«Το Αλφαβητάρι του Μπάσκετ» παρουσιάστηκε από τον Ν. Κεραμέα

on .

NTOUGIAS

• Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Ακαδημίας Ντούγιας «Το Αλφαβητάρι του Μπάσκετ», που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων Λιθαρίτσια, με καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Κεραμέα.
Γονείς, παιδιά και προπονητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην αίθουσα προκειμένου να ακούσουν την εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Μπάσκετ της ΧΑΝΘ. Το λόγο πήρε πρώτος ο Νίκος Ντούγιας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαία δουλειά του 57χρονου coach όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς στη μακρόχρονη καριέρα του.
Η ομιλία του κ. Κεραμέα κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες: Στα παιδιά/αθλητές, στους προπονητές και στους γονείς. Μιλώντας προς τους νεαρούς αθλητές, τόνισε τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχουν προκειμένου να παίξουν μπάσκετ.
Το δεύτερο κεφάλαιο απευθύνονταν προς τους προπονητές. Τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας προπονητής μπάσκετ πρέπει να είναι: η άριστη γνώση του αντικειμένου, η οποία φυσικά έρχεται μέσω της εξέλιξης.
Η συζήτηση πήγε και στους γονείς, με τον πολύπειρο coach να τονίζει ότι πρέπει να ακούν τους προπονητές των παιδιών, να συζητούν μαζί τους, προκειμένου να βρουν λύση σε τυχόν πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει, να μην φορτώνουν το παιδί με άγχος και πίεση και να μην απευθύνονται στους ατζέντηδες, οι οποίοι συνηθίζουν να "μπαίνουν στο παιχνίδι" γύρω στην ηλικία των 15 ετών και μπορούν να "φουσκώσουν" τα μυαλά των γονιών αλλά και των παιδιών.