Τέλος και τυπικά η φετινή χρονιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Σε καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται από την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η σεζόν ολοκληρώθηκε και οι προπονήσεις έφτασαν στο τέλος τους.
Μια ομολογουμένως κακή χρονιά για την ομάδα της Ηπείρου, η οποία υποβιβάσθηκε στην Super League 2, τη νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί μετά την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων που είναι προ των πυλών.
Όπως είναι λογικό, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την απόρριψη της προσφυγής από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η ψυχολογία όλων στην ομάδα ήταν στο ναδίρ και οι προπονήσεις ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Άλλωστε πολλοί παίκτες έχουν ήδη αποχωρήσει απο την ομάδα, ενώ ορισμένοι είχαν ήδη φύγει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και τον τόπο διαμονής τους, εξασφαλίζοντας ειδική άδεια, όπως π.χ. ο Κρίζμαν, ο οποίος εδώ και μέρες έχει αναχωρήσει από τα Γιάννινα.
Παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούν και επίσημα μέχρι τώρα έξι παίκτες. Ο λόγος για τους Γιάκο, Αθανασιάδη, Βελλίδη, Μάνο, Ντόλοβατς και Βιδάλ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι. Υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον ΠΑΣ και περιμένουν τις συζητήσεις με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους.
Υπάρχουν παίκτες που έχουν δείξει τάσεις φυγής και άλλοι που επιθυμούν να συνεχίσουν στην ομάδα της Ηπείρου, ακόμα και αγωνιζόμενοι σε χαμηλότερη κατηγορία. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΣ και τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Πιθανή η απόκτηση ξένου τεχνικού
Μετά το "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις με τον Νίκο Παπαδόπουλο και το φιάσκο με την παρουσίαση και την συνέντευξη Τύπου που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, στον ΠΑΣ είναι πιο προσεκτικοί στις συζητήσεις με προπονητές.
Διερευνητική επαφή έγινε με τον Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος όμως δεν είναι θετικός για τον ΠΑΣ και έχει ως προτεραιότητα ομάδα της Super League. Ο 46χρονος προπονητής δεν έχει απαντήσει αρνητικά ακόμα στην πρόταση του ΠΑΣ, ωστόσο η διστακτικότητα του και μόνο κάνουν την πλευρά Χριστοβασίλη να στραφεί σε άλλες λύσεις για την τεχνική ηγεσία.
Τα δεδομένα στον ελληνικό χώρο είναι περιορισμένα. Ο Γιάννης Τάτσης μπορεί να αποτελεί διακαή πόθο των φιλάθλων του ΠΑΣ, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε καν διερευνητική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο ίδιος άλλωστε έδωσε προβάδισμα στον Πλατανιά για τις συζητήσεις αναφορικά με το προπονητικό του μέλλον.
Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Χριστοβασίλης και διοίκηση του ΠΑΣ να στραφούν σε λύσεις από το εξωτερικό και την απόκτηση ξένου προπονητή, με το ίδιο προφίλ, δηλαδή νέου και φιλόδοξου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει λίστα με σχετικά ονόματα και ήδη έχουν ξεχωρίσει 2-3 ξένοι προπονητές. Το ζητούμενο είναι να καταλήξουν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες ο Χριστοβασίλης θα χρησιμοποιήσει ως ενδιάμεσο κρίκο γνωστό Έλληνα ατζέντη που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό.