Λίστα με ονόματα προπονητών «εξετάζονται» στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Γιάννη Πετράκη και ήδη πολλά ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Μετά από 5,5 χρόνια στον πάγκο της ομάδας της Ηπείρου, ο Κρητικός προπονητής αποτελεί παρελθόν και στον ΠΑΣ ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του. Ακόμα πολλά πράγματα είναι ρευστά σχετικά με την αναδιάρθρωση, κάτι που όπως είναι εύκολα αντιληπτό επηρεάζει άμεσα και το θέμα της τεχνικής ηγεσίας.
Ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι και αυτό του Γιάννη Τάτση, του Γιαννιώτη προπονητή, ο οποίος οδήγησε τον Πλατανιά μέχρι τα μπαράζ, εκεί όπου θα κοντραριστεί με τον ΟΦΗ για μια θέση στην Super League.
Ο Τάτσης έχει το προφίλ του νέου και φιλόδοξου τεχνικού, ενώ στα υπέρ του φυσικά είναι και το γεγονός ότι προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, έχοντας διατελέσει γενικός αρχηγός και προπονητής της Κ20, πέρα φυσικά από τα πετυχημένα ποδοσφαιρικά χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα των Ηπειρωτών.
Πέραν του Τάτση, ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του Νίκου Παπαδόπουλου, με τον οποίο ο Χριστοβασίλης είχε και συζήτηση όταν είχε δηλώσει παραίτηση ο Πετράκης, χωρίς όμως να προκύψει συνεργασία. Υποψήφιοι είναι και οι Μπάμπης Τεννές και Μάκης Χάβος, στενοί φίλοι του Δημήτρη Νιαρχάκου, διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΣ. Ο Χριστοβασίλης πάντως εξετάζει και το ενδεχόμενο συνεργασίας με ξένο προπονητή.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ διατηρεί φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με Έλληνα ατζέντη που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό και του έχει ζητήσει λίστα με ονόματα προπονητών που θα μπορούσαν να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ.
Η σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου. Ο Γιάννης Πετράκης έχει αναχωρήσει από τα Γιάννινα και την ευθύνη των προπονήσεων έχουν ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου και ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Πλαβούκος.

Νέα μετάθεση στην αναδιάρθρωση
Η ψήφιση της τροπολογίας με την οποία θα οριστικοποιηθεί η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών πήρε μετάθεση για πολλοστή φορά μετά τις πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε ότι: «την τελευταία στιγμή ενημερωθήκαμε από την Γραμματεία της Βουλής πως το συγκεκριμένο θέμα δεν θα είναι προς ψήφιση μαζί με το νομοσχέδιο που αφορά το αεροδρόμιο Καστελίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί και αναμένεται πλέον να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής».
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ενώ όλοι περίμεναν πως θα υπήρχε η ψήφιση της τροπολογίας τελικά αυτή μετατίθεται για άγνωστο χρονικό διάστημα καθώς δεν προσδιορίζεται χρονικά πότε θα είναι η επόμενη Ολομέλεια της Βουλής.

Επικυρώθηκε η τελική βαθμολογία
Εν τω μεταξύ, στο χτεσινό διοικητικό συμβούλιο της Super League επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία η τελική βαθμολογία μετά την 30η και τελευταία αγωνιστική. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης ψήφισε κατά της διαδικασίας, αλλά τελικά ο βαθμολογικός πίνακας επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία καθώς δεν μπόρεσε να βρει συμπαραστάτες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε στην 14η θέση της βαθμολογίας με μόλις 27 πόντους και με βάση την αναδιάρθρωση υποβιβάζεται στην Super League 2, ένα νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί και θα αντικαταστήσει την Football League ή την Β Εθνική όπως την γνωρίζαμε παλιότερα.