«Φαβορί» για την πρόκριση ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο

on .

ASPROPYRGOS PAS SHMATA

• Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, η προσοχή του ΠΑΣ Γιάννινα στρέφεται πλέον στο Κύπελλο Ελλάδας και συγκεκριμένα στη σημερινή (4:00 μ.μ.) νοκ άουτ αναμέτρηση με την Ένωση Ασπροπύργου για την 4η φάση του θεσμού.
Η γιαννιώτικη ομάδα έδειξε καλά στοιχεία στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή, έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, όμως έχασε πολλές ευκαιρίες και έμεινε στην ισοπαλία (1-1), παρότι θα μπορούσε να είχε φύγει άνετα με το διπλό από την Πάτρα. Πλέον, ο ΠΑΣ πρέπει να δείξει σήμερα την απαιτούμενη σοβαρότητα και να προκριθεί στο θεσμό του Κυπέλλου κόντρα στην ομάδα του Ασπροπύργου, ομάδα που αγωνίζεται στην Football League.
Ο Αργύρης Γιαννίκης γνωρίζει τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβουν τέτοιου είδους παιχνίδια, με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας και ειδικά ο θεσμός του Κυπέλλου έχει αποδειχτεί πολλάκις θεσμών των εκπλήξεων. Για τον λόγο αυτό ο Τρικαλινός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του σοβαρότητα και όχι υποτίμηση του αντιπάλου από όσους αγωνιστούν σήμερα.
Ο Γιαννίκης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδη και Ξύδα, τον επίσης τραυματία Σιόντη που χτύπησε στο ζυγωματικό στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή και αντικαταστάθηκε από τον Ζιούλη, αλλά και τον τιμωρημένο Πίτου Γκαρσία, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στην Πάτρα. Το θετικό για τον έμπειρο Αργεντίνο μέσο είναι ότι θα εκτίσει την ποινή του στο σημερινό ματς κυπέλλου και θα είναι στη διάθεση του Γιαννίκη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.
Η σύντομη προετοιμασία του ΠΑΣ για το σημερινό ματς Κυπέλλου στον Ασπρόπυργο ολοκληρώθηκε χτες το πρωί και στη συνέχεια ο Γιαννίκης ανακοίνωσε την 18μελή που αναχώρησε χτες το μεσημέρι για την Αθήνα.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Περιστερίδης, Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Ζιούλης, Παντελάκης, Καρτάλης, Ράντοβατς, Κάστρο, Νάουμετς, Πήλιος, Λιάσος, Λώλης, Γροσδάνης, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη
Το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ασπρόπυργο δεν θα έχει τηλεοπτική αλλά ούτε και ραδιοφωνική κάλυψη. Ο λόγος είναι διπλός. Αρχικά στο τηλεπτικό κομμάτι δεν έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές ανάμεσα στην διοργανώτρια ΕΠΟ και το συνδρομητικό κανάλι του OTE TV. Οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία, όμως ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο και πιθανότατα η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τα παιχνίδια της 5ης φάσης, όταν θα μπουν στο Κύπελλο και οι ομάδες της Super League. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την καθολική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας την οποία προκήρυξε για σήμερα η ΕΣΗΕΑ και όλες οι ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικών. Επομένως, έτσι κι αλλιώς δεν θα υπήρχε δημοσιογραφική κάλυψη του σημερινού παιχνιδιού.

Διαιτητής ο Ανδριανός
Ο Κωνσταντίνος Ανδριανός από τον σύνδεσμο Αχαΐας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του Ασπροπύργου με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η σημερινή θα είναι η πρώτη φορά που ο Αχαιός ρέφερι θα σφυρίξει αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Βοηθοί του Ανδριανού θα είναι ο Άγγελος Πήττας από την Ηλεία και ο Αθανάσιος Μπουρτζοβίτης από την Κορινθία. Παρατηρητής ο Γιώργιος Λιανός από τη Βοιωτία.

Αντιπρόταση της ΕΡΤ
Σε παρτίδα πόκερ φαίνεται πως εξελίσσεται το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League 2 ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή και την ΕΡΤ.
Στη χτεσινή συνάντηση ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο εμφανίστηκαν ανένδοτοι ως προς το οικονομικό. Συγκεκριμένα, η τελική τους αντιπρόταση ήταν να πέσει το ποσοστό της μείωσης από το 60% στο 50% σε σχέση με το προσύμφωνο που υπήρχε όταν οι ομάδες υπέγραψαν την αναδιάρθωση των κατηγοριών. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα μείωση 50% μεταφράζεται σε ένα ποσό της τάξης των 750.000 περίπου καθώς το ποσοστό της μείωσης υπολογίζεται με βάση το περσινό συμβόλαιο με τη NOVA που ήταν κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες είχαν σαν τελική δική τους αντιπρόταση την μείωση του 20%, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά ανάμεσα στις ομάδες της Super League 2 και την ΕΡΤ. Τις τελικές αποφάσεις, για το αν θα αποδεχτούν ή όχι την αντιπρόταση της ΕΡΤ, θα τις πάρουν οι ομάδες της Super League 2 στο σημερινό έκτακτο ΔΣ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.