ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΑΛΛΑ...

on .

pas

• Τη δεύτερη φιλική του νίκη πραγματοποίησε χτες το απόγευμα στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 2-1 του Καραϊσκάκη Άρτας, ομάδα που θα αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η αρτινή ομάδα προηγήθηκε στο σκορ με τον Κούστα (43’) και ο ΠΑΣ ανέτρεψε το σκορ χάρη σε δύο γκολ του Λέο (52’ και 64’) στην επανάληψη. Η φιλική αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ελευθεριάδη, ο οποίος υπέστη κάταγμα περόνης και θα μείνει τουλάχιστον 3 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.
Η ομάδα της Ηπείρου εμφανίστηκε διπρόσωπη και προβλημάτισε μερικώς με την εικόνα της, κυρίως στο ημίωρο από το 15’ έως το τέλος του πρώτου μέρους. Στο πρώτο ημίχρονο και με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο ήταν κακή και ασύνδετη και βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου με γκολ του Κούστα για τον Καραϊσκάκη. Βελτιώθηκε αισθητά όμως στην επανάληψη και κατάφερε και ανέτρεψε το σκορ. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γάλλος επιθετικός Λέο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ των Ηπειρωτών. Το χτεσινό φιλικό σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Ελευθεριάδη, ο οποίος υπέστη κάταγμα περόνης και θα απουσιάσει τουλάχιστον 3 μήνες, ενδεχομένως και παραπάνω αν χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα και πάλι με διάταξη 4-2-3-1. Ο Περιστερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στα στόπερ αγωνίστηκαν οι Σκόνδρας και Γώγος. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Καρτάλης, δεξί χαφ ο Ξύδας, αριστερό ο άτυχος Ελευθεριάδης που τραυματίστηκε και στον άξονα σε επιτελικό ρόλο ο Ράντοβατς πίσω από τον Κρίζμαν που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Απείλησε στο πρώτο τέταρτο
Ο ΠΑΣ ήταν καλός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και κυριάρχησε στο πρώτο τέταρτο του χτεσινού φιλικού. Μόλις στο 3’ ο Αποστολόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο προωθημένος Γώγος βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε παράλληλα με την εστία του Καραϊσκάκη.
Στο 11’ και πάλι μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Κρίζμαν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Καραϊσκάκη, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και ο τερματοφύλακας Μέλκας μπλόκαρε σχετικά εύκολα.
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τον Καραϊσκάκη ήρθε στο 17’ όταν ο Τσούτσης βρήκε τον Χατζηστραβό και αυτός έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη. Η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση έγινε στο 20’ όταν ο Ελευθεριάδης συγκρούστηκε με αντίπαλο στη μεσαία γραμμή και έμεινε στο χορτάρι, σφαδάζοντας από τους πόνους. Τη θέση του τραυματία Ελευθεριάδη πήρε ο Λέο στο παιχνίδι.
Ο τραυματισμός του Ελευθεριάδη και ο γενικότερα σκληρός τρόπος παιχνιδιού των Αρτινών εκνεύρισαν τόσο τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το κυριότερο τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη. Οι Γιαννιώτες έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και το διάστημα από το 20’ έως το 45’ ήταν ιδιαίτερα κακοί και ασύνδετοι. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Καραϊσκάκης είχε καλή στιγμή με τον Αλμπάνη να κάνει το σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Περιστερίδης, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο πορτιέρο του ΠΑΣ είχε απάντηση και στην κεφαλιά του Μασούρα. Ο Περιστερίδης εξουδετέρωσε και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηστραβού στο 40’.
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ήρθε το γκολ για τον Καραϊσκάκη. Συγκεκριμένα, στο 43’ οι Αρτινοί έκλεψαν τη μπάλα και ο Αλμπάνης από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Κούστα έκανε το κοντρόλ και αφού απέφυγε τον Περιστερίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, το οποίο ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Βελτιωμένος στην επανάληψη
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του ΠΑΣ βελτιώθηκε αισθητά και η ομάδα του Γιαννίκη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τρικαλινός προπονητής έκανε τέσσερις αλλαγές και κυρίως η είσοδος των Κάστρο και Πίτου Γκαρσία βοήθησαν στο να κερδηθεί η μάχη στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Στο 49’ ο Κρίζμαν έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν έκλεψε τη μπάλα και μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Καραϊσκάκη, όμως σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μέλκα.
Ανατροπή με Λέο
Η υπεροχή του ΠΑΣ τελικά μετουσιώθηκε σε γκολ στο 52’ με σκόρερ τον Λέο. Ο Γάλλος επιθετικός κέρδισε μια κόντρα και έκλεψε τη μπάλα μετά από λάθος των φιλοξενούμενων, κέρδισε στο σπριντ τους αμυντικούς και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μέλκα και ισοφάρισε σε 1-1.
Δώδεκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανατρέποντας το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 64’ ο Μπουκουβάλας έκλεψε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα στο πρώτο δοκάρι για τον Λέο, με τον Γάλλο να προλαβαίνει αμυντικούς και τερματοφύλακα και με κοντινό πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιαννίκη πίεσαν και για τρίτο γκολ. Στο 71’ χάθηκε διπλή ευκαιρία μετά από αντίστοιχες εκτελέσεις κόρνερ του Πίτου Γκαρσία. Στην πρώτη περίπτωση έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας, ενώ στη δεύτερη δεν μπόρεσε να βρεθεί παίκτης του ΠΑΣ να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 75' ο ΠΑΣ απείλησε και πάλι με σουτ του Γροσδάνη από πλάγια δεξιά, όμως ο τερματοφύλακας της αρτινής ομάδας έδιωξε με διπλή προσπάθεια. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στο τελευταίο τέταρτο, το οποίο έγινε και στο σκοτάδι, πρόβλημα ανάλογο που είχε παρουσιαστεί και στο φιλικό με τη Βέροια. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τον ΠΑΣ να καταγράφει τη δεύτερη νίκη του στα φιλικά μετά από εκείνη που πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό.
Διαιτησία: Πάνος (Θανασιάς – Λιόντος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Περιστερίδης (46’ Γιαννίκογλου), Σκόνδρας (73’ Ζώγκος), Γώγος (46’ Πανουργιάς), Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος (62’ Οικονομόπουλος), Σιόντης (46’ Κάστρο), Καρτάλης (73’ Πήλιος), Ξύδας (68’ Γροσδάνης), Ράντοβατς (46’ Πίτου Γκαρσία), Ελευθεριάδης (28’ λ.τρ. Λέο), Κρίζμαν (62’ Λιάσος).
ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Μέλκας (65' Παππάς), Παπανίκου (55' Καψάλης), Παναγιώτου (76' Μαργώνης), Καραγιαννίδης (43' Βλάχος), Καπίας (55' Γιαννιώτης), Μασούρας (65' Παππάς), Χατζηστραβός (65' Νταλακούρας), Ψιάνος (46' Μέτσε), Κούστα (52' Τερεζίου), Αλμπάνης (65' Μελετίδης), Τσούτσης (46' Γυφτοκώστας).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ήμασταν καλοί και είχαμε 2,5 ευκαιρίες.
Είχαμε ρυθμό αλλά μετά τον τραυματισμό του Ελευθεριάδη χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και ήμασταν κακοί. Έσπασε το πόδι του, θα μείνει 3-4 μήνες εκτός θα πάει χειρουργείο.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κατοχή μπάλας, ευκαιρίες, γυρίσαμε το παιχνίδι και αυτό είναι το θετικό. Το τραγικό ήταν που χάσαμε τον Ελευθεριάδη.
Για το πόσο ευχαριστημένος έμεινε με την εικόνα: «Το πρώτο 15λεπτο είχαμε καλή εικόνα, φάνηκε λίγη κούραση μετά, κάναμε λάθη τα οποία ήταν χωρίς πίεση αντιπάλου. Λογικό να τα έχεις όμως αυτά αυτήν την περίοδο. Στο β’ μέρος μπορούσαμε να πετύχουμε πιο πολλά γκολ».
Για τις μεταγραφές: «Έχουμε αποκτήσει ένα παίχτη (εννοούσε τον Παντελάκη) και προχωράμε».
Για το αν έχει προσαρμοστεί η ομάδα στη φιλοσοφία του: «Η ομάδα δουλεύει σκληρά. Επιβάλει κάποια πράγματα η κατηγορία Μην ξεχνάμε από πού ερχόμαστε και σίγουρα πρέπει να γίνει αναγέννηση στην ομάδα. Πέρυσι αυτή η ομάδα πέτυχε 18 γκολ, φέτος πρέπει να γίνουμε πιο δημιουργικοί, αλλά αυτό θέλει χρόνο. Η εξέλιξη έρχεται σιγά-σιγά. Θα βγεις και από τον ρυθμό, θα έρθουν και τραυματισμοί, γίνονται αυτά στη προετοιμασία. Σταδιακά, οι παίκτες προσπαθούν όλοι και βλέπω μεγάλη βελτίωση».

Απόστολος Χαραλαμπίδης (Καραϊσκάκης):
«Έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες της ίδια κατηγορίας. Σίγουρα ο ΠΑΣ είναι δυνατό όνομα της κατηγορίας και θα πρωταγωνιστήσει και εύχομαι να πετύχει το στόχο του.
Μετά από 20 μέρες προετοιμασία, μιας και ξεκινήσαμε αργά θέλαμε ένα δυνατό τεστ κόντρα σε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Δείξαμε καλά δείγματα, ότι γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, ομάδα με όρεξη, με μεράκι και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω ότι θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Εύχομαι ό, τι καλύτερο στον ΠΑΣ».
Τι πρωτάθλημα περιμένετε στη Super League 2: « Όπως εξελίσσεται βλέπω να γίνεται ένα προβληματικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά. Ξεκινάμε με ευχές αλλά τα προβλήματα είναι πολλά, εύχομαι να λυθούν και να μην πάμε Οκτώβριο για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Για την εικόνα της ομάδας στην επανάληψη: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η προετοιμασία. Έπαιζαν παιδιά γεννημένα το 2001, θέλουμε παιχνίδια για να αποκτήσουν κάποια παιδιά εμπειρία».

Σκόνδρας: Όλα τα ματς έτσι θα είναι

• Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Αποστόλης Σκόνδρας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του χθεσινού φιλικού αγώνα απέναντι στον Καραϊσκάκη Άρτας εκτίμησε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι τόσο σκληρά όσο το χθεσινό και στάθηκε στο σοβαρό τραυματισμό του συμπαίκτη του Χρήστου Ελευθεριάδη ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τουλάχιστον 3-4 μήνες, αλλά και στο γεγονός ότι δεν βγήκαν πράγματα για την ομάδα μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Μπήκαμε στο κλίμα από νωρίς. Όλα τα ματς έτσι θα είναι. Δεν μας βγήκαν πράγματα μετά το 15’ σήμερα. Πρέπει να συνηθίσουμε όμως, γιατί οι ομάδες θα μας περιμένουν και σήμερα τρώμε κι ένα γκολ στη μετάβαση. Τα δουλεύουμε αυτά, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, αλλά όταν ξεκινήσει θα είμαστε αυτοί που πρέπει».