Υπομονή και πίστωση χρόνου ζητά ο Ι. Πετράκης

on .

PETRAKHS PAS

• Η κακή εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, από τα φιλικά μέχρι και τα επίσημα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, έχει προκαλέσει αρκετό προβληματισμό στις τάξεις των φιλάθλων και των οπαδών της ομάδας.
Τα social media έχουν κατακλυστεί με αρνητικές κριτικές, όχι τόσο για τις δύο ήττες, αλλά για τις εμφανίσεις σε ΟΑΚΑ και Φάληρο. Ήδη είχαμε και την πρώτη αντίδραση από τους οπαδούς. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ βρέθηκε χτες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ κατά τη διάρκεια της προπόνησης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για αυτό που έδειξε η ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια.
Οι οπαδοί του ΠΑΣ είχαν συνομιλία με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη, αλλά και με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο, για την εικόνα της ομάδας, με τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό να δίνει τις δικές του εξηγήσεις και να ζητάει πίστωση χρόνου και στήριξη στην ομάδα. Η συζήτηση ήταν σε καλό κλίμα και χωρίς εντάσεις, με τους οπαδούς του ΠΑΣ να αποχωρούν λίγο αργότερα.

Πρώτη προπόνηση ο Ευαγγέλου
Την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε χτες ο Στέφανος Ευαγγέλου, ο οποίος δόθηκε δανεικός στους Ηπειρώτες από τον Ολυμπιακό. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται στα Γιάννινα από τη Δευτέρα και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ενώ χτες προπονήθηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων στο Nations League δίνει τη δυνατότητα στον νεαρό στόπερ να ανεβάσει στροφές και να γνωρίσει τον τρόπο δουλειάς και λειτουργίας της ομάδας, δηλαδή να κάνει σαν μια μίνι προετοιμασία με τον ΠΑΣ.

Έως το Σάββατο ο επιθετικός
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΣ βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού που θα αντικαταστήσει τον Πέδρο Κόντε στη γραμμή κρούσης. Τα περίπου 900.000 ευρώ από τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του Ισπανού θα βρεθούν άμεσα στα ταμεία της ομάδας, δίνοντας στην ομάδα ακόμα μεγαλύτερη οικονομική άνεση.
Οι άνθρωποι του ΠΑΣ εμφανίζονταν χτες βέβαιοι ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει ανακοινωθεί η απόκτηση επιθετικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η ομάδα έχει συμφωνήσει με ξένο επιθετικό από την ελεύθερη αγορά, ο οποίος αναμένεται στα Γιάννινα το Σαββατοκύριακο.
Πάντως, οι εξελίξεις επί του θέματος θα δρομολογηθούν με την άφιξη στα Γιάννινα του Γιώργου Χριστοβασίλη. Ο πρόεδρος αναμένεται σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί να βρίσκεται στα Γιάννινα για να διευθετήσει κάποια από τα σημαντικά ζητήματα της ομάδας.

Στις Εθνικές Λίλα και Τσικάρσκι
Στις Εθνικές ομάδες της Αλβανίας και των Σκοπίων αντίστοιχα έχουν ενσωματωθεί οι Άντι Λίλα και Μίτε Τσικάρσκι, οι οποίοι απουσιάζουν από τις προπονήσεις του ΠΑΣ.
Από την χτεσινή προπόνηση απουσίαζαν και οι τραυματίες Παμλίδης και Περιστερίδης, ενώ ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους έκανε ο Βελλίδης.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε αγωνιστικά παιχνίδια κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και οικογενειακό διπλό με έμφαση στην επιθετική τακτική.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 18:00.

Το Σάββατο (15/09) το Απόλλων - ΠΑΣ
Εν τω μεταξύ, χτες έγινε γνωστό και το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, με τη Super League να ορίζει το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (18:15 – NOVA)
Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα (19:00 – ΕΡΤ)
AEK – Πανιώνιος (20:30 – NOVA)
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Ξάνθη – Παναιτωλικός (16:00 – ΕΡΤ)
ΑΕΛ – Παναθηναϊκός (18:15 – NOVA)
Ατρόμητος – Λαμία (19:00 – ΕΡΤ)
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (20:30 – NOVA)
Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου
Άρης- Λεβαδειακός (19:00 – ΕΡΤ)