Παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» για τον ΠΑΣ ο αγώνας με τον Αστ. Τρίπολης

on .

PAS ASTERAS

• Το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς δίνει αύριο το απόγευμα (7:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες» για την 28η αγωνιστική της Super League.
Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ η ομάδα της Ηπείρου παρέμεινε στους 26 βαθμούς και την 13η θέση της βαθμολογίας και πλέον η αυριανή αναμέτρηση είναι καθοριστική για το μέλλον του ΠΑΣ στην κατηγορία. Οι παίκτες της ομάδας έχουν αντιληφθεί την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου αγώνα και με τη βοήθεια του κόσμου θα προσπαθήσουν να φτάσουν στη νίκη, η οποία θα ανεβάσει τον ΠΑΣ πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και των μπαράζ.
Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά, ενώ χτες παρουσιάστηκε ένα ακόμα απρόοπτο. Θα απουσιάσουν οι γνωστοί τραυματίες Λίλα, Σιόντης και Ξύδας καθώς και ο τιμωρημένος λόγω καρτών Τζημόπουλος. Ο Ευαγγέλου αποκόμισε ένα χτύπημα σε διεκδίκηση της μπάλας στο χτεσινό οικογενειακό δίτερμα και θα μείνει κι αυτός εκτός, μειώνοντας τις λύσεις που έχει ο Πετράκης στη διάθεσή του για τα στόπερ. Αντίθετα, επιστρέφει ο Κάργας που εξέτισε την ποινή του για την αποβολή στη Λιβαδειά και θα πάρει τη θέση του Τζημόπουλου στο βασικό σχήμα.
Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης για ζέσταμα και στη συνέχεια παιχνίδια σε υποομάδες, ενώ στο τελευταίο κομμάτι έγινε εσωτερικό διπλό με εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Σχετικά με τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, το πιθανότερο είναι ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός να παρατάξει τον ΠΑΣ με 3-5-2 καθώς ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι δεν ενδείκνυται για πειραματισμούς. Ο Κολομβιανός Κάστρο θα είναι σίγουρα στα χαφ, όπως και ο...μασκοφόρος Νικολιάς. Εκεί όπου προκύπτουν ερωτηματικά είναι στην επίθεση καθώς θέση διεκδικούν οι Αθανασιάδης, Μάνος και Κρίζμαν, ενώ και ο Λέο έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.
Σχετικά με το βασικό σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει τον ΠΑΣ ο Πετράκης μια πιθανή 11αδα είναι η εξής: Μιχαήλ Ν. Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Κάργας, Κάστρο, Νικολιάς, Πάντελιτς (Γιάκος), Αθανασιάδης (Μάνος), Κρίζμαν.
Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ πριν το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα γίνει σήμερα στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ και μετά το τέλος της ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει στους παίκτες την αποστολή.
Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης.
Βοηθοί του Παπαδόπουλου θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης και Πέτρος Πάτρας από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα, ο διαιτητής που πρόσφατα δέχτηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Βασίλης Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.
Εισιτήρια με 5 και 10 ευρώ
Έντονη κινητοποίηση υπάρχει στις τάξεις των φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα για το αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και είναι δεδομένο ότι το «Ζωσιμάδες» θα έχει πολύ κόσμο. Σε αυτό βοήθησαν και οι τιμές των εισιτηρίων που έβαλε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Συγκεκριμένα, στην παλιά σκεπαστή κερκίδα και τις θύρες 9-10 τα εισιτήρια θα έχουν 5 ευρώ, ενώ στη μεγάλη και στις θύρες 3-4-6 η τιμή θα είναι στα 10 ευρώ. Τα παιδικά εισιτήρια θα είναι στα 5 ευρώ, με τη διαφοροποίηση όμως ότι θα αφορά παιδιά άνω των 10 ετών. Τα παιδιά μέχρι 10 ετών θα μπουν δωρεάν στο γήπεδο, όπως επίσης και αθλητικές ακαδημίες συνοδευόμενες από τον προπονητή τους.
Κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα της προπώλησης των εισιτηρίων τα γραφεία της ΠΑΕ θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 14:00, ενώ αύριο Κυριακή, ανήμερα του αγώνα, θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 12:00 έως την έναρξη του αγώνα.
Καλέσματα από Δήμο Ιωαννιτών και Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα
Μετά την ΕΠΣΗΠ και τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, ενωτικό μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στον αυριανό αγώνα έστειλαν τόσο ο Δήμος Ιωαννιτών όσο και ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα.
«Να κάνουμε το «Ζωσιμάδες» να θυμίζει την έδρα στην οποία λύγισαν οι ‘μεγάλοι’ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό του ΠΑΣ Γιάννινα. Ειδικά τώρα που μια ολόκληρη χρονιά παίζεται σε ένα παιχνίδι» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
Από την άλλη ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ κάλεσε τους Γιαννιώτες φιλάθλους να γίνουν ο 12ος παίκτης της ομάδας για να γίνει το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Super League.
Χωρίς Καλτσά ο Αστέρας
Δίχως τον τιμωρημένο Νίκο Καλτσά θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης τον ΠΑΣ Γιάννινα στην αυριανή αναμέτρηση. Ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων θα λείψει και από την επόμενη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και καλείται ο Γιώργος Παράσχος να βρει τον αντικαταστάτη του στην επίθεση της ομάδας της Τρίπολης.
Εν τω μεταξύ, χτες προέκυψε ένα μεταγραφικό σενάριο για τον Μιχάλη Μανιά, τον επιθετικό του Αστέρα και πρώην παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, η Πογκόν Σέτσιν από την Πολωνία βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 29χρονου επιθετικού, το συμβόλαιο του οποίου με τον Αστέρα εκπνέει σε δύο μήνες.
Η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί και στη συνέχεια η ομάδα θα μεταβεί στα Γιάννινα για το αυριανό κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΣ.