Με Πίτου Γκαρσία ενισχύει το κέντρο του ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PITOY GKARSIA 5 8 19

• Σε μεταγραφή επιτελικού μέσου προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Πίτου Γκαρσία από τον ΝΠΣ Βόλου και ενίσχυσε το ρόστερ στη μεσαία γραμμή.
Ο 35χρονος Αργεντίνος Μιγκέλ Σεμπαστιάν «Πίτου» Γκαρσία, όπως είναι το πλήρες ονομά του, είναι αρκετά έμπειρος και έχει πλούσια θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς έχει αγωνιστεί στους Ηρακλή, Ατρόμητρο, Άρη και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στον Βόλο.
Ο Πίτου Γκαρσία είναι γεννημένος στις 27 Ιανουαρίου 1984 και αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου, ως οργανωτικός ή επιτελικός μέσος. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της Ουνιόν ντε Σάντα Φε. Εκεί έπαιξε για δύο σεζόν, το 2004 και το 2005. Μετέπειτα το 2006, δόθηκε δανεικός στην Παλεστίνο.
Η καριέρα του στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2007, όταν και τον απέκτησε δανεικό για δύο σεζόν ο Ηρακλής. Στη συνέχεια τον απέκτησε ο Άρης, ενώ λίγο μετά επέστρεψε στον Ηρακλή και ακολούθησε ο Ατρόμητος Αθηνών όπου και παρέμεινε έως το 2016.
Συνέχισε στην κορεάτικη Σεονγκνάμ, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Άρη από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Στις τελευταίες δύο σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΝΠΣ Βόλου.
Ο Αργεντίνος μέσος ολοκλήρωσε υπέγραψε χτες το πρωί το νέο του συμβόλαιο και μάλιστα το απόγευμα ενσωματώθηκε στις προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Ηπειρωτών, ο Πίτου Γκαρσία σημείωσε ότι: «Είμαι χρόνια στην Ελλάδα και την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα την ξέρω καλά και έχω απεριόριστο σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που μου προσφέρει μία τέτοια όμορφη ευκαιρία με στόχους και όνειρα μία ομάδα σαν τον ΠΑΣ. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και μέσα από τη δουλειά μας και τη στήριξη του κόσμου, θα πετύχουμε όλοι μαζί, το στόχο μας για να ξαναβάλουμε την ομάδα εκεί που ανήκει, στην 1η κατηγορία, γιατί κακώς είναι εκεί που είναι αυτή τη στιγμή. Έμαθα για την ιστορία που έχουν αφήσει οι Αργεντίνοι στην ομάδα και ανυπομονώ να βρεθώ στο Ζωσιμάδες ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ».

Επιστροφή στις προπονήσεις
Μετά το τριήμερο ρεπό και την ξεκούραση, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψαν χτες στις προπονήσεις καθώς ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Η χτεσινή προπόνηση ήταν διπλή, πρωί και απόγευμα, ενώ απουσίαζαν οι Κρίζμαν και Πάντελιτς, οι οποίοι εξασφάλισαν μία ημέρα παραπάνω άδειας από τον Αργύρη Γιαννίκη.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ, ο Πίτου Γκαρσία έκανε χτες ατομικό πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι την αύριο Τετάρτη ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει προγραμματισμένο φιλικό με τη Λάρισα του Αλέξη Κούγια στις 18:30 στο «Ζωσιμάδες».