To 2x2 έκανε ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα!

on .

BIKOS PAS

• Με το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα επέστρεψε στα Γιάννενα η ανδρική ομάδα του ΒΙΚΟΥ ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την νίκη της χτες το απόγευμα στην Λευκάδα επί της τοπικής Δόξας με 65-72.
Οι παίκτες του Θωμά Κωστόπουλου παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, ιδιαίτερα στα πρώτα δυο δεκάλεπτα όπου δέχθηκε μόνο 17 πόντους, ξεπέρασε την αντίσταση της Δόξας και φιγουράρει ήδη από την δεύτερη αγωνιστική στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Β’ Ομίλου της Β’ Εθνικής.
Με άμυνα που κυριολεκτικά «έσπαγε» κόκαλα, οι Γιαννιώτες ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησαν μια διαφορά 16 πόντων, δεχόμενοι μόνο 4 πόντους! Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 21 πόντους (38-17), βάζοντας γερές βάσεις και ένα πολύ σημαντικό «διπλό» σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρσι στην Λευκάδα ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε μια από τις τρεις ήττες του στο πρωτάθλημα.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν να τα παίξουν όλα για όλα και με μια αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους και να κλείσουν το δεκάλεπτο με 47-54. Σε αυτό συνετέλεσε και η «εκνευριστική» αστοχία των Γιαννιωτών αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Θωμά Κωστόπουλου με σωστή διαχείριση του ρυθμού κατάφεραν να φύγουν με ένα τεράστιο διπλό από την Λευκάδα, από μια έδρα όπου πολύ λίγες ομάδες θα καταφέρουν να αποδράσουν.
Ο Σωτήρης Ντόβας με 17 πόντους και 5 τρίποντα μαζί με τον Μανάκα και τον Πάτρα «τράβηξαν» επιθετικά τους Γιαννιώτες. Από τους γηπεδούχος ξεχώρισε ο Τσιαβές με 21 πόντους.
Την επόμενη αγωνιστική ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Πρωτέα Γρεβενών και με νίκη παραμένει στο ρετιρέ της βαθμολογίας.
Τα δεκάλεπτα: 4-20, 17-38, 47-54, 65-72
Διαιτητές: Τσιαπλής-Κατωτικίδης-Παπανικολάου
Δόξα Λευκάδας (Ζαφειρούδης): Βακουφτσής 13(1), Αργυρός 4, Τσιαβές 21(3), Βαγενάς 13(1), Χρύσης, Αναγνωστόπουλος Γ. 11, Αναγνωστόπουλος Χ. 3(1), Βλαχάκης, Βανής, Σταματέλος
ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Κωστόπουλος): Νίκας 5(1), Ντόβας 17(5), Μαυρογιάννης 9(1), Καραγκιολίδης 5(1), Ναούμης 8(2), Μάντζιος 2, Πάτρας 10(1), Κωστούλας, Μανάκας 13, Γιωτάκης, Τσίρμπας-Αναγνώστου 3(1).