Διδακτική ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από τη Νίκη Λευκάδας 44-73

on .

WBC

• Συνεχίζει τα δυνατά φιλικά ματς προετοιμασίας η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Χθες υποδέχτηκε την δυνατή ομάδα της Νίκης Λευκάδας, γνωρίζοντας την ήττα με το ευρύ 44-73.
Από την αρχή του αγώνα οι φιλοξενούμενες πήραν κεφάλι στο σκορ με αιχμή του δόρατος την σέντερ της ομάδας Cheslek η οποία έμοιαζε αδύνατο να ανακοπεί στην ρακέτα από τα κορίτσια του Σιαμέτη. Ο Γιαννιώτης κόουτς ξεκίνησε το παιχνίδι με την Λιβανέζα Mokdad ως play maker, τις Ντάλλα και Montgomery στις θέσεις «2» και «3», power forward την Tompkins και σε θέση σέντερ την Κατσαμούρη. Απούσα από το χθεσινό ματς ήταν η αρχηγός της ομάδας Ντίνα Σαρηγιαννίδου μιας και αναρρώνει από ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού.
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Λευκάδας να έχει πάρει διψήφια διαφορά (6-20) και τις Γιαννιώτισσες να δυσκολεύονται πολύ να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα βελτιώθηκε επιθετικά αλλά η Νίκη Λευκάδος με την Bessard να σηκώνει το επιθετικό βάρος, πήγαν στα αποδυτήρια με 21 πόντους διαφορά (19-40).
Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στο δυο δεκάλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου με τον κόουτς Σιαμέτη να δοκιμάζει διάφορα σχήματα ενώ στα τελευταία λεπτά πήραν χρόνο συμμετοχής και τα νεαρά κορίτσια κάθε ομάδας.
Η Νίκη Λευκάδας έδειξε ότι θα είναι από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας μιας και στηρίζεται σε μια εξαιρετική τριπλέτα ξένων παικτριών (Adomako, Bessard και Cheslek) πλαισιωμένες από καλές ελληνίδες παίκτριες και έδειξε να είναι σαφώς πιο έτοιμη ομάδα την δεδομένη χρονική στιγμή.
Το 20ήμερο που έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα θα λειτουργήσει ευεργετικά και θα δώσει τον χρόνο και την ευκαιρία στο κόουτς Σιαμέτη να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για να παρουσιαστεί ο ΠΑΣ όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός γίνεται. Οι Montgomery και Tompkins ξεχώρισαν στο χθεσινό παιχνίδι. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη όπου θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ σε φιλικές αναμετρήσεις.
Τα δεκάλεπτα: 6-20, 19-40, 32-64, 44-73
Διαιτητές: Αναγνωστόπουλος/Λειβαδίτης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης-Συνοδινός): Ντόκου, Montgomery 18(2), Διαμαντοπούλου 2, Ντάλα 2, Κατσαμούρη 2, Αρτεμισίου, Χρηστάκη, Τζήμου, Κανέλλου 2, Mokdad, Tompkins 17, Μπουκουβάλα 1.
Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Adomako 17(1), Πανούση 8(2), Πολυμένη 14(2), Bessard 16(1), Cheslek 15. Πέτροβα, Κερασοβίτη 3, Μεταξά, Πούλια, Τυπάλδου.