Θετικός ο Λ. Αυγενάκης, για τα τηλεοπτικά συμβόλαια αλλά…

on .

AYGENAKHS LEOYTSAKOS 

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League συναντήθηκαν χτες ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο της Super League 2/ Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο.
Όπως έγινε επίσημα γνωστό, από την πλευρά των παραγόντων ο κ.Λεουτσάκος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ποδοσφαιρικών κατηγοριών και επισήμανε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Μεταξύ αυτών, το τηλεοπτικό συμβόλαιο, την ανανέωση της άδειας διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων στα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις εγκρίσεις από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το υψηλό κόστος μετακινήσεων.
Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε τη διάθεση από πλευράς κυβέρνησης για στενή συνεργασία και εμφανίστηκε θετικός στην δική του εισήγηση για τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Το θέμα όμως είναι ουσιαστικά οικονομικό και γι αυτό πρωτίστως το… μπαλάκι πέφτει στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και δευτερευόντως τους Στέλιο Πέτσα και Λίνα Μενδώνη.
Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στην ανάγκη εξυγίανσης του χώρου του ποδοσφαίρου, με σεβασμό μεν στο αυτοδιοίκητο, αλλά και με αυστηρή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου και την υιοθέτηση δικλείδων ασφαλείας. Τόνισε, μάλιστα, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή. Ακόμα έθιξε το επείγον της αντιμετώπισης του προβλήματος των προ-συνεννοημένων αγώνων και της βίας, ενώ δεσμεύτηκε για την εξέταση βελτίωσης του φορολογικού πλαισίου.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Λεουτσάκου, να παρευρεθεί στις κληρώσεις των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League.
Διπλή προπόνηση στο Καρπενήσι
Με καθημερινές διπλές προπονήσεις συνεχίζεται το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι.
Χτες το πρωί το βάρος δόθηκε στην φυσική κατάσταση με αρκετές αερόβιες ασκήσεις, ενώ το απόγευμα έγιναν ασκήσεις με κυκλοφορία της μπάλας σε μικρό χώρο, ασκήσεις με συνεχές passing game και στο τέλος πραγματοποιήθηκε οικογενειακό δίτερμα, με τον Αργύρη Γιαννίκη να δίνει συνεχείς οδηγίες και να μιλάει διαρκώς με τους παίκτες.