Νίκησε, αλλά προβλημάτισε και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

 

PAS OLYMP BOLOY 13 9

Την τέταρτη νίκη του στα φιλικά προετοιμασίας πέτυχε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» καθώς επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού Βόλου στο έκτο φετινό φιλικό τεστ.
Σκόρερ για τη γιαννιώτικη ομάδα οι Παμλίδης (67’), Λέο (79’) και Πίτου Γκαρσία (92’).
Παρά το 3-0 πάντως η εικόνα της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη ήταν προβληματική στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και παρά την ευρεία κατοχή μπάλας, αυτή ήταν ανούσια και χωρίς οι Γιαννιώτες να έχουν πολλές τελικές φάσεις.
Ο Γιαννίκης δοκίμασε ένα σύστημα 4-4-2 με ακριβή διάταξη 4-3-1-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιαννίκογλου, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, με τους Σκόνδρα και Ζιούλη στα στόπερ. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Κάστρο και λίγο μπροστά τους ο Καρτάλης. Ο Νικολιάς ήταν σε επιτελικό ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο, το οποίο αποτελούσαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.
Κακό α΄ μέρος
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά με ελάχιστες φάσεις και ανιαρό έως βαρετό θέαμα. Ο ΠΑΣ κυριάρχησε, είχε την κατοχή της μπάλας στη μεσαία γραμμή, όπως ήταν λογικό, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Ολυμπιακού Βόλου.
Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήρθε στο 16’ όταν ο Κρίζμαν δέχτηκε την πάσα του Νικολιά από δεξιά, αλλά σούταρε απελπιστικά άστοχα. Στο 26’ ο Νικολιάς έκανε ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Η σημαντικότερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 31’ όταν ο Μπουκουβάλας προσπάθησε να μπει από αριστερά στην περιοχή, ο Γραικός σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Μπούμπας καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αποστολόπουλος, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Μακρυωνίτη.
Πήρε μπρος μετά το 65’
Η κακή και προβληματική εικόνα του α’ ημιχρόνου συνεχίστηκε και στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης. Η ομάδα του Γιαννίκη δεν έπαιζε στρωτά, αλλά με γιόμες. Ο Ολυμπιακός Βόλου με σκληρό παιχνίδι και δυνατά μαρκαρίσματα κατάφερε να μπλοκάρει τον ΠΑΣ.
Όλα αυτά μέχρι το 67’ όταν ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ και «ξεκλείδωσε» τη άμυνα της ομάδας του Βόλου. Ο Καρτάλης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Παμλίδη και αυτός με εύστοχο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου και σημείωσε το 1-0.
Μετά το πρώτο γκολ ο ΠΑΣ κυριάρχησε πλήρως και επιθετικά και έφτασε κοντά και στο γκολ στο 70’ όταν Σιόντης και Παμλίδης δεν κατάφεραν να σκοράρουν από κοντά μετά από φάουλ του Πίτου Γκαρσία. Στο 74’ ο Κρίζμαν έκανε το σουτ μετά από γύρισμα του Μπουκουβάλα, αλλά ο Γιδόπουλος μπλόκαρε εύκολα.
Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 79’ όταν ο Νάουμετς κινήθηκε ωραία από αριστερά, πάσαρε στη μεγάλη περιοχή για τον Ξύδα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Λέο, ο οποίος με σουτ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 91’ ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Οικονομόπουλος έκλεψε από τον τερματοφύλακα Γιδόπουλο, σέντραρε παράλληλα προς τον Λέο, αλλά η μπαλιά ήταν δυνατή και ο Γάλλος έστρωσε στον Γροσδάνη, ο οποίος σούταρε η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.
Τελικά, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 92’ όταν ο Πίτου Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση κόρνερ ξεγέλασε τον τερματοφύλακα Γιδόπουλο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.
Αύριο Κυριακή ο ΠΑΣ έχει νέο φιλικό, αυτή τη φορά με αντίπαλο την ομάδα της Κέρκυρας και πάλι στο «Ζωσιμάδες».
Διαιτησία: Μπούμπας (Τσάντας – Μπόσιας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου (46’ Χουτεσιώτης), Σκόνδρας (75’ Παντελάκης), Ζιούλης (62’ Πίτου Γκαρσία), Αποστολόπουλος (75’ Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας (75’ Γώγος), Σιόντης, Κάστρο (75’ Ράντοβατς), Νικολιάς (75’ Νάουμετς), Καρτάλης (75’ Γροσδάνης), Παμλίδης (75’ Ξύδας), Κρίζμαν (75’ Λέο).
Ολυμπιακός Βόλου (Θωμάς Γράφας): Μακρυωνίτης (65’ Γιδόπουλος), Τζέφερσον (51’ Ρόκας), Ράντι (65’ Πόζογλου), Βοσνακίδης (68’ Κόλα), Γραϊκός (80’ Κλεμέντε), Λάσκαρης (83’ Μπακουλάτι), Φάζος, Μπουτζίκος, Τσίτας (83’ Φουτσίνι), Τσιάρας (55’ Στεφάνοβιτς), Σκοπελίτης (80’ Πριόνας).
ΘΑΝΑΣΗΣ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ