Αναβολή μέχρι νεωτέρας στο πρωτάθλημα της Super League 2

on .

PAS OMADA 3 10 19

• Την αναβολή της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 και την αρχική απόρριψη της αντιπρότασης της ΕΡΤ για μείωση της τάξης του 50% στα τηλεοπτικά αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης το έκτακτο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής.
Η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένη το προσεχές Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση των ομάδων καθώς το πρωτάθλημα αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας. Η διαφωνία που έχει προκύψει για τα τηλεοπτικά και αφορά στην προσφορά που κατατέθηκε από την κρατική τηλεόραση είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των περισσότερων ομάδων της κατηγορίας, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το ΔΣ της Τετάρτης.
Η ΕΡΤ προσφέρει ένα ποσό περί τις 380.000 ευρώ σε κάθε ομάδα της κατηγορίας και περίπου 750.000 ευρώ στις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League, μεταξύ των οποίων είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το περίπλοκο της υπόθεσης είναι ότι η ΕΡΤ ζητάει από τις ομάδες ή την ίδια τη Super League 2 να αναλάβουν το κόστος παραγωγής των αγώνων που θα μεταδίδονται. Σε αυτό το πλαίσιο, η Super League 2 αποφάσισε να «παγώσει» την αγωνιστική δράση, ώστε να δει εάν τελικά συμφέρει τις ομάδες η προσφορά της ΕΡΤ.
Στο διάστημα της διακοπής θα ζητηθούν προσφορές από συνεργεία παραγωγής για να διαπιστωθεί το συνολικό κόστος κι από τη διαδικασία αυτή θα κριθεί η οριστική απάντηση της Super League 2 προς την ΕΡΤ, η οποία θα δείξει αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα.

Άνετη πρόκριση στο κύπελλο
Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε την Τετάρτη ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 0-2 στον Ασπρόπυργο της τοπικής ομάδας χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Νάουμετς (18') και Παμλίδης (37').
Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ήταν εμφανώς ανώτερη από τον αντίπαλο της και ιδίως στο πρώτο μέρος έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο, χρονικό διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα δύο τέρματα, ενώ έχασε ευκαιρίες και για άλλα γκολ που θα ανέβαζαν τον δείκτη του σκορ.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε 7 αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Παναχαϊκή, όμως διατήρησε το 4-4-2 στη διάταξη της ομάδας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Παντελάκης και Ζιούλης. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Κάστρο και Λιάσος, δεξί χαφ ο Νάουμετς, αριστερό ο Καρτάλης και επιθετικό δίδυμο οι Παμλίδης και Λέο.

Άνοιξε νωρίς το σκορ
Ο ΠΑΣ εμφανίστηκε σοβαρός και πειθαρχημένος στον Ασπρόπυργο και από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του Γιαννίκη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η γιαννιώτικη ομάδα άνοιξε το σκορ στο 18' όταν ο Μπουκουβάλας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και έβγαλε σέντρα - "λουκούμι" για τον Νάουμετς στο ύψος του πέναλτι. Ο Ουκρανός μέσος στόπαρε και με συρτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 μέσα σε πανηγυρισμούς.
Λίγο αργότερα στο 24΄ο Νάουμετς έβγαλε σέντρα για τον Λέο, αλλά ο Γάλλος επιθετικός του ΠΑΣ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε στο 37' όταν ο Παμλίδης κέρδισε τη μπάλα μετά από κόντρα στους αμυντικούς, στόπαρε με το στήθος και μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα την έστειλε στον ουρανό των διχτύων για το 0-2.

Στο... ρελαντί η επανάληψη
Το 0-2 ουσιαστικά έκρινε τον νικητή και την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο ΠΑΣ συνέχισε να είναι καλύτερος και στην επανάληψη και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά, στο 63' με τον Λέο, ο ποίος σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα μετά από σέντρα του Νάουμετς, ενώ στο 82' και πάλι ο Γάλλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έπιασε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του Ασπρόπυργου με δύσκολη επέμβαση έσωσε την ομάδα του από το τρίτο γκολ.
Ασπρόπυργος (Γιώργος Βαζάκας): Γκίνης, Κωνσταντινίδης (83' Μαυρίδης), Ζώνας, Σταγάκης, Λογοθέτης, Ταμπάς, Στεφάνοβιτς, Κοκκόρης (46' Γκουγκούδης), Ζαχαρός, Κάκκο (60' Βασιλείου), Ζγκούρη.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (70’ Πήλιος), Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο, Καρτάλης, Νάουμετς, Λιάσος (79’ Ράντοβατς), Παμλίδης (86’ Γροσδάνης), Λέο.