Πολλές υποσχέσεις για τη νέα σεζόν άφησε ο ΠΑΣ

on .

PAS PANAITOLIKOS 12 8 19

• Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο κυριακάτικο φιλικό στο «Ζωσιμάδες» καθώς επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και ικανοποίησε όσους αψήφισαν τη ζέστη για να τον δουν από κοντά. Σκόρερς για την ομάδα της Ηπείρου οι Κρίζμαν (45') και Παμλίδης (82'), ενώ έχασε και πέναλτι ο Ελευθεριάδης (56'). Πριν την έναρξη του φιλικού με τους Αγρινιώτες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου παίκτη των Ηπειρωτών Παύλου Τζαμάκου που έφυγε από τη ζωή.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ και πάλι με διάταξη 4-2-3-1, με τη διαφορά σε σχέση με το φιλικό με τη Λάρισα, ότι σε πολλές στιγμές αυτό μετατρέπονταν σε 4-4-2.
Ο Περιστερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ζιούλης και Πανουργιάς. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Ράντοβατς, δεξιά στην επίθεση ο Νικολιάς, αριστερά ο Ξύδας και επιτελικό χαφ ο Νάουμετς πίσω από τον Κρίζμαν που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Χαμηλές στροφές λόγω καύσωνα
Το πρώτο ημίχρονο του κυριακάτικου φιλικού του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό δεν ήταν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις.
Η αφόρητη ζέστη αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα, ωστόσο το ενθαρρυντικό είναι ότι οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη έβαλαν τη μπάλα κάτω και προσπάθησαν να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο και το κυριότερο έβαλαν δύσκολα στον Παναιτωλικό, ο οποίος έχει ξεκινήσει νωρίτερα προετοιμασία και σε δύο εβδομάδες καθώς σε δύο εβδομάδες αρχίζει το πρωτάθλημα της Super League 1.
Εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ ήταν ο Παναιτωλικός όταν στο 2' ο Φυτόπουλος εκμεταλλεύτηκε καραμπόλες στην περιοχή του ΠΑΣ και βρέθηκε αφύλακτος από αριστερά, όμως το σουτ του κόντραρε πάνω στον Οικονομόπουλο και κατέληξε κόρνερ.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ ήρθε στο 33' όταν ο Σιόντης στόπαρε τη μπάλα μετά από απομάκρυνση της άμυνας του Παναιτωλικού και έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γιαννακόπουλου.
Η ομάδα της Ηπείρου άνοιξε το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όταν στο 45' ο Ουκρανός Νάουμετς με εξαιρετική ατομική ενέργεια και κάθετη πάσα βρήκε τον Κρίζμαν και ο Κροάτης επιθετικός πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα Γιαννακόπουλο για το 1-0.
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε εντελώς διαφορετική ενδεκάδα στην επανάληψη με τους Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλο, Πήλιο, Ζώγκο, Γώγο, Λιάσο, Καρτάλη, Γροσδάνη, Λώλη, Ελευθεριάδη και Παμλίδη.
Η ωραία ατομική ενέργεια του Πήλιου στο 55' από αριστερά έφερε την ανατροπή από τον Μαλή και ο διαιτητής Αθανασίου καταλόγισε το πέναλτι. Η εκτέλεση όμως του Ελευθεριάδη στο 56' δεν ήταν καλή και ο τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σχετικά εύκολα.
Στα αξιοσημείωτα του κυριακάτικου φιλικού ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Πίτου Γκαρσία με τη φανέλα του ΠΑΣ. Ο νεοαποκτηθείς Αργεντίνος μπήκε στο ματς στο τελευταίο εικοσάλεπτο και χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους.
Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 82' με το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ. Ο Ελευθεριάδης έκανε το αρχικό σουτ από αριστερά, ο τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος απέκρουσε, όμως οι αμυντικοί του Παναιτωλικού στην προσπάθειά τους να διώξουν έδωσαν άθελά τους ασίστ στον Παμλίδη, ο οποίος από κοντά νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και έκανε το 2-0.
Λίγο έλειψε μάλιστα στο 85' ο Παμλίδης να πετύχει και δεύτερο προσωπικό τέρμα, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Διαιτησία: Αθανασίου (ΕΠΣ Άρτας) με βοηθούς τους Λιόντο (ΕΠΣ Ηπείρου) και Τίκα (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Περιστερίδης (46' Γιαννίκογλου), Οικονομόπουλος (46' Αποστολόπουλος), Μπουκουβάλας (46' Πήλιος), Ζιούλης (46' Ζιώγκος), Πανουργιάς (46' Γώγος), Σιόντης (46' Λιάσος), Ράντοβατς (46' Καρτάλης), Νάουμετς (46' Γροσδάνης, 70' Πίτου Γκαρσία), Νικολιάς (46' Ελευθεριάδης), Ξύδας (46' Λώλης, 76' Παπαδόπουλος), Κριζμάν (46' Παμλίδης).
Παναιτωλικός (Λουίς Φερέιρα Κάστρο): Γιαννακόπουλος (77' Θεοδωρόπουλος), Σανιά, Γιοβάνοβιτς (77' Κωνσταντόπουλος), Μαλής (64' Μπακαδήμας), Μπάλμπι (77' Μπελεβώνης), Λουσέρο (76' Τσιγγάρας), Φυτόπουλος (71' Ταχάρ), Ντάλσιο (46' Μιμίτο), Ρομάν (84' Σκόνδρας), Ντίας (46' Ντουάρτε), Καββαδίας (46' Μπαϊροβιτς).