«Ύστατο χαίρε» σήμερα στον Θωμά Τσουρλίδα

on .

TSOURLIDAS PAS

• Ένας από τους ποδοσφαιριστές που είχε συνδέσει το όνομά του, με μια από τις λαμπρότερες περιόδους του ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε χθες από τη ζωή.
Πρόκειται για τον Θωμά Τσουρλίδα (Τσιορλίδα), ο οποίος χθες τα ξημερώματα έχασε τη «μάχη» της ζωής, σκορπίζοντας θλίψη στους φιλάθλους, στους πρώην συναδέλφους του στον ΟΤΕ, αλλά και στην Γιαννιώτικη κοινωνία συνολικά.
Υπήρξε από τους πρώτους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ιδρύθηκε το 1966, προερχόμενος από τον Ατρόμητο. Στον ΠΑΣ έπαιξε για περισσότερες από δέκα περιόδους, αρχικά στη Β΄ Εθνική και στη συνέχεια ως μέλος του ιστορικού «Άγιαξ» στην Α΄ Εθνική ως και την περίοδο 1977-1978.
Παραμένει ακόμα και σήμερα στο top-10 των σκόρερς όλων των εποχών, καθώς και στο top-10 σε συμμετοχές, έχοντας φορέσει τον ταύρο στο στήθος σε 274 παιχνίδια.
Μάλιστα τη διετία 1968-1970 ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική. Μετά την έλευση του αείμνηστου Ντε Φαρία, ο Τσουρλίδας μετατοπίστηκε στην άμυνα, όπου επίσης διακρίθηκε ως αριστερός οπισθοφύλακας, καθώς ήταν ιδιαίτερα «σύγχρονος» για την εποχή του.
Η κηδεία του Θωμά Τσουρλίδα θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 11:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Θωμά Τσουρλίδα εξέδωσε και ο Σύλλογος Βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ο ΠΑΣ Ατρόμητος '95, σωματείο στο οποίο υπήρξε για αρκετά χρόνια πρόεδρος και ένας εκ των ιδρυτών της ερασιτεχνικής ομάδας. Μάλιστα, ο Ατρόμητος ενημέρωσε ότι σε ένδειξη πένθους οι ομάδες Κ16 και Κ14 που αγωνίζονται σήμερα στους ημιτελικούς της ΕΠΣΗΠ θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια.
Σαββατοκύριακο ανακοινώσεων
Έντονη δραστηριότητα αναμένεται σήμερα και αύριο στον ΠΑΣ Γιάννινα και ίσως έχουμε την επίσημη ανακοίνωση για τον προπονητή. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης φυλάει σαν επτασφράγιστο μυστικό τις όποιες κινήσεις έχει κάνει στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας, αφήνοντας να διαρρεύσει προς τα έξω ότι ετοιμάζει κάτι καλό.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Ευρωπαίο προπονητή, σχετικά νεαρό σε ηλικία με αρκετά πλούσια καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Το όνομα του πάντως το γνωρίζουν ελάχιστοι και παρότι υπάρχει προφορική συμφωνία, αν δεν πέσουν οι υπογραφές δεν πρόκειται τίποτα να δημοσιοποιηθεί.
Συμφωνία με Γιαννίκογλου
Ο Μάκης Γιαννίκογλου θα είναι όπως όλα δείχνουν το πρώτο καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 26χρονος Καβαλιώτης τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και θα επιστρέψει στον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του ως ελεύθερος.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Γιαννίκογλου έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ηπειρώτες, σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, όμως δεν θα ανακοινωθεί κι αυτός, όπως κανείς παίκτης, μέχρι να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση για τον προπονητή.