Στον «αέρα» και πάλι η πρεμιέρα της Super league2

on .

SUPER LEAGUE 2 SHMA

• Μπορεί να ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της πρεμιέρας και όλα να έδειχναν ότι πρωτάθλημα της Super League θα ξεκινούσε το προσεχές Σαββατοκύριακο, ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο σίγουρο δεν είναι μετά τις χτεσινές εξελίξεις στα τηλεοπτικά.
Η διοίκηση της ΕΡΤ ενημέρωσε τις ομάδες της Super League 2 ότι το «κούρεμα» στο νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο θα φτάνει στο 60%, παρά την πεποίθηση ότι θα έριχνε το ποσοστό της μείωσης στο 45%. Η αρχική πρόταση που είχε γίνει για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η δημιουργία της νέας ενδιάμεσης κατηγορίας μεταξύ της Super League και της Football League, προέβλεπε κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 12 εκατ. ευρώ, το οποίο την πρώτη σεζόν θα μοιραζόταν έτσι ώστε οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League να πάρουν τα περσινά τους συμβόλαια και οι υπόλοιπες 9 να μοιραστούν το ποσό που θα απέμενε, το οποίο δεν θα ήταν λιγότερο από 800.000 ευρώ για κάθε μία.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αναστάτωση στις ομάδες της Super League 2, για αυτό και προγραμματίστηκε σήμερα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να αποφασιστεί η στάση των ομάδων και οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα. Με τα τελευταία δεδομένα πάντως θεωρείται εξαιρετικά πιθανό η προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο πρεμιέρα να αναβληθεί και πάλι για άγνωστη ημερομηνία. Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης κατά την επίσημη παρουσίαση των νέων εμφανίσεων να εμφανίστηκε θετικός στην έναρξη, ωστόσο οι εξελίξεις ίσως διαφοροποιήσουν τη στάση του.
Άλλωστε στην Super League 2 υπάρχουν αρκετές ομάδες που η οικονομική τους επιβίωση εξαρτιέται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και δεν είναι διατεθιμένες να συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα χωρίς τα λεφτά της ΕΡΤ.