«Χ»αμένοι και οι δύο, Γιάννενα WFC - Άβαντες Χαλκίδας 2-2

on .

giannena wfc

• Τον πρώτο της βαθμό στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής γυναικών, πήρε η ομάδα των Ιωαννίνων, μετά το ισόπαλο 2-2 εντός έδρας, με τις Άβαντες Χαλκίδας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.
Ο βροχερός καιρός δεν ήταν σύμμαχος των δύο ομάδων, κάνοντας δύσκολο το έργο των παικτριών, παρόλα αυτά ωστόσο, ήταν ένα γεμάτο παιχνίδι, με αρκετή ένταση και ανατροπές στο σκορ.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι Άβαντες μπήκαν καλύτερα και ευτύχησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ, μόλις στο 9΄, όταν η Κόλλια εκμεταλλέυτηκε το λάθος της άμυνας και με κοντινό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι παίκτριες του κ. Σπυριδωνίδη δεν πτοήθηκαν και πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, και αυτό ήρθε στο 17΄, όταν η Κούκα εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή, με την Καραγιαννίδου με διπλή προσπάθεια να βρίσκει δίχτυα για το 1-1. Αμέσως μετά η Ράπτη, έπειτα από ωραία προσπάθεια επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεύτερο δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν τα Γιάννενα την ανατροπή. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, η κατοχή ανήκε στις φιλοξενούμενες, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχες με γκολ από τα...αποδυτήρια, πέτυχαν την ολική ανατροπή, όταν στο 46΄ η Ζαχαράτου σκόραρε για το 2-1, με πλασέ σε κενή εστία, έπειτα από ωραία προσπάθεια της Ράπτη. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Άβαντες ισοφάρισαν σε 2-2 με την Μυρτολλάρι από κόντρες μες στην μικρή περιοχή, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ της Νίκα. Στο 77΄ το σουτ εντός περιοχής, της Νίκα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια η Χατζηλαζάρου, ενώ στα τελευταία λεπτά οι παίκτριες του κ. Νίκα πίεσαν για ακόμη ένα γκολ, κυρίως από στατικές φάσεις τριγύρω από την περιοχή της Χατζηλαζάρου, κάτι που δεν κατάφεραν μέχρι και την τελική λήξη του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.
Διαιτησία: Φίτσας (Κέφης –Ράπτης) Πρέβεζας – Λευκάδας.
Γιάννενα WFC (Γιώργος Σπυριδωνίδης): Χατζηλαζάρου, Αρσένη, Νικοπούλου, Κούκα, Ντόκου (74΄ Τσιούρη), Ζαχαράτου, Καραγιαννίδου, Νικολαΐδου, Γιωτίτσα, Μήτα, Ράπτη.
Άβαντες Χαλκίδας (Γιώργος Νίκας): Νταβαντζή, Νεοφύτου, Δάρλα, Αυλωναρίτη, Γαγάρα, Τσαραντάνη, Μυρτολλάρι, Γιαμαλή (52΄ Ασημώνη), Χριστοφορίδη, Κόλλια, Νίκα.
AΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ