Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Ι. Πετράκης

on .

PAS PAOK

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗ

• Ευκαιρία για δοκιμές και τεστ δυνάμεων είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση με τον Καραϊσκάκη Άρτας, τον οποίο και νίκησε με 4-0 παρουσία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος Στέφανου Αθανασιάδη που ανακοινώθηκε και επίσημα.
Ο αγώνας έγινε στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες» και ήταν η πρώτη φορά φέτος που οι παίκτες της ομάδας είχαν την δυνατότητα να αγωνιστούν στη φυσική έδρα της ομάδας, ενώ για τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα ήταν η πρώτη φορά που πατούσαν το χόρτο των «Ζωσιμάδων».
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πετράκης δοκίμασε τριάδα στην άμυνα με τους Σιόντη, Τζημόπουλου και Μιχαήλ, κάτι που ενδεχομένως να δούμε και στο επίσημο ματς με τον Απόλλωνα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, θέλοντας να ενισχύσει την ομάδα αμυντικά καθώς στα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό φάνηκε πολύ ευάλωτη.
Οι Γιάννιώτες μπήκαν πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ στο χτεσινό φιλικό καθώς μόλις στο 3’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ, ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά και ο Τζημόπουλος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Το ματς στο πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό, παρόλα αυτά ο ΠΑΣ είχε ευκαιρίες με τους Κακούμπα και Βιδάλ στο 21’ και το 23΄ αντίστοιχα. Σημαντικότερη στιγμή για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν το δοκάρι στο 40’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάκου.
Το Β’ Ημίχρονο
Η γιαννιώτικη ομάδα ανέβηκε αισθητά στην επανάληψη και μόλις στο 47’ ο Βιδάλ είχε μια καλή στιγμή με τον τερματοφύλακα Στεφανάκο να σώζει την ομάδα της Άρτας.
Το 2-0 για τους Γιαννιώτες ήρθε στο 51’ με τον Γιάκο που δέχτηκε ασίστ-πάσα του Ξύδα από δεξιά και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ.
Στο 63’ ο Λουκίνας πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, σκοράροντας μάλιστα εναντίον της πρώην του ομάδας, όταν δέχτηκε την ασίστ του Ξύδα αυτή τη φορά από αριστερά και έκανε το 3-0.
Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 68’ ο Ξύδας που μετατράπηκε σε σκόρερ από ασίστερ. Ο νεαρός Χιώτης επιθετικός ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από περίτεχνη ενέργεια του Βιδάλ και στρώσιμο του Λουκίνα με πλασέ πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας των Ιωαννίνων.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Λιόντος – Θανασιάς)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν. (61’ Παπαϊωάννου), Τζημόπουλος (46’ Ευαγγέλου), Κάστρο (64’ Λιάσος), Μιχαήλ Α. (69’ Γώγος), Μπουκουβάλας (69’Παπαδόπουλος), Σιόντης, Γιάκος (64’ Νικολιάς), Κούζικ (46’ Ξύδας), Κακούμπα (46’ Αποστολόπουλος), Βιδάλ (69’ Πήλιος), Λέο (46’ Λουκίνας).
ΠΑΕ Καραϊσκάκης (Σάκης Παπαβασιλείου): Στεφανάκος, Παπανίκου, Καραγιαννίδης, Καπίας, Μπεκατώρος, Μαχαίρας, Χούσος, Ψιάνος, Άλεξιτς, Παπαδόπουλος, Λίτσκας
Αγωνίστηκαν και οι: Μούτσα, Καψάλης, Παντίδος, Χρούσιελ, Παναγιώτου, Μασούρας, Κυριάκης, Ματθαίου, Γυφτοκώστας.
Στον ΠΑΣ ο Αθανασιάδης
Στον ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Στέφανος «Κλάους» Αθανασιάδης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.
Ο 30χρονος επιθετικός παρακολούθησε από κοντά τη χτεσινή φιλική αναμέτρηση με τον Καραϊσκάκη, συνοδευόμενος από τον μάνατζερ το, ενώ είχε την πρώτη γνωριμία με τον τεχνικό επιτελείο και τον Γιάννη Πετράκη.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:
«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του επιθετικού Στέφανου «Κλάους» Αθανασιάδη.
Ο Έλληνας επιθετικός γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1988, έχει ύψος 1.86μ. και στο παρελθόν έχει περάσει από τις ομάδες του ΠΑΟΚ, του Πανσερραϊκού ως δανεικός και στη Μακάμπι Χαϊφα του Ισραήλ. Επίσης έχει αγωνιστεί με τις εθνικές ομάδες μας U19, U21 και ανδρών.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΣ, ο Αθανασιάδης σημείωσε ότι: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό με την ομάδα του ΠΑΣ για να πετύχει τους στόχους του. Τα υπόλοιπα τα λέμε στο γήπεδο».
Σάββατα με Άρη και ΠΑΟ
H Super League ανακοίνωσε χτες το πρόγραμμα της 4ης, 5ης και 6ης αγωνιστικής, με τον ΠΑΣ να αγωνίζεται δύο Σάββατο και μία Κυριακή.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 20:30 τον Άρη, σε ένα ματς στο «Ζωσιμάδες» αν έχει παραδοθεί μέχρι τότε από τον ανάδοχο εργολάβο.
Για την 5η αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, ενώ την 6η και πάλι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, αυτή τη φορά στο Περιστέρι. Το ματς με τον Ατρόμητο ορίστηκε για την Κυριακή 07 Οκτωβρίου στις 19:00.