Σέντρα το Σαββατοκύριακο στην Super League 2

on .

PODOSFAIRO MPALA

• Την κανονική διεξαγωγή της πρεμιέρας το προσεχές Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε χτες, έστω και με οριακή πλειοψηφία, το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Super League 2.
To "παρών" στη χτεσινή έκταση συνεδρίαση έδωσαν εκπρόσωποι όλων των ομάδων και με οριακή πλειοψηφία 7-6, ουσιαστικά με τη ψήφο της ΕΠΟ, αποφασίστηκε η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης ήταν από αυτούς που υποστήριξαν την άμεση έναρξη καθώς η ομάδα της Ηπείρου μετράει ήδη 2,5 μήνες προετοιμασίας και κάθε άλλη αναβολή δεν θα ήταν προς το συμφέρον της αγωνιστικά.
Κατα τη ψηφοφορία υπέρ της έναρξης ψήφισαν οι: ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Χανιά - Κισσαμικός, ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ Λεωνίδας Θωμαΐδης.
Κατά της έναρξης ψήφισαν οι: Λεβαδειακός, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης Άρτας, Δόξα Δράμας.
Να σημειωθεί ότι δεν προσμετρήθηκε στη ψηφοφορία η ψήφος του Πλατανιά καθώς δεν παρέστη εκπρόσωπος, παρότι η ομάδα των Χανίων ήταν θετική στην έναρξη του πρωταθλήματος. Όπως και να έχει πάντως το γεγονός της οριακής πλειοψηφίας δείχνει ότι στην Super League 2 δεν υπάρχει ενιαία στάση και ομοφωνία και πως οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο το καυτό θέμα των τηλεοπτικών. Μάλιστα, το χτεσινό ΔΣ της Super League 2 σημαδεύτηκε από ένα επεισόδιο προς το τέλος της συνεδρίασης ανάμεσα στον πρόεδρο του Καραϊσκάκη Άρτας, Οδυσσέα Δράκο και τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ Λεωνίδα Θωμαΐδη, καθώς η δική του ψήφος ήταν τελευταία και έκρινε το αποτέλεσμα. Οι δύο άνδρες αντάλαξαν βαριές κουβέντες και ύβρεις, ενώ παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, ευτυχώς όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πράγματα ηρέμησαν.

Ο Γρατσάνης διαιτητής στην Πάτρα
Μετά την απόφαση του χτεσινού ΔΣ της Super League 2 να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με την Παναχαϊκή, που θα γίνει την Κυριακή στις 16:00 στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Αγυιάς. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Τρικαλινός Βαγγέλης Γρατσάνης με βοηθούς τους Μιχάλη Μανασή και Ευθύμιο Κούρεντα, ενώ τέταρτη θα είναι η Ελένη Αντωνίου από την Ανατολική Αττική και παρατηρητής διαιτησίας ο Κωνσταντίνος Φλωράκης από τη Φωκίδα.
Να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα της Super League 2 θα σφυρίξουν και Γιαννιώτες διαιτητές. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Ζαμπαλάς ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Δόξας Δράμας με τον Καραϊσκάκη Άρτας, έχοντας βοηθούς τους επίσης Γιαννιώτες Θανασιά και Λιόντο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Γιάννης Πάνος.

Η αντιπρόταση στην ΕΡΤ
Χτες το απόγευμα η Super League 2 συνέταξε επιστολή προς την ΕΡΤ, με κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, κάνοντας ουσιαστικά μια αντιπρόταση για τις μειώσεις των τηλεοπτικών συμβολαίων. Συγκεκριμένα, η Super League 2 ζητά να περιοριστεί στο 12% για τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρυσι, δηλαδή τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης και στο 20% για τις υπόλοιπες ομάδες, κι όχι φυσικά για το 60% που ζητάει η νέα διοίκηση της ΕΡΤ. Εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, το πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου και μετά θα ανασταλεί επ’ αόριστον. Επίσης, σήμερα θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της Super League 2 με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον επιτηρητή της FIFA Πετρ Φούσεκ, με αποκλειστικό θέμα βεβαώς τα τηλεοπτικά και την εξεύρεση λύσης. Την Super League 2 θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο Γιώργος Χριστοβασίλης από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κωνσταντίνος Κολοκυθάς από τον Λεβαδειακό και ο Άρης Λυχναράς από το ΑΟ Χανίων-Κισσαμικού.