Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

katsika

Κατσικά - Αγρ. Αστέρας 1-0

• Στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία η Θύελλα Κατσικάς επικράτησε δίκαια 1-0 του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους που μόλις στο 4’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ηλία Μ. από τον Βαρτζιώτη Π. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Τσουμάνης, όμως, έστειλε τη μπάλα άουτ.
Η ομάδα του Αλέκου Τάτση παρά την ψυχρολουσία του χαμένου πέναλτι συνέχισε να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι χάνοντας μια ακόμη ευκαιρία με τον Ηλία Μ. να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Η Κατσικά σιγά-σιγά άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε στο 18’ με τον Ασωνίτη να κάνει τη σέντρα η μπάλα έφτασε στον Βαρτζιώτη Β. που σούταρε αλλά αυτή κατέληξε άουτ.
Ευκαιρία είχε στο 24΄ο Αγροτικός με τον Τσουμάνη να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Διαμάντης με δυσκολία απέκρουσε σε κόρνερ.
Από αυτό το σημείο και μετά επιθετικά ο Αγροτικός «νέκρωσε», με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία του αγώνα χάνοντας ευκαιρίες για γκολ.
Στο 25’ ο Γούλας εκτέλεσε φάουλ ο Λισγάρας την κεφαλιά η μπάλα άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία στο 45’ για την Κατσικά με τον Νάκο (ο κορυφαίος των γηπεδούχων) να βγάζει τον Γιωτάκη απέναντι από τον Αρχοντάκη αυτός έκανε το σουτ απέκρουσε, όμως, ο τερματοφύλακας και ο Νάκος δεν μπόρεσε να προλάβει να τη στείλει στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος η Κατσικά συνέχισε την πίεση με το Νάκο στο 51’να κάνει το σουτ και τον Αρχοντάκη να αποκρούει τη μπάλα.
Γυριστό σουτ του Γιωτάκη στο 54’ η μπάλα λίγο άουτ.
Ο Αγροτικός προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος προς την εστία του Διαμάντη με τους Ηλία Μ. (55’) και Αλεξίου (62’) να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Ωστόσο στο 64’ η Κατσικά σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ με δυνατό σουτ του Ασωνίτη μέσα από τη μεγάλη περιοχή που πανηγυρίστηκε έξαλλα.
Τρία λεπτά αργότερα (67’) ο Αγροτικός έμεινε με δέκα παίκτες μιας και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσουμάνης.
Σουτ του Κωνσταντινίδη στο 69’ απέκρουσε τη μπάλα ο Αρχοντάκης.
Ωραία μπαλιά του Νάκου στο 81’ στον Κωνσταντινίδη, σουτ του τελευταίου η μπάλα λίγο άουτ.
Κεφαλιά του Τάσσου στο 85’ η μπάλα άουτ.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Θανασιάς-Λιόντος).
Κατσικά: Διαμάντης, Αντωνίου, Λισγάρας,Βαρτζιώτης Π., Πότσης (83’ Πεχλιβάνης), Τάτσης, Γούλας,Κωνσταντινίδης (90’ Γιαννάκη), Βαρτζιώτης Β. (36’ λ.τρ. Γιωτάκης), Νάκος (94’ Καλογερόπουλος), Ασωνίτης.
Αγροτικός Αστέρας: Αρχοντάκης, Στραγάλης (70’ Κλείτσας),Ηλίας Μ. (87’ Γκόνης), Τάσσος, Δρόσος, Τσουμάνης, Φαρμάκης (70’ Ρουμπής), Κτενάς (48’ Ηλίας Α.), Γκέγκα, Ηλίας Μ., Αλεξίου.

Καστρίτσα - Κοσμηρά 3-1

• Την ξέφρενη πορεία του συνέχισε και την 9η αγωνιστική ο Αγροτικός Καστρίτσας καθώς επικράτησε με 3-1 της Κοσμηράς, πετυχαίνοντας την ένατη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές.
Η ομάδα του Μανώλη Λιαπάκη ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Απείλησε στην αρχή, με τους Ορφανό και Μπισέλα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μακρή ενώ στο 23΄ μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κώστας Θανάσης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι έκανε το 1-0. Από εκεί και μετά η Κοσμηρά ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει με τον Φερούλη σε δυο περιπτώσεις αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γρηγοριάδη.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι και πάλι ξεκίνησαν δυνατά και στο 49΄ ο Περώνης ανέτρεψε τον Θανάση και ο διαιτητής Τάσης καταλόγισε πέναλτι, με έντονες αντιδράσεις από πλευράς Κοσμηράς για τη διαιτητική απόφαση. Ο ίδιος ο Θανάσης το εκτέλεσε κάνοντας το 2-0. Στη συνέχεια η ομάδα του Μανώλη Λιαπάκη πήρε και άλλο χώρο στο γήπεδο και στο 67΄ ο Θανάσης έβγαλε ωραία πάσα στον Ορφανό εκείνος έκανε την κούρσα, βρέθηκε απέναντι από τον Μακρή, πλάσαρε σωστά και έκανε το 3-0. Η Κοσμηρά προσπάθησε να αντιδράσει, έφτανε στην περιοχή και απείλησε σε 2-3 στιγμές. Στο 85΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νάκια. Το εκτέλεσε ο Φερούλης και ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Διαιτησία: Τάσης (Κόλλιας - Μωυσιάδης).
Καστρίτσα: Γρηγοριάδης, Δοβανάς, Γιάκος, Τσιλιγιάννης, Κρανάς, Κύρκος, Μπισέλας (70΄ Αναστασιάδης), Σπαλιάρας, Θανάσης (81΄ Μπιστιόλης), Ορφανός, Ναυρόζογλου.
Κοσμηρά: Μακρής, Νάκιας, Τσούρης, Σιουκουλλάνη, Περώνης, Νούσης, Μπάρκας (61΄ Γκούμας), Μάης (19΄ Ζώτος), Φερούλης, Νιτσιάκος, Ζάραγκας (80΄ Μπετας).

konitsa

 Πίνδος Κόνιτσας- Κράψη 3-1 

• Μπορεί να είμαστε στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως, το παιχνίδι της Κόνιτσας με την Κράψη ήταν για τους γηπεδούχους ένα ματς χωρίς αύριο.
Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο και παρότι είχαν αρκετές απουσίες (Γεωλδάσης, Χαλούλος, Κίτσος) έπαιξαν με πάθος και δύναμη καταφέρνοντας να πάρουν τη νίκη με 3-1. Από την άλλη πλευρά η Κράψη σε ένα ακόμη παιχνίδι προβλημάτισε με την απόδοση της και δίκαια γνώρισε την ήττα. Πριν μπούμε στα αγωνιστικά να τονίσουμε την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που κάποτε ήταν στολίδι για το ερασιτεχνικό.
Η Κόνιτσα ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 3’ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Κυρτζόγλου να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 8’ με τον Καλέ να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σταυρόπουλου. Η πίεση των παικτών του Στέλιου Σιώτα έφερε μια ακόμη ευκαιρία στο 18’ με τον Καλέ να βγαίνει απέναντι από τον Σταυρόπουλο αλλά το πλασέ του πρόλαβαν και το απομάκρυναν οι αμυντικοί. Η Κράψη είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι στο 37’ με τον Αλεξίου να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χαλκίδη και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 43’ ο Δημόπουλος εκτέλεσε φάουλ έδιωξαν την μπάλα οι αμυντικοί αυτή έφτασε στον Μήτσο που έκανε το σουτ αλλά κατέληξε άουτ. Ευκαιρία για την Κόνιτσα στο 45’ με τον Κυρτζόγλου από καλή θέση να σουτάρει άουτ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πάλι με μια ευκαιρία της Κόνιτσας στο 47’ όταν ο Λάμπρου βρήκε τον Δημόπουλο αυτός έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Η Κράψη έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 49’ με τον Σταμούλη να εκτελεί φάουλ όμως η μπάλα βρήκε στη ρίζα του δοκαριού. Αφού δεν μπόρεσε η Κράψη να κάνει το 1-1 στο 55’ ήρθε το 2-0 για την Κόνιτσα με εκτέλεση φάουλ του Κυρτζόγλου. Τη νίκη «κλείδωσε» στο 62’ ο Καλές με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-0. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές με την Κράψη να βγαίνει και να πιέζει. Σουτ του Κολιού στο 63’ η μπάλα λίγο άουτ. Στο 74’ ο Φαρμάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 3-1. Η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα ήταν στις καθυστερήσεις για την Κράψη, με τον Ζαμπέτα να είναι απέναντι από τον Χαλκίδη, έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Διαιτησία: Τασιούλας (Πάνος Σ.-Γεωργίου Β.).
Κόνιτσα: Χαλκίδης, Ζαχαρόπουλος, Σπανός Χ., Ρούστα, Σπανός Α., Μήτσος, Βλάχος (75’ Σπανός Δ.), Κυρτζόγλου, Λάμπρου (89’ Τσαλιαμάνης), Δημόπουλος (71’ Ζώης), Καλές (90’ Γαιτανίδης).
Κράψη: Σταυρόπουλος, Μάρκο, Καρατζιάς, Φαρμάκης, Σήτος (58’ Καρασάς), Κολιός, Αλεξίου (68’ Τσομπάι), Ζήσης, Κατσούδας (58’ Ζαμπέτας), Σταμούλης, Βύζας.

Νησί-Πέραμα 4-0 

• Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στο Νησί και το Πέραμα όπου οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόνο ένα ημίχρονο για να πετύχουν τέσσερα γκολ και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.
Το Νησί είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εκτός από τα τέσσερα τέρματα είχε ευκαιρίες για να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ. Από την άλλη πλευρά, το Πέραμα μάλλον έμεινε στη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας επί της Κρύας και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να μπει στις απαιτήσεις του αγώνα.
Το σκορ άνοιξε για το Νησί στο 18’ ο Κασίμης που εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με πλασέ έκανε το 1-0. Το 2-0 έγινε στο 24’ με τον Πολύζο να εξαπολύει έναν «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ελευθεριάδη.
Στο 28’μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πρέντζα ο Κασίμης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ελευθεριάδη. Στο 31’ ο Γκόντζος με σουτ έκανε το 4-0.
Το δεύτερο μέρος κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας έχοντας δύο καλές ευκαιρίες με τους Στογιάννη και Κάτσενο για να πετύχουν και άλλο γκολ.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας-Γιώτης).
Νησί: Τσαμητρόπουλος, Τσιλίκης (46΄ Τότσικας), Κονδύλης, Κοτσίνας, Αθανασίου, Κασίμης, Πολύζος (58΄Στασινός), Στογιάννης (71΄ Κάτσενος), Κοντογιάννης, Πρέντζας (58΄ Μπίλης), Γκόντζος.
Πέραμα: Ελευθεριάδης, Σίμος (30΄ Διαμάντης), Μπαρούτας (65΄ Ζαλαβράς), Παλάσκας, Ντόβας Γ. (46΄ Μπισέλας), Μηλίτσης, Λάππας, Στάθης, Ντοντοβέτσι (46΄Χαριζάι), Μανιώτης, Δούβλης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

metsovo 

Μέτσοβο-Ελεούσα 4-2

• Παιχνίδι γκραν-γκινιόλ έγινε το Σάββατο στο Μέτσοβο όπου ο τοπικός ΠΑΣ κατάφερε με δύο γκολ του Φάνη Τσουλιάη στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα να πάρει τη νίκη 4-2 από την Ελεούσα.
Ο αγώνας είχε πάθος, δύναμη και ένταση προς το τέλος με το Μέτσοβο να «πληγώνει» τον επί μια πενταετία προπονητή του Λεωνίδα Μαλισσόβα.
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, ήρθε στο 5΄ όταν από την μπαλιά του Κέντρου, ο Παλαιοπάνος με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάτζιο, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 14΄ το σουτ του Σιούτα κατέληξε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 19΄ το σουτ που επιχείρησε ο Τσιόστας Κ. κατέληξε αουτ.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 33΄, όταν ο Παλαιοπάνος με μπαλιά ακριβείας, βρήκε τον Τρίτο, με τον δεύτερο να μην βρίσκει καλά την μπάλα και τον Μπάτζιο να απομακρύνει προσωρινά, περνώντας ανεκμετάλλευτη αυτή η ευκαιρία. Στο 35΄ τελικά, κατάφεραν οι Μετσοβίτες να ανοίξουν το σκορ, με την ''βολίδα'' του Γεωργίου, αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Μπάτζιου.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 40΄ για πρώτη φορά, με τον Τσακανίκα Γιάννη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Μαργωμένο που μπλόκαρε την μπάλα. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, η Θύελλα μπήκε δυνατά, και στο 47΄ το σουτ του Βελτσίστα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαργωμένου. Στο 51΄ ο ίδιος παίκτης, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ, έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο 55΄ ο Πεπόνης βρήκε τον Γοδέβενο μέσα στην περιοχή,ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα με τον Παλαιοπάνο να ευστοχεί και να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, κάνοντας το 2-1. Στο 70΄ ο Γοδέβενος έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι από την κενή εστία του Μπάτζιου, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ο «συνήθης ύποπτος» για την Ελεούσα , Βελτσίστας, στο 74΄ ισοφάρισε και πάλι, με σουτ έξω από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας, κάνοντας το 2-2. Στο 75΄ήρθε ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν από την εκτέλεση φάουλ του Παλαιοπάνου, ο Γοδέβενος με γυριστή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπάτζιου.
Στο 83΄ ο Πασχάλης έδωσε ωραία στον Τζουρμανά, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στο 85΄ οι «μπλε» είχαν δοκάρι, όταν από το χτύπημα φάουλ του Παλαιοπάνου, ο Γιάννης Τσουλιάης βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με το σώμα.
Την νίκη στο Μέτσοβο, έδωσε ο Θεοφάνης Τσουλιάης, με δύο προσωπικά τέρματα, ο οποίος είχε «ποδοσφαιρικό του πατέρα» τον Λεωνίδα Μαλισσόβα.
Συγκεκριμένα, στο 86΄ έκανε το 3-2 με πολύ ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής, γλείφοντας το οριζόντιο δοκάρι και καταλήγοντας στα δίχτυα και στο 91΄ όταν από ωραία συνεργασία με τον Παλαιοπάνο με πλασέ από την μικρή περιοχή, έγραψε το 4-2 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτησία: Λιόντος (Θανασιάς – Γκέλης)
ΠΑΣ Μετσόβου (Κώστας Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος, Γεωργίου (46΄ Τσουλιάης Κ.), Τσιόστας Χ. (65΄ Μαγκλάρας), Τσουλιάης Ι., Κέντρος, Σιούτας, Γιοβανόπουλος (68΄ Σταχούλης), Τσιόστας Κ., Τρίτος (52΄ Γοδέβενος), Τσουλιάης Θ., Παλαιοπάνος.
Θύελλα Ελεούσας (Λεωνίδας Μαλισσόβας): Μπάτζιος, Πεπόνης Ι., Τσακανίκας Β., Λισγάρας (90΄ Μπανδέλης), Τζουρμανάς, Πεπόνης Θ., Μαμακής (71΄ Χατζηπαρασκευαΐδης), Τσακανίκας Ι., Βελτσίστας, Πασχάλης, Τσίντας.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9Η 

Σερβιανά-Κρύα 0-7
Μέτσοβο-Ελεούσα 4-2
Αετός Νήσου-Πέραμα 4-0
Πίνδος Κόνιτσας-Κράψη 3-1
Χουλιαράδες-Κόντσικα 4-1
Κατσικά-Αγροτ. Αστέρας 1-0
Αγία Μαρίνα-Μικρασιάτες 0-0
Καστρίτσα-Κοσμηρά 3-1

βαθμολογία

1. Καστρίτσα 27 22-4
2. Κατσικά 23 18-5
3. Αγροτ. Αστέρας 22 22-5
4. Χουλιαράδες 18 22-11
5. Μέτσοβο 18 25-16
6. Αγία Μαρίνα 15 14-8
7. Αετός Νήσου 15 17-14
8. Κράψη 13 26-14
9. Κοσμηρά 13 15-11
10. Πίνδος Κόνιτσας 10 11-14
11. Ελεούσα 8 17-18
12. Πέραμα 8 12-18
13. Κρύα 6 12-22
14. Κόντσικα 5 11-22
15. Μικρασιάτες 5 8-25
16. Σερβιανά 0 2-47

επόμενη (23, 24/11/2019)
Μέτσοβο-Σερβιανά
Πέραμα-Χουλιαράδες
Κόντσικα-Πίνδος Κόνιτσας
Κράψη-Κοσμηρά
Κρύα-Αετός Νήσου
Ελεούσα-Κατσικά
Αγροτ. Αστέρας-Αγία Μαρίνα
Μικρασιάτες-Καστρίτσα