«Greveniti Bike»: Ποδηλατικός αγώνας για την «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου»

on .

GREVENITI

• Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Δήμου «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου» για την επέτειο καταστροφής των χωριών του από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και απόδοσης τιμής στα αθώα θύματα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, αλλά φέτος γίνεται μετάθεση της ημερομηνίας λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Εκτός της εκδήλωσης στο Μνημείο Πεσόντων Γρεβενιτίου, με ομιλία και κατάθεση στεφάνων, που αποτελεί το επίκεντρο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ποδηλατικός αγώνας «Greveniti Bike 2019» με εκκίνηση και τερματισμό το Γρεβενίτι, σε μια διαδρομή μήκους 83 χιλιομέτρων, μέσα και από αρκετά Μαρτυρικά Χωριά.
Συγκεκριμένα οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από το Γρεβενίτι και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή, Φλαμπουράρι, Ελατοχώρι, Μακρίνο, Καστανώνα, Δόλιανη, Λεπτοκαρυά, Φραγκάδες, Άγιος Χριστόφορος, Διπόταμο, Ανθρακίτης, Καβαλλάρι, Καρυές, Μηλιωτάδες, Τρίστενο και θα τερματίσουν στο Γρεβενίτι.
Ο περσινός πρώτος ποδηλατικός αγώνας Μνήμης με εκκίνηση τους Ασπραγγέλους και τερματισμό και πάλι το Γρεβενίτι ήταν απόλυτα επιτυχημένος από κάθε άποψη.
• Δηλώσεις συμμετοχής για το «Greveniti Bike 2019» στον σύνδεσμο «https://myadventure.gr/product/greveniti-bike-83km-2019/»