Μετά από 15 χρόνια, χώρισαν οι δρόμοι ΠΑΣ Γιάννινα και Αλέξη Μιχαήλ

on .

MIXAHL ALEKSHS

• Μετά από 15 χρόνια επαγγελματικής συνεργασίας και σχεδόν μιας ολόκληρης ζωής από τις μικρότερες ηλικιακά ακαδημίες μέχρι την ανδρική ομάδα, οι δρόμοι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αλέξη Μιχαήλ χωρίζουν.
Ο 33χρονος αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ηπείρου και να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ο Μιχαήλ είχε ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ, όμως μετά τον υποβιβασμό της ομάδας και την κριτική που του είχε ασκηθεί και προσωπικά από μερίδα των οπαδών, αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιο του και να κλείσει το κεφάλαιο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Αλέξης Μιχαήλ βρίσκεται από μικρό παιδί στον ΠΑΣ και ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το 2004 υπέγραψε σε ηλικία 18 χρονών το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα να βρίσκεται τότε στα... αλώνια της Γ Εθνικής.
Ο Γιαννιώτης αμυντικός αρχικά αγωνίζονταν σαν αριστερό μπακ, με τον Σμιλέφσκι τότε προπονητή των Ηπειρωτών. Το 2006 ο ΠΑΣ ανέβηκε στην Β’ Εθνική και αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός για πρώτη φορά, στην ομάδα της Λαμίας.
Επέστρεψε στον ΠΑΣ και βοήθησε στην άνοδο στην Super League τη σεζόν 2008-2009, αλλά και πάλι θα δοθεί δανεικός, αυτή τη φορά στον Πανσερραϊκό. Μετά από ένα εξάμηνο στην ομάδα των Σερρών, ο Μιχαήλ επιστρέφει το 2010 στον ΠΑΣ και συμμετέχει στην άνοδο την σεζόν 2010-2011 επί Ντεμόλ.
Έκτοτε ο Μιχαήλ ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και μάλιστα σχεδόν αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας.
Ο πρώην πλέον αρχηγός του ΠΑΣ συνέδεσε το όνομα του και ιστορικά με την ομάδα καθώς ήταν αυτός που τον Ιούλιο του 2016 στο ντεμπούτο του ΠΑΣ στην Ευρώπη πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας στην Ευρώπη στο αλησμόνητο και ιστορικό 3-0 επί της νορβηγικής Οντ.
Με τις 28 περσινές του συμμετοχές (26 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο) ο Αλέξης Μιχαήλ έφτασε συνολικά τις 337 με την φανέλα της ομάδας της Ηπείρου και ξεπέρασε και τον Γιώργο Ντάσιο, ο οποίος είχε συνολικά 335 παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Αλέξης Μιχαήλ έχει προτάσεις από αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα του Αλέξη Κούγια.
Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ θεωρεί τον Μιχαήλ δικό του πουλέν και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε μια ακόμα απόκτηση Γιαννιώτη παίκτη μετά τον Ευριπίδη Γιάκο.

«Ναυάγιο» και με Γρηγορίου
Ούτε ο Μιχάλης Γρηγορίου θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Πετράκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα της Ηπείρου να εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή.
Τις τελευταίες ημέρες φαίνονταν να έχουν γίνει κάποια βήματα μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη και του 45χρονου Αθηναίου τεχνικού, όμως τελικά η περίπτωση συνεργασίας δεν προχώρησε. Οι πιθανές αιτίες έχουν να κάνουν με το οικονομικό, αν και χτεσινές πληροφορίες αναφέρουν ότι προέκυψε διαφωνία στα πρόσωπα που θα στελέχωναν το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.
Αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσω μεταμεσονύκτιας διαρροής, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε σε διάψευση του θέματος, αναφέροντας ότι ουδέποτε προχώρησε σε επίσημη πρόταση συνεργασίας προς τον Έλληνα τεχνικό ούτε συζητήθηκαν επιμέρους λεπτομέρειες, ουσιαστικά κάνοντας λόγο για «φιλολογικό» ενδιαφέρον που σταμάτησε.
Η αλήθεια είναι ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε εκνευρισμένος από τις συνεχείς αναβολές στην απάντηση του Γρηγορίου και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να βάλει τέλος στο σίριαλ, έστω και σε μεταμεσονύκτιες ώρες.

«Κλεισμένος» ο προπονητής λέει η ΠΑΕ
Μετά και το «ναυάγιο» της περίπτωσης Γρηγορίου, αλλά και το φιάσκο με τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος κατέληξε τελικά στον Απόλλωνα, ο ΠΑΣ αναγκαστικά στρέφει το ενδιαφέρον του σε άλλες περιπτώσεις προπονητών, προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Γιάννη Πετράκη.
Πάντως, άνθρωποι εντός της ομάδας αναφέρουν ότι ο προπονητής έχει ήδη κλείσει και απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις τις οποίες θα κάνει προσεχώς ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα.
Περισσότερο μοιάζει με επικοινωνιακό παιχνίδι και λιγότερο με ουσιαστική κίνηση. Αν και όπως όλα δείχνουν, το σίριαλ του προπονητή θα τελειώσει σύντομα και θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν, η οποία θα βρει την ομάδα στην Super League 2.