Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

KATSIKA NHSI

Θύελλα Κατσικάς - Νησί 3-1

Σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, τελικά η Κατσικά ήταν η ομάδα που είχε την ουσία, πέτυχε τρία γκολ και πήρε τη νίκη με 3-1 από το Νησί.
Πριν περάσουμε στις φάσεις του αγώνα να πούμε ότι η Κατσικά έδειξε πολλά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και στο οργανωτικό αφού τα τρία γκολ που πέτυχε προήλθαν από λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων.
Από την άλλη πλευρά το Νησί έδειξε διάθεση, είχε ευκαιρίες, το πρόδωσαν όμως τα λάθη στη άμυνα, αλλά και η αφλογιστία στην επίθεση με μοιραίο παίκτη τον Πρέντζα.
Ίσως και η πολλή μουρμούρα από πλευράς παικτών του Νησιού προς τον διαιτητή Μπούμπα για τα σφυρίγματα του να αποσυντόνισε κάπως τους παίκτες του Αποστόλη Τόλη που φάνηκαν αρκετά εκνευρισμένοι.
Μόλις στο 2΄είχαμε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με τον Πότση να κάνει ατομική προσπάθεια όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα τον Θουλιώτη.
Το Νησί άρχισε να βγαίνει μπροστά με αιχμές τον Πρέντζα και τον Τζιμογιάννη χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 4’ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Πρέντζα όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Ο Κοντογιάννης στο 11’ βρήκε τον Πρέντζα αυτός έκανε τα σουτ με τον Μάντζιο να αποκρούει.
Νέα ευκαιρία για το Νησί στο 17’ με τον Στογιάννη να πασάρει στον Πρέντζα αυτός κάνει το σουτ και πάλι ο Μάντζιος αποκρούει.
Κόντρα στη ροή του αγώνα η Κατσικά άνοιξε το σκορ στο 26’ με τον Γούλα να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε σε σώματα στρώθηκε στο Νάκο αυτός την έδωσε στον Γιωτάκη και αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Θουλιώτη.
Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ το Νησί ήταν αυτό που συνέχιζε να έχει τις ευκαιρίες.
Σουτ του Τζιμογιάννη στο 30’ η μπάλα λίγο άουτ.
Μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 45’ για τους φιλοξενούμενους με τον Γκόντζο να κάνει το σουτ ο Μάντζιος αποκρούει και ο Μπίλης σε κενή εστία και υπό την πίεση αμυντικών δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος το Νησί είδε τις ευκαιρίες να παίρνουν σάρκα και οστά στο 48’ με τον Τζιμογιάννη να εκτελεί κόρνερ, ο Μάντζιος έκανε λάθος υπολογισμό της μπάλα και ο Στογιάννης σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.
Άμεση ήταν η απάντηση της Κατσικάς στο 54’με τους αμυντικούς του Αετού να μην μπορούν να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή και ο Νάκος με ένα μονοκόμματο αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.
Στο 61’ ο Τζιμογιάννης εκτέλεσε φάουλ και ο Μάντζιος με τα ακροδάχτυλα του απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
Διπλή ευκαιρία για το Νησί στο 83’ με τον Γκόντζο να κάνει το σουτ, ο Μάντζιος απέκρουσε η μπάλα έφτασε στον Πρέντζα που έκανε το σουτ και ο Ασωνίτης έδιωξε πριν τη γραμμή.
Η Κατσικά «κλείδωσε» τη νίκη στο 89’ όταν ο Θουλιώτης ανέτρεψε τον Νάκο με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι και να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Θουλιώτη.
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ασωνίτης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Διαιτησία: Μπούμπας (Λιόντος-Τσάντας).
Κατσικά: Μάντζιος, Παππάς, Λισγάρας, Πότσης, Αντωνίου, Τάτσης, Γούλας (70’ Βαρτιώτης Π.), Κωνσταντινίδης (87’ Βαρτζιώτης Β.), Γιωτάκης (85’ Μαρούλης), Νάκος, Ασωνίτης.
Νησί: Θουλιώτης, Γκόντζος, Κονδύλης, Κοτσίνας, Αθανασίου (77’ Μάτσιας), Στογιάννης, Πολύζος (67’ Λούντζης), Τζιμογιάννης (90’ Τσαμητρόπουλος), Κοντογιάννης, Μπίλης, Πρέντζας.
* * *
KRAPSH KONTSIKA

Κράψη-Κόντσικα 4-1
Την δεύτερη σερί και εμφατική της νίκη, πέτυχε η Κράψη στο Πρωτάθλημα της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας, επικρατώντας με 4-1 της Κόντσικας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ήρθε μόλις στο 1’ και ανήκε στους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Μαλάμου να περνά ελάχιστα αουτ, έπειτα από πάσα του Μπάφα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 16΄ έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με το σουτ του Σταμούλη να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας,
ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Καράσα στο 20΄.
Στο 27΄από το χτύπημα φάουλ του Σταμούλη, ήρθε ακόμη μια απειλή για τους φιλοξενούμενους, με τον Μπούγια να αποκρούει όμως σωτήρια.
Η πίεση των παικτών του κ. Αγγέλη απέδωσε και στο 30΄ ο Κατσούδας με ένα άπιαστο σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ κάνοντας το 1-0.
Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι κραψήτες, έχασαν ακόμη μια καλή ευκαιρία, όταν στο 42΄ ο Ζήσης κάνει το σουτ, με τον τερματοφύλακα Μπούγια να αποκρούει προσωρινά την μπάλα με το πόδι, στην επαναφορά ο Αλεξίου άφησε στον Σταμούλη, με τον τελευταίο να επιχειρεί το σουτ με την μία, μπλοκάροντας χωρίς δυσκολία ο Μπούγιας.
Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή και πάλι ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Μαλάμο και πάλι, έπειτα από ωραία ενέργεια να στέλνει αρκετά αουτ την μπάλα.
Οι γηπεδούχοι, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό δεκάλεπτο στη συνέχεια, κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όταν στο 55΄ο Ζήσης πάσαρε ωραία στον Αλεξίου κι εκείνος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπούγια.
Λίγο αργότερα, ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο για την ομάδα της Κράψης, απείλησε εκ νέου την άμυνα της Κόντσικας, ο Ζήσης εκτέλεσε ωραία, με τον Μπούγια όμως να απομακρύνει με τα χέρια.
Σαν σε φάση διαρκείας για την Κράψη, νέα ευκαιρία δημιουργήθηκε, όταν από το κόρνερ του Φαρμάκη, ο Ζήσης από κοντά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.
Στο 68΄ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, με την κεφαλιά του Πούλιου από κοντά, έπειτα από ασιστ του Μαλάμου.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι τον ρυθμό τους και πίεσαν για το γκολ που θα ''σιγούρευε'' την νίκη τους, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 72΄, όταν από την εκτέλεση φαουλ του Σταμούλη, η μπάλα βρέθηκε στα καρέ του Μπούγια, απομάκρυναν οι αμυντικοί, στην επαναφορά της η μπάλα βρέθηκε και πάλι στα πόδια του Σταμούλη, ο οποίος έκανε την σέντρα, με τον Τσαρακλημάνη να μην προλαβαίνει τελευταία στιγμή, περνώντας αουτ η μπάλα.
Ό,τι δεν κατάφερε νωρίτερα ο νεαρός παίκτης της Κράψης, το πέτυχε στο 82΄όταν τον είδε ωραία ο Ζαμπέτας κι εκείνος με στρωτό σουτ έγραψε το 3-1.
Στο 87΄ το σουτ του Ζαμπέτα πέρασε αουτ.
Στο 89΄ η ομάδα της Κόντσικας είχε ευκαιρία, με το σουτ του Μαλάμου να περνά πάνω από τα δοκάρια του Βάσιου.
Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το αυτογκολ του Μασούρα .
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Σπυρογιώτης – Σιόντης)
ΠΑΣ Κράψης (Χρήστος Αγγέλης): Βάσιος, Καράσας, Καρατζιάς, Φαρμάκης, Σήτος, Κολιός (63΄Καρτάλης), Αλεξίου (69΄ Τσαρακλημάνης), Ζήσης, Κατσούδας (77΄Ζαμπέτας), Σταμούλης (89΄Τσομπάϊ), Βύζας.
ΑΟ Κόντσικας (Σωτήρης Ζαβογιάννης): Μπούγιας, Μαλάμος, Ζωγάκης (29΄ λ. τρ. Σταματάκης (60΄Λιανός)), Γκάνας (85΄ Γιώτης), Πέτσιος, Μασούρας, Γκούβας, Τσάμος, Πούλιος, Μπάφας, Ζέκιος.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *
XOULIARADES METSOBO

Χουλιαράδες-Μέτσοβο 2-0

• Την πρώτη τους εντός έδρας νίκη και συνολικά τρίτη στο πρωτάθλημα, πέτυχαν οι Χουλιαράδες που επικράτησαν με 2-0 του Μετσόβου στο «Στάθης Τσανακτσής» για την 4η αγωνιστική της Α Ερασιτεχνικής,πετυχαίνοντας και τα δυο τέρματα στην επανάληψη.
Η ομάδα του Μετσόβου γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα, έχοντας 6 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ η ομάδα του Σπύρου Τασούλα φάνηκε αποφασισμένη και σοβαρή ειδικά στο δεύτερο μέρος για να φτάσει στο τρίποντο της νίκης.
Το πρώτο ημίχρονο δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις καλές στιγμές εκατέρωθεν να είναι ελάχιστες.
Στο 8’ ο Λώλης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 11’ το σουτ του Γρίβα δεν είχε αποτέλεσμα. Πέρασε ένα άοκνο εικοσάλεπτο με τους Χουλιαράδες να έχουν μια ανούσια υπεροχή ,χωρίς να φτάσουν στη μεγάλη φάση, για να έρθει η προσπάθεια του Λώλη στο 34’ που με πλασέ ύστερα από τη σέντρα του Κακαράντζα έστειλε άουτ τη μπάλα.
Στο επόμενο λεπτό ο Τσακμάκης πάσαρε ιδανικά στον Κακαράντζα που σούταρε άουτ.
Στο 40’ ο Γοδέβενος έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να περνάει ξυστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Νάκου.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, το Μέτσοβο μπήκε δυνατά με τον Τσουλιάη Ι με κεφαλιά να μη νικάει τον Νάκο, με τον τερματοφύλακα των Χουλιαράδων στο 48’ να διώχνει τη μπάλα σε σουτ του ίδιου παίχτη ύστερα από την εκτέλεση του έμμεσου.
Ήταν η πρώτη και τελευταία όπως αποδείχθηκε φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο παιχνίδι ο νεαρός πορτιέρο των Χουλιαράδων.
Από εκεί και πέρα, οι τυπικά γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα μέχρι το φινάλε.
Στο 50’ ο Δάσκαλος με σουτ έστειλε άουτ τη μπάλα, για να πετύχει με ωραίο σουτ το 1-0 στο 59’ και να βάλει με τον πιο ιδανικό τρόπο μπροστά την ομάδα του στο σκορ.Στο 67’ ο Κακαράντζας και στο 72’ ο ίδιος παίχτης δεν μπόρεσε να σκοράρει με σουτ, κάτι που το κατάφερε στο 73’.
Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γεράσης πήρε την κεφαλιά και ο Κακαράντζας με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Τάτσης Γ βγήκε απέναντι από τον Μαργωμένο, στέλνοντας άουτ τη μπάλα.
Σε μια φάση αργότερα ο Μαργωμένος είχε απάντηση σε σουτ του σκόρερ του δεύτερου τέρματος των Χουλιαράδων, ενώ στο 88’ ο τερματοφύλακας του Μετσόβου είπε όχι σε σουτ του Μιχαηλίδη.
Στο 90’ ο Τσουλιάης Κ έχασε αυτά που δεν χάνονται, στέλνοντας εξ επαφής τη μπάλα άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Τάτσης σούταρε με τη μπάλα να γλείφει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Διαιτησία: Μάντζιος (Θανασιάς -Ντόντης)
Χουλιαράδες(Τασούλας): Νάκος, Τσακμάκης, Κρανάς. Κακαράντζας, Μιχάλης, Αλμπάνης (57΄ Τζάλλης), Γεράσης (86΄ Τάτσης Κ.), Πρέμος (54΄ Τάτσης Γ.), Γρίβας, Δάσκαλος, Λώλης (80΄ Μιχαηλίδης)
Μέτσοβο(Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος, Γεωργίου, Τσιόστας Κ., Τσουλιάης Ι., Σιούτας, Γοδέβενος, Σταχούλης, Παλαιοπάνος, Γιοβανόπουλος (63΄ Κέντρος), Τσουλιάης Θ., Τρίτος (63΄ Τσουλιάης Κ.)
NIKOΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κράψη – Κόντσικα 4 – 1
Πίνδος Κόνιτσας – Θύελλα Ελεούσας 1 – 0
Θύελλα Κατσικάς- Αετός Νήσου 3 - 1
Χουλιαράδες – Μέτσοβο 2 – 0
Μικρασιάτες – Σερβιανά 4 - 0
Κοσμηρά – Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά 1 - 1
Καστρίτσα – Προοδευτική Περάματος 3 - 0
Αγία Μαρίνα – Κρύα 2 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Καστρίτσα 12 11-1
2.Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά 10 9-3
3.Θύελλα Κατσικάς 10 8-2
4.Χουλιαράδες 9 12-5
5.Κοσμηρά 8 8-2
6.Αγία Μαρίνα 8 8-3
7.Κράψη 7 14-6
8.Πίνδος Κόνιτσας 7 6-2
9.Αετός Νήσου 6 10-10
10.Μέτσοβο 6 9-7
11.Θύελλα Ελεούσας 3 6-9
12.Μικρασιάτες 3 4-12
13.Προοδευτική Περάματος 1 1-8
14.Κόντσικα 1 3-12
15.Κρύα 0 1-12
16.Σερβιανά 0 1-17
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19,20/10/2019)
Σερβιανά – Κόντσικα
Κρύα – Καστρίτσα
Μέτσοβο – Πίνδος Κόνιτσας
Αετός Νήσου – Αγία Μαρίνα
Χουλιαράδες – Θύελλα Κατσικάς
Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά – Μικρασιάτες
Προοδευτική Περάματος – Κράψη
Θύελλα Ελεούσας – Κοσμηρά