Δεύτερο τεστ του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Το δεύτερο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας θα δώσει αύριο το απόγευμα στις 18:30 o ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες». Είναι το πρώτο από τα δύο φιλικά που θα δώσει η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη με τους Αγρινιώτες καθώς την ερχόμενη Κυριακή 18 του μηνός θα υπάρξει και ανάλογο φιλικό στο Αγρίνιο.
Ο Τρικαλινός προπονητής του ΠΑΣ έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα από το φιλικό με τη Λάρισα, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ικανοποιημένος από την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ζήτησε όμως από τους παίκτες του να είναι πιο ουσιαστικοί στο τελευταίο τρίτο και στην τελική προσπάθεια. Μέχρι στιγμής ο Γιαννίκης δουλεύει τον ΠΑΣ πάνω σε διάταξη 4-2-3-1 και μένει να δούμε αν θα δοκιμάσει κάτι διαφορετικό αύριο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Επέστρεψαν Κρίζμαν και Σκόνδρας
Με διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα, συνεχίστηκε χτες το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την αποκατάσταση που υπήρχε την Τετάρτη λόγω του φιλικού με τη Λάρισα.
Το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις ταχυδύναμης και φυσικής κατάστασης, στη συνέχεια ασκήσεις με κυκλοφορίας της μπάλας και στο τελευταίο κομμάτι εξάσκηση στις στατικές φάσεις και στα τελειώματα. Το απόγευμα η προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε δύο γκρουπ και είχε ασκήσεις στο γυμναστήριο και βάρη.
Τα ευχάριστα νέα για τον Αργύρη Γιαννίκη αφορούν τους Σκόνδρα και Κρίζμαν. Τόσο ο Τρικαλινός αρχηγός του ΠΑΣ όσο και ο Κροάτης επιθετικός ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμών και επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Αντίθετα, εκτός παραμένει ο Πάντελιτς που έχει μυικό πρόβλημα στους κοιλιακούς, ο Λέο που υπέστη διάστρεμμα στο φιλικό με τη Λάρισα και φυσικά ο Σεργκελασβίλι.

Φιλικό με Βέροια στις 24 Αυγούστου
Ένα ακόμη φιλικό, το έκτο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας έκλεισε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 24 Αυγούστου στο «Ζωσιμάδες» τη Βέροια.
Έτσι λοιπόν η σειρά των φιλικών για την ομάδα του ΠΑΣ διαμορφώνεται ως εξής:
Κυριακή 11/8 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 18.30 «Ζωσιμάδες»
Κυριακή 18/8 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα Γήπεδο Παναιτωλικού
Σάββατο 24/8 ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια «Ζωσιμάδες»
Σάββατο 31/8 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναχαϊκή «Ζωσιμάδες»
Σάββατο 7/9 ΠΑΣ Γιάννινα - Λάρισα «Ζωσιμάδες»

Έφυγε» από τη ζωή ο Παύλος Τζαμάκος
Στο πένθος βυθίστηκε και πάλι η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έφυγε από τη ζωή ένας ακόμα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του μεγάλου «Άγιαξ της Ηπείρου», ο Παύλος Τζαμάκος.
Δύο μήνες μετά την απώλεια του Θωμά Τσουρλίδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θρηνεί την απώλεια του Παύλου Τζαμάκου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 χρονών. Ο Τζαμάκος ήταν ένας από τους πρώτους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του μετά το 1966, προερχόμενος από την ομάδα του Αβέρωφ στην οποία αγωνίστηκε από το 1959 έως το 1965.
Αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην ομάδα της Ηπείρου στα πρώτα της βήματα, ενώ είχε κι ένα σύντομο πέρασμα ως υπηρεσιακός προπονητής τη σεζόν 1979-1980 μετά τους Νίκο Αλέφαντο και Γιάτσεκ Γκμοχ.
Η κηδεία του εκλιπόντος Παύλου Τζαμάκου έγινε χτες το απόγευμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστάνιανη Κόνιτσας. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών ΠΑΣ Γιάννινα εκφράζοντας τη βαθειά του θλίψη για την απώλεια του ποδοσφαιριστή και προπονητή Παύλου Τζαμάκου και στέλνοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.