Ο Στέφανος Ντούσκος πάτησε στην… κορυφή της Ευρώπης!

on .

NTOYSKOS NOI XRYSO 2 9 18

• Ακάθεκτη συνεχίζει να διαπρέπει στους διεθνείς στίβους η Γιαννιώτικη Κωπηλασία, με τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων να αποδεικνύουν σε κάθε αγώνα στον οποίο συμμετέχουν ότι είναι φτιαγμένοι για να πατούν την κορυφή!
Μετά λοιπόν τα μετάλλια στο Βαλκανικό, χθες ήταν η σειρά του έκτου Ολυμπιονίκη του Ρίο Στέφανου Ντούσκου να πατήσει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κατακτώντας μία πανευρωπαϊκή πρωτιά. Ο σπουδαίος Γιαννιώτης κωπηλάτης αγωνίστηκε με τα ελληνικά χρώματα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (U32) του Μπρεστ στη Λευκορωσία, όπου κατέκτησε χθες το πρωί το χρυσό μετάλλιο παρέα με τον πρωταθλητή του Ν.Ο. Μαυροχωρίου Χρήστο Στεργιάκα στο αγώνισμα του διπλού Σκιφ των αγοριών! Έτσι, Ντούσκος και Στεργιάκας στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Φοβερές κούρσες
Το διπλό Σκιφ των Ντούσκου και Στεργιάκα έδωσε από τον προκριματικό τα… διαπιστευτήριά του στο Μπρεστ, καθώς τερμάτισε πρώτο και με διαφορά παίρνoντας την απευθείας πρόκριση για τον χθεσινό μεγάλο τελικό του αγωνίσματος. Χθες το πρωί, πάλι, οι δύο Πρωταθλητές δεν άφησαν σε κανένα αντίπαλό τους περιθώρια αμφισβήτησης και τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κούρσας με 6:13.52. Στη δεύτερη θέση έμεινε η Πολωνία με 6:14.72 και στη τρίτη η Σερβία με χρόνο 6:19.14.

«Δώσαμε τον εαυτό μας…»
Σε δηλώσεις του στον «Π.Λ.» αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, ο Στέφανος Ντούσκος τόνισε για τον αγώνα: «Ξεκινήσαμε από την αρχή όχι πολύ δυνατά για να έχουμε δυνάμεις στο τέλος. Ξέραμε ότι οι Πολωνοί θα είναι γρήγοροι όπως ήταν και στο Παγκόσμιο, δώσαμε όμως τον καλύτερό μας εαυτό στη συγκεκριμένη κούρσα. Κάναμε αλλαγή στα τελευταία μέτρα της και τους περάσαμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».
Όπως συμπλήρωσε ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης, σειρά έχει τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τέλη της εβδομάδας στη Βουλγαρία, τονίζοντας πως «θέλουμε να κάνουμε κι εκεί μία πολύ καλή εμφάνιση»!

Θριαμβευτική εμφάνιση
Στο Πανευρωπαϊκό Νέων του Μπρεστ η εμφάνιση της ελληνικής εθνικής αποστολής υπήρξε θριαμβευτική, καθώς, από τις 10 συμμετοχές που είχε σε αγωνίσματα η «συγκομιδή» ήταν επτά μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.
Πιο αναλυτικά, τις χρυσές επιτυχίες σημείωσαν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στη Δίκωπο άνευ των κοριτσιών, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος στη Δίκωπο άνευ ελ. βαρών, οι Στέφανος Ντούσκος και Χρήστος Στεργιάκας στο διπλό Σκιφ των αγοριών, οι Θωμαίς Εμμανουηλίδου και Ελένη Αγιώτη στο διπλό Σκιφ ελ. βαρών των κοριτσιών και οι Πέτρος Καϊδατζής και Νίνος Νικολαϊδης στο διπλό σκιφ ελ. βαρών. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αννέτα Κυρίδου - Δήμητρα Τσαμοπούλου στο διπλό Σκιφ των κοριτσιών και χάλκινο οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Σπύρος Καλέτζης στη Δίκωπο των αγοριών.

Του χρόνου… Γιάννενα!
Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με τα επτά μετάλλια αλλά και με την σημαία των αγώνων που παρέλαβε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς (φωτό), αφού το 2019 η χώρα μας θα είναι η διοργανώτρια των αγώνων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων που θα φιλοξενηθούν στα Γιάννενα και την Παμβώτιδα.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ