Μόνο νίκη υπάρχει στο σχεδιασμό του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

DOKSA DRAMAS PAS GIANNINA SHMATA

• Το δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι του σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών δίνει σήμερα το μεσημέρι (4 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει στη Δράμα την τοπική Δόξα με μοναδικό στόχο τη νίκη, στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League 2.
Μετά το νικηφόρο πέρασμα από τα Χανιά και το 0-2 επί του Πλατανιά του Γιάννη Τάτση ακολουθεί σήμερα και δεύτερο παιχνίδι μακριά από τα Γιάννινα, αυτή τη φορά στη Δράμα με αντίπαλο τη Δόξα. Η προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η διοργανώτρια Super League 2 αποδείχτηκε περίτρανα με τον ορισμό της 19ης αγωνιστικής καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα ενημερώθηκε τη Δευτέρα κι ενώ η αποστολή ήταν στα Χανιά ότι την Παρασκευή θα πρέπει να αγωνιστεί στη Δράμα, κάτι το οποίο καυτηρίασε στις δηλώσεις του και ο Αργύρης Γιαννίκης.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, χρόνος για ξεκούραση δεν υπήρξε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Η αποστολή του ΠΑΣ επέστρεψε στη βάση της στα Γιάννινα αργά το βράδυ της Δευτέρας και Τρίτη και Τετάρτη προπονήθηκε στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Χτες το πρωί η αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας αναχώρησε οδικώς για τη Δράμα και το απόγευμα έγινε εκεί η τελευταία προπόνηση πριν τη σημερινή αναμέτρηση με τους Δραμινούς.
Τα ευχάριστα νέα για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι τόσο χτες όσο και την Τετάρτη προπονήθηκαν κανονικά οι Νάουμετς και Κάστρο και έτσι ο Τρικαλινός τεχνικός τους συμπεριέλαβε στην 20μελή αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα. Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να μην χρησιμοποιηθούν ως βασικοί, αλλά κάποιος εξ αυτών ως αλλαγή ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Απών από το σημερινό παιχνίδι θα είναι ο Καρτάλης που σκόραρε στα Χανιά καθώς δηλώθηκε να εκτίσει σε αυτό το παιχνίδι ποινή μίας αγωνιστικής για τη συμπλήρωση 4 κίτρινων καρτών. 
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Πήλιος, Γώγος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Λιάσος, Κάστρο, Λώλης, Ξύδας, Νάουμετς, Νικολιάς, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο και Κρίζμαν.
Πέραν του τιμωρημένου λόγω καρτών Καρτάλη, εκτός αποστολής έμειναν οι Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Ζιούλης, Γροσδάνης και Πανουργιάς.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ο Αργύρης Γιαννίκης προανήγγειλε αλλαγές στο βασικό σχήμα και ένα μικρό rotation σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα παίξουν αυτοί που είναι πιο ξεκούραστοι και ορισμένοι που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.
Στις δύο προπονήσεις επί γιαννιώτικου εδάφους, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Γιαννίκης δεν φανέρωσε ιδιαίτερα τα πλάνα του. Το μόνο στοιχείο που δείχνει κάποιες από τις σκέψεις του ήταν όταν έστειλε νωρίτερα στα αποδυτήρια για να ξεκουραστούν ορισμένοι παίκτες. Το βασικό ερώτημα είναι το ποιος θα καλύψει το κενό του Καρτάλη, δηλαδή ποιος θα παίξει από αριστερά. Τη θέση διεκδικούν με αξιώσεις οι Ελευθεριάδης, Λώλης και Νικολιάς.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας (Σεργκελασβίλι), Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Λιάσος, Ελευθεριάδης (Λώλης), Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν. 

Αρνητική η παράδοση  
Σε 15 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τη Δόξα ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει φύγει νικητής από τη Δράμα μόλις μία φορά το 2006, μία φορά έχει αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας και έχει γνωρίσει την ήττα σε 13 αγώνες.Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι σε αυτές τις 15 αναμετρήσεις έχει σκοράρει μόλις πέντε φορές. 
Ο Κοντογιωργάκης είχε σκοράρει στην ήττα με 4-1 το 1980-81, ο Παπαγεωργίου στην ήττα με 3-1 την επόμενη σεζόν, ενώ στο μοναδικό διπλό που έκανε ο ΠΑΣ στη Δράμα, σκόραρε δις ο Βιλανάκης και ένα γκολ ο Μπελά για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Την προηγούμενη ουσιαστικά φορά που οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη Δράμα ήταν την Πρωτομαγιά του 2011 όταν η Δόξα κέρδισε με 2-0 χάρη στα γκολ των Χλωρού και Κάπελ για το πρωτάθλημα της Football League. Μια ήττα που δεν στοίχισε καθόλου στον ΠΑΣ, μιας και πέτυχε αργότερα την επάνοδό του στη Super League.
Tη σεζόν 2011-12, η Δόξα επικράτησε με 1-0  της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με γκολ του Κυβελίδη στο 7’ για την 23η αγωνιστική της Super League. 

Aναλυτικά η προϊστορία
1979-80 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 (Α’ Εθνική)
1980-81 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 4-1 (Α’ Εθνική)
1981-82 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (Α’ Εθνική)
1982-83 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Α’ Εθνική)
1983-84 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (Α’ Εθνική)
1985-86 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Α’ Εθνική)
1986-87 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Α’ Εθνική)
1987-88 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Β’ Εθνική)
1990-91 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 (Α’ Εθνική)
1995-96 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Β’ Εθνική)
1996-97 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Β’ Εθνική)
2004-05 Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Γ’  Εθνική)
2005-06  Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3 (Γ’ Εθνική)
2010-11 Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Β’ Εθνική)

Διαιτητής ο Βλάχος
Ο Ανδρέας Βλάχος του συνδέσμου Ανατολικής Αττικής ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Δόξα στη Δράμα. Βοηθοί του Βλάχου θα είναι οι Αλέξανδρος Καραθανάσης από την Ανατολική Αττική και Αντώνης Αναστασάκης από τα Χανιά. Τέταρτος ορίστηκε ο Νικόλαος Μαρόπουλος από τη Μακεδονία και παρατηρητής διατησίας ο Ιωάννης Στρατούδης από τον Έβρο. 

Χωρίς προβλήματα
η Δόξα Δράμας
Ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης η προετοιμασία της Δόξας Δράμας για τον αυριανό (16.00) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 19¬η αγωνιστική της Super League 2. Οι Κώστας Βασιλακάκης και Πέτρος Στοϊλας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού επανέρχονται οι Κουκόλης και Πλέγας που εξέτισαν τις ποινές τους για κίτρινες κάρτες, ενώ ο Παπαργυρίου ξεπέρασε τις μικροενοχλήσεις που ένιωσε στο ισχίο μεσοβδόμαδα. Εκτός αποστολής έμειναν μόνο οι Λίτσκας και Περέγιο.
Οι Δραμινοί προέρχονται από ήττα με 3-2 με ανατροπή από τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία και θα κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για είσοδο στην 6αδα που οδηγεί στα play off. 
Αναλυτικά την 19μελή αποστολή της Δόξα Δράμας αποτελούν οι: Μένγκα, Ηλιάδης, Σιώπης, Παπαργυρίου, Αναστασίου, Μαρκοπουλιώτης, Κουκόλης, Καψάλης, Ενγκόνγκα, Παπαϊωάννου, Παρασκευάς, Πλέγας, Πινδώνης, Χάμοντ, Κόντος, Κρητικός, Αποστολίδης, Ρόβας και Σαμπανίδης.