Δύσκολο ναι, αλλά όχι ακατόρθωτο

on .

PAS PAOK SHMATA

• Ένα μικρό «θαύμα» επιζητά ο ΠΑΣ Γιάννινα στην 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Η ομάδα της Ηπείρου θέλει μόνο νίκη με αντίπαλο τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην αυριανή (05/05, 7:00 μ.μ.) αναμέτρηση στο «Ζωσιμάδες» και ταυτόχρονη νίκη του Ατρομήτου επί του ΟΦΗ στο Περιστέρι προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι δεν κρατούν πλέον την τύχη στα χέρια του στην υπόθεση της παραμονής και επιζητούν ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να σπάσει το αήττητο του ΠΑΟΚ αύριο και ταυτόχρονα ο Ατρόμητος να κερδίσει τον ΟΦΗ στο Περιστέρι, προκειμένου να ξεφύγει από την 14η θέση και να ανεβεί στην 13η που οδηγεί στο μπαράζ.
Μπορεί οι ελπίδες να είναι λιγοστές, ωστόσο στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι αποφασισμένοι να τις κυνηγήσουν μέχρι τέλους. Άπαντες θέλουν να δώσουν τη μάχη για να σπάσουν το αήττητο του ΠΑΟΚ, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό. Όπως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά. Οι Λίλα και Ευαγγέλου είναι εκτός λόγω τραυματισμών, όπως και οι Σιόντης, Ξύδας που ακολουθούν εδώ και καιρό ατομικά προγράμματα. Επίσης, απών θα είναι και ο Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε αναγκαστικά στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά συνεχίστηκε χτες το πρωί με προπόνηση στο Πανηπειρωτικό. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παιχνίδια υποομαδικής ενώ στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις ταχυδύναμης και διπλά παιχνίδια τακτικής, ενώ στο τελείωμα οι παίκτες δούλεψαν πάνω στις στημένες φάσεις.
Αναφορικά με τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός θα παρατάξει τον ΠΑΣ χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με πιθανότερο σχηματισμό το 3-5-2 και την τριάδα στην άμυνα. Με βάση τα όσα έδειξε ο Κρητικός στις τελευταίες προπονήσεις λογικά θα προτιμηθεί ο Κρίζμαν στην επίθεση μαζί είτε με τον Παμλίδη είτε με τον Μάνο. Μια πιθανή 11αδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Μιχαήλ Ν., Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Μιχαήλ Α., Κάργας, Τζημόπουλος, Κάστρο, Νικολιάς, Πάντελιτς, Παμλίδης (Μάνος), Κρίζμαν.

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος
Ο διεθνής Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα, ο οποίος την Τετάρτη ήταν τέταρτος διαιτητής στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Λίβερπουλ, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ.
Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και Κούλα Χασάν από την Ξάνθη και τέταρτος ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ιωάννης Τοπούζης από τα Τρίκαλα.

Εισιτήρια με 10 και 15 ευρώ
Μετά και την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση μεμονωμένης και οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τα Γιάννινα, αλλά και μετά τα περσινά έκτροπα με την εισβολή των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, φέτος θεωρείται απίθανο να επαναληφθούν τέτοιες εικόνες στο «Ζωσιμάδες».
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 10 ευρώ για την παλιά σκεπαστή (θύρες 9 και 10) και στα 15 ευρώ για την μεγάλη κερκίδα (θύρες 3-4-6), ενώ τα παιδικά έχουν όπως σε όλα τα παιχνίδια τιμή στα 5 ευρώ.
Για να αποφευχθεί η... διαρροή εισιτηρίων προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε τον περιορισμό της αγοράς μόνο ενός εισιτηρίου από κάθε φίλαθλο, αποκλειστικά στο όνομα του και απαραιτήτως με την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ του.
Σήμερα Σάββατο η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 10:00 έως τις 15:00 από τα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ, ενώ αύριο Κυριακή ανήμερα του αγώνα τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» θα λειτουργήσουν από τις 12:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Με απουσίες στα Γιάννινα ο ΠΑΟΚ
Με σημαντικές απουσίες και το... μυαλό στον τελικό Κυπέλλου του ερχόμενου Σαββάτου με αντίπαλο την ΑΕΚ έρχεται σήμερα στα Γιάννινα ο ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κυνηγάει το αήττητο καθώς ήδη έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, δηλαδή να ολοκληρώσει τη χρονιά χωρίς ήττα, επίτευγμα που έχει καταφέρει πριν 55 χρόνια ο Παναθηναϊκός, το μακρινό 1964.
Ο Ρουμάνος Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει φυσικά τον αρχηγό Βιεϊρίνια, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και σε λίγες ημέρες αναμένεται να χειρουργηθεί, αλλά και τους Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ. Ο Ελ Καντουρί συμμετείχε σε μέρος της χτεσινής προπόνησης και συνέχισε με το ατομικό του πρόγραμμα του και το πιθανότερο είναι να προφυλαχθεί ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Σήμερα το πρωί στις 10:30 ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στην Τούμπα και μετά το τέλος της προπόνησης θα αναχωρήσει οδικώς για Γιάννινα.