλ αντί-Περιστερίδης
Στη θέση του τερματοφύλακα ο σοβαρός τραυματισμός του Περιστερίδη δημιούργησε ένα κενό, το οποίο κάλυψε άμεσα ο ΠΑΣ, φέρνοντας στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού από την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ τον τερματοφύλακα Νεόφυτο Μιχαήλ.
Ο 24χρονος διεθνής Κύπριος γκολκίπερ θα είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον Βελλίδη, ενώ επαγγελματίες έχουν γίνει και οι νεαροί Παπαϊωάννου και Βενετικίδης.
Έκλεισε ο Μυστακίδης
Στο μεταξύ το έντονο ενδιαφέρον για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ Γιάννη Μυστακίδη είχε αίσια κατάληξη. Ο νεαρός επιθετικός θα είναι παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα για τον επόμενο χρόνο, δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ο δανεισμός ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της φανέλας και των νέων μεταγραφών.
Παρελθόν ο Μπετρά
Παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί και επίσημα από χτες ο ποδοσφαιριστής Φρανκ Μπετρά, μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην ομάδα.
Ο 22χρονος Γάλλος επιθετικός αποκτήθηκε πέρυσι από τον ΠΑΣ Γιάννινα,αγωνίστηκε σε εννιά παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΣ, ενώ πέτυχε μόλις ένα γκολ στην ισόπαλη εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο με σκορ 2-2.