Στην β' ερασιτεχνική η Ζωοδόχος...

on .

ZOODOXOS NHSI

• Ξεκαθάρισαν τα πράγματα στην Α’ κατηγορία μετά τη νίκη του Νησιού επί της Ζωδόχου και έτσι παραμένουν στην κατηγορία Κόνιτσα και Νησί, ενώ υποβιβάζεται η Ζωοδόχος. Στον πρώτο όμιλο της Β’ κατηγορίας την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η άνοδος στην αναμέτρηση Κρύα-Σταυράκι, ενώ το ίδιο ισχύει και στον Β’ όμιλο μόνο που εκεί και οι τρεις ομάδες έχουν πιθανότητες να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα έρθει στον αγώνα Κόντσικα-Βοτανικός. 

Ζωοδόχος - Νησί 0-1

• Νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην Α’ ερασιτεχνική πήρε το Νησί 0-1 από τη Ζωοδόχο η οποία τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία. Το Νησί πέτυχε το γκολ στο 7’ όταν ο Πρέντζας έκανε τη σέντρα και ο Κουβάτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό άγχωσε τους παίκτες της Ζωοδόχου και έτσι το Νησί είχε στο 28’ την ευκαιρία με τον Πρέντζα να κάνει το 0-2 όμως το σουτ που έκανε το απέκρουσε ο Μπάτζιος. Στο δεύτερο μέρος η Ζωοδόχος πίεσε το Νησί αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Προβολή του Βλάχου στο 52’ η μπάλα λίγο άουτ. Στο 59’ κεφαλιά του Αναστασιάδη απέκρουσε ο Τσαμητρόπουλος. Διαιτησία: Πάνος Ι. (Λιόντος-Γεωργίου Β.) Ζωοδόχος: Μπάτζιος, Τσίντας (71’ Δημητρίου), Τσίος (73’ Καμπέρης), Βλάχος, Παπάς, Ρούσης, Ανδρέου (89’ Καρβούνης), Ντόντης, Σιώτας, Αναστασιάδης, Τσολάκος. Νησί: Τσαμητρόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Κονδύλης, Κοτσίνας, Κουβάτης, Στογιάννης, Πολύζος (86’ Κατσένος), Μάτσιας, Πρέντζας (79’ Τζιμογιάννης), Μπίλης (72΄Λούντζης), Γκόντζος.

* * *

Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Πωγωνάτος - Σταυράκι 0-2

• Το Σταυράκι επικράτησε 0-2 του Πωγωνάτου για τη 2η αγωνιστική των play off στον πρώτο όμιλο της Α’ κατηγορίας και την Τετάρτη 22 Μαΐου στο τελευταίο παιχνίδι με την Κρύα θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου στην Α’ κατηγορία. Στο παιχνίδι το Σταυράκι πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα μιας και ο Πωγωνάτος και να κέρδιζε δεν είχε ελπίδες για την άνοδο αφού είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι με την Κρύα. Ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Πότση προσπάθησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε σε μια-δυο περιπτώσεις να πετύχει γκολ. Το Σταυράκι άνοιξε το σκορ στο 6’ με το Κολιούση να εκτελεί κόρνερ, δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα από την περιοχή οι αμυντικοί και ο Μιχαήλ με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Μπαλατζία κάνοντας το 0-1. Ο Πωγωνάτος στο αμέσως επόμενο λεπτό (7’) είχε δοκάρι με τον Τσαραώση. Διπλή ευκαιρία για το Σταυράκι στο 65’ με τον Σιάκα να κάνει το πλασέ απέκρουσε ο Μπαλατζία η μπάλα στον Γκεσούλη που προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα και πάλι όμως ο Μπαλατζία απέκρουσε. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Γκεσούλης διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Σιαμέτης-Αγόρας). Πωγωνάτος: Μπαλατζία, Ντότης (46’ Χαρίσης), Μούτας, Κασίμης, Καπρινιώτης, Μυριούνης, Μπάγιας (61’ Ζενέλης), Τσαραώσης, Κόντος (77’ Βασάκος), Μπουτοβίνας, Γκίτσας. Σταυράκι: Γκάτζιος, Βούλγαρης, Νάτσης, Ζάγκας, Μιχαήλ (86’ Καλογιάννης), Σοφίας, Τσιάκαλος, Γκεσούλης, Κολιούσης (90’ Μαλάμης Κ.), Σιάκας, Μαργιόλας (91’ Τσιγαρίδας).

* * * 

ASBESTOXORI

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Ασβεστοχώρι - Ολυμπιακός Βοτ. 1-1

Χωρίς νικητή τελείωσε το δεύτερο παιχνίδι των μπαράζ ανόδου στον δεύτερο όμιλο ανάμεσα στο Ασβεστοχώρι και τον Ολυμπιακό Βοτανικού, ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτή την άνοδο και για τις τρεις ομάδες (Ασβεστοχώρι, Κόντσικα, Βοτανικός) και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική από το αποτέλεσμα του αγώνα Κόντσικα-Βοτανικός. Οι τυπικά γηπεδούχοι (Ασβεστοχώρι) άνοιξαν το σκορ στο 7’ όταν ο Οικονόμου Ι. πίεσε τον Ζότα που έκανε το λάθος η μπάλα έφτασε στον Ντάφλο Π. που σε κενή εστία έκανε το 1-0. Ο Βοτανικός ισοφάρισε σε 1-1 στο 17’ με καταπληκτικό σουτ του Διαμάντη έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καρφώνεται στο «Γ» της εστίας του Κάτσιου. Ο Παππάς στο 30’ βρήκε τον Παλιάγκα αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Η φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς Ασβεστοχωρίου έγινε στο 64’ με τον Ντάφλο Π. να εκτελεί κόρνερ, ο Ντάφλος Β. κάνει την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ζότα, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ. Στο 90’ ο Παλιάγκας έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-2 όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κάτσιο η μπάλα όμως έκανε «γκελ» μπροστά του με αποτέλεσμα να πιάσει αέρα. Διαιτησία: Τάσης (Μωϋσιάδης-Διαμάντης). Ασβεστοχώρι: Κάτσιος, Μαλάμος Δ., Βασιλείου, Οικονόμου Α., Κουτρούμπας, Ντάφλος Β., Παπαστεργίου, Γεωργίου, Κολιάκης, Οικονόμου Ι., Ντάφλος Π. (85’ Μπέτσης). Ολυμπιακός Βοτ.: Ζότα, Γιαννούλης, Καρράς (16’ Στράτης), Καλογέρης, Μπαρέκος, Διαμάντης, Ζώτος (58’ Ραγιάς), Λαλάι, Παλιάγκας, Παππάς, Καλούδης.