Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα αν δεν τηρηθεί η συμφωνία με ΕΡΤ

on .

XRISTOBASILHS GIORGOS 2

• Την σφοδρή αντίδραση των ομάδων της Super League 2, ανάμεσα τους και του ΠΑΣ Γιάννινα, έχει προκαλέσει το σχέδιο που παρουσιάστηκε για τα τηλεοπτικά συμβόλαια και περιλαμβάνει μείωση της τάξης του 60% για τις ομάδες αυτής της κατηγορίας, σε σχέση με όσα είχαν συμφωνηθεί επί θητείας Γιώργου Βασιλειάδη.
Το θέμα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί στα άκρα και με χτεσινές του δηλώσεις ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης προανήγγειλε νομικές ενέργειες προκειμένου οι ομάδες να εξασφαλίσουν τα αρχικώς συμφωνημένα ποσά από την ΕΡΤ, ενώ σημείωσε ότι οι ομάδες είναι αποφασισμένες να μην ξεκινήσουν καν το πρωτάθλημα αν δεν τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν πέρυσι.
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Ηπείρου μίλησε εκτενώς σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για τις περικοπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ με την ΕΡΤ, ενώ αποκάλυψε ότι η μείωση φέρνει αριθμητικά τον ΠΑΣ από 1,5 εκατομμύριο ευρώ στις 600.000 ευρώ..
«(Προ) χθες το βράδυ -είπε- είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Δρόσο που δυστυχώς εκτελούσε χρέη «ταχυδρόμου», φέρνοντας τα νέα ότι οι ομάδες της SL 2 θα έχουν μείωση της τάξης του 60%. Αυτά τα ποσά είχαν ψηφιστεί πέρσι με προσύμφωνα και συμβάσεις και λόγω της αναδιάρθρωσης. Δυστυχώς αυτό ήταν το τελικό νούμερο που το αρνηθήκαμε όλες οι ομάδες από την πρώτη στιγμή. Εμείς τους είπαμε ότι αν δεν εκτελεστούν τα προσυμφωνημένα, οι ομάδες της SL 2 δε θα κατέβουν να παίξουν».

Τι ζητούν οι ομάδες
Αναφερόμενος στα χρήματα που ζητούσαν οι ομάδες ο Πρόεδρος της ΠΑΕ είπε:
«Στις 12 ομάδες της SL 2, υπάρχουν και οι τρεις που πέσανε από τη SL 1. Ο Απόλλων Σμύρνης είχε συμβόλαιο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και όσες ομάδες πέφτανε κατηγορίας λόγω της αναδιάρθρωσης θα διατηρούσαν το υπάρχον τηλεοπτικό τους συμβόλαιο είτε με την ΕΡΤ είτε όπως εμείς ως ΠΑΣ Γιάννινα με τη Nova. Και οι τρεις, λοιπόν, θα είχαμε συμβόλαιο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Για τις ομάδες που παρέμειναν από την περσινή Football League που έγινε SL 2, το ποσό ήταν 850.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ. Με τη μείωση του 60% το ποσό γίνεται 340.000 ευρώ κι εμείς που ήμασταν στο 1,5 εκατομμύριο πέσαμε στα 600.000 ευρώ. Και για τις ομάδες της SL 1 που είναι στην ΕΡΤ, αν πέρναν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, θα παίρνουν 780.000 ευρώ με τη μείωση του 45%».
Ο Γ. Χριστοβασίλης υποστήριξε ότι με αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς όπως εξήγησε «οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, εκτός από δύο-τρεις όπως εμείς που έχουμε μεγάλο ρόστερ και παρέμειναν οι παίκτες, δεν έχουν ξεκινήσει καν προετοιμασία και δεν έχουν και παίκτες {…}. Χθες(προχθές) ήμασταν εκπρόσωποι τεσσάρων ομάδων (ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, Κισσαμικός) και ήμασταν κάθετοι ότι αν δεν τηρηθούν τα προσυμφωνημένα, δεν κατεβαίνουμε. Δεν δεχόμαστε καμία μείωση».
Τέλος πρόσθεσε ότι στο σχεδιασμό τους, είναι και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την εφαρμογή της συμφωνίας.