Λεβαδειακός - ΠΑΣ με «άρωμα» Super League

on .

LEBADEIAKOS PAS SHMATA

• Μετά από σχεδόν ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας σε επίσημα παιχνίδια, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στην ενεργό δράση, αντιμετωπίζοντας σήμερα το απόγευμα (7:30 μ.μ.) τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία για την 2η αγωνιστική της Super League 2.
Οι 23 ημέρες αδράνειας για την ομάδα της Ηπείρου κύλησαν με φιλικά προετοιμασίας και τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη να προσπαθεί να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του. Ο ΠΑΣ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Παναχαϊκή στην Πάτρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πριν την αναβολή και σήμερα παίζει δεύτερο ματς εκτός έδρας, αυτή τη φορά στη Λιβαδειά. Γενικά η γιαννιώτικη ομάδα έχει μπροστά της 3 ματς σε διάστημα 8 ημερών καθώς ενδιάμεσα του πρωταθλήματος υπάρχει και το Κύπελλο. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣ σήμερα αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, την Τρίτη τη Βέροια στα Γιάννινα για το Κύπελλο και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα παίξει πάλι εντός με τον Εργοτέλη.
Ο ΠΑΣ θα παραταχθεί σήμερα στη Λιβαδειά χωρίς τον τραυματία Κρίζμαν και συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές, με στόχο το τρίποντο και το διπλό που δεν κατάφερε να πάρει στην Πάτρα. Πέραν του Κρίζμαν, εκτός αποστολής έμειναν οι γνωστοί τραυματίες Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης και Ράντοβατς, αλλά και ο Πανουργιάς, ο οποίος έχασε προπονήσεις λόγω μιας ίωσης που αντιμετώπιζε. Η προετοιμασία της ομάδας της Ηπείρου ολοκληρώθηκε χτες με μια πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια μετά τις δηλώσεις του Αργύρη Γιαννίκη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ η ομάδα αναχώρησε οδικώς για τη Βοιωτία, όπου και βρίσκεται από χτες το απόγευμα.
Αναλυτικά την 18μελή αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Γιαννίκογλου, Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Ζιούλης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Οικονομόπουλος, Καρτάλης, Πίτου Γκαρσία, Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας, Λιάσος, Νικολιάς, Λέο, Νάουμετς, Παμλίδης.

Αισόδοξος ο Γιαννίκης
Ο Τρικαλινός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο στον ορισμό του παιχνιδιού για Παρασκευή, σημειώνοντας ότι: «για εμένα είναι πρωτόγνωρο να μαθαίνω την Τρίτη ότι παίζουμε Παρασκευή. Προσπαθούμε τις εντάσεις να τις έχουμε εκεί που πρέπει να είναι και ελπίζω στο μέλλον να έχουμε πληροφόρηση πιο μπροστά το πότε θα παίζουμε για να είναι πιο επιστημονικά τα πράγματα και να προετοιμάζουμε καλύτερα την ομάδα».
Για την ψυχολογία ενόψει Λεβαδειακού τόνισε ότι: «Η ψυχολογία είναι στα ύψη. Έχουμε δώδεκα παιχνίδια αήττητοι, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τη Λάρισα και ας είναι φιλικά και αυτά ανεβάζουν την ψυχολογία. Πιστεύω ο τρόπος παιχνιδιού που έχουμε είναι αποδεκτός στους παίκτες και είναι αποτελεσματικός, φάνηκε στα φιλικά και στα επίσημα, δυστυχώς δεν πήραμε τη νίκη στην Παναχαϊκή και πάμε τώρα στη Λιβαδειά απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο να πάρουμε το παιχνίδι».
Για τον τρόπο παιχνιδιού του Λεβαδειακού: «Είδα το παιχνίδι κυπέλλου με τη Βέροια, στον Πλατανιά έχουν παίξει ένα άλλο σύστημα 3-5-2. Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε πάρει την ανάλυση από τα παιχνίδια, είναι ένας αντίπαλος που έχει καλούς επιθετικούς, ψηλή ομάδα, έχουν και αυτοί προσδοκίες, αλλά και εμείς είμαστε αισιόδοξοι και καλά προετοιμασμένοι και πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα».
Για την επιβάρυνση λόγω διακοπής: «Δεν δείχνει τέτοια δείγματα η ομάδα ούτε στην προπόνηση,ούτε στα φιλικά, αλλά δεν παύει να είναι μια διακοπή ενός μηνός και είναι και αυτός ένας ασταθής παράγοντας και δεν ωφελεί τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, ίσως ωφελήσει τις ομάδες που ξεκίνησαν αργότερα προετοιμασία, εμείς σίγουρα όχι. Είχαμε καλά φιλικά και δυνατές προπονήσεις».
Για το πώς περιμένει το παιχνίδι: «Πιστεύω ότι θα δούμε και ποιοτικό παιχνίδι, αλλά και δυνατά μαρκαρίσματα μιας και οι παίκτες της Λιβαδειάς έχουν δυναμική, εμείς είμαστε ευέλικτοι και ελπίζω να έχουμε τη ροή και το ρυθμό που θέλουμε για να μην μπλεχτούμε στα μαρκαρίσματα που είναι η Λιβαδειά σωματικά πιο δυνατή».
Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Σίγουρα, είναι τρία παιχνίδια σε οκτώ μέρες βάζουμε και τον Εργοτέλη στο πλάνο μας. Θα κοιτάξουμε τι εντάσεις θα βγουν, να είμαστε τακτικά εκεί που θέλουμε, σίγουρα δεν είναι καλό που τραυματίστηκε ο Κρίζμαν, ελπίζουμε να τον έχουμε την επόμενη εβδομάδα για να υπάρχει μια λύση παραπάνω. Σίγουρα έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας να είμαστε σε κάθε παιχνίδι σοβαροί και σωστοί και όσο φρέσκοι γίνεται».

Διαιτητής ο Αγγελάκης
Ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό. Πρόκειται για διαιτητή Super League 2 και γιο του παλιού διαιτητή Αγγελάκη από τη Θεσσαλονίκη.
Βοηθοί του Αγγελάκη θα είναι οι Νίκος Τοροσιάδης και Ηλίας Παπαδόπουλος, άπαντες από τον σύνδεσμο διαιτητών της ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέτατος διαιτητής ορίστηκε ο Βάιος Καλατζής από τη Θεσσαλία και παρατηρητής διαιτησίας ο Κωνσταντίνος Βασάλος από τα Χανιά.

STOP στους φίλους του ΠΑΣ
Την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και τη μη διάθεση εισιτηρίων προς αυτούς για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό αποφάσισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Έτσι ο ΠΑΣ θα στερηθεί της βοήθειας των φίλων του που είχε στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Βέβαια η απόφαση αναφέρει ότι απαγορεύει μόνο την οργανωμένη μετακίνηση, ωστόσο ακόμα και μεμονωμένα να βρεθούν φίλοι του ΠΑΣ στη Λιβαδειά για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι ενδέχεται να μείνουν εκτός γηπέδου μιας και δεν θα υπάρχει διαθέσιμη κερκίδα φιλοξενουμένων.