Ψυχάρες, Ανατολή - Πρέβεζα 2-0

on .

ANATOLH PREBEZA

• Όλοι στην ομάδα της Ανατολής διοίκηση, προπονητής και παίκτες γνώριζαν ότι το παιχνίδι με την Πρέβεζα ήταν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς και κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα ήταν καταστροφικό.
Με αυτή τη σκέψη μπήκαν οι παίκτες του Ανέστη Ζώη στην αναμέτρηση και έδειξαν με το πάθος και την ψυχή που έβγαλαν ότι δικαιούνται να παραμείνουν στην κατηγορία αφού σε σύγκριση με τις ομάδες που δίνουν τη μάχη της παραμονής είναι μακράν η καλύτερη.
Και δεν το λέμε αυτό για να ευλογήσουμε τους παίκτες και τον προπονητή της Ανατολής, ούτε για να φανούμε τοπικιστές αλλά γιατί αυτά τα παιδιά αξίζουν πραγματικά με όσα έχουν δείξει μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα να παραμείνουν στην κατηγορία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ανατολή έκανε ένα μεστό παιχνίδι και οι παίκτες της δεν πτοήθηκαν ούτε από την απώλεια του πέναλτι και στο δεύτερο μέρος μπήκαν μέσα και στάθηκαν στο ύψος τους παίρνοντας μια σπουδαία και πολύτιμη νίκη με 2-0.
Η Πρέβεζα δεν έδειξε και πολλά πράγματα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με ελάχιστες φορές να γίνεται απειλητική προς την εστία του Γκάρα και θα πρέπει μετά την ήττα της να γίνουν πράματα και θάματα για να σώσει την κατηγορία.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 7΄για την Ανατολή με τον Νούγια να κάνει τη σέντρα ο Σκανδάλης έκανε το μονοκόμματο σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ιωαννίδη.
Την ίδια τύχη είχε στο 17΄από πλευράς Πρέβεζας ένα σουτ του Τσολακίδη που μπλόκαρε ο Γκάρας.
Οι φιλοξενούμενοι στο 33’ απείλησαν με τον Τσολακίδη να εκτελεί κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι ο Καρακόλιας έκανε την κεφαλιά όμως αυτή κατέληξε άουτ.
Η Ανατολή κέρδισε πέναλτι στο 40’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εμβραΐζογλου η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Βασσάρα με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.
Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Νάσιος στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανατολή στο 48’ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γρηγοριάδη να εκτελεί φάουλ ο Κλιτσινάρης αφύλακτος μέσα στην περιοχή έκανε την κεφαλιά η μπάλα όμως έφυγε άουτ.
Το γκολ για τους «Πόντιους» ήρθε στο 63’ με τον Εμβραΐζογλου να κάνει το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα.
Φοβερό σουτ του Εμβραΐζογλου στο 68’απέκρουσε με υπερένταση ο Ιωαννίδης.
Η Ανατολή «κλείδωσε» τη νίκη στο 70’ με τον Γρηγοριάδη να κάνει τη σέντρα και ο Κλιτσινάρης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.
Η τελευταία φάση του αγώνα έγινε στο 80’ με τον Παπαδόπουλο να κάνει το σουτ και τον Γκάρα να αποκρούει σε κόρνερ.
Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φερεντίνος.
Διαιτησία: Τσέτσιλας (Στεφούλης-Φαλτάκας) Γρεβενών.
Ανατολή (Ανέστης Ζώης): Γκάρας, Μαρμούτας (91’ Κίτσος), Γρηγοριάδης, Νάσιος, Κλιτσινάρης, Μαλλάτος, Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου (81’ Δήμος), Νούγιας (83’ Πολυχρόνης), Τσουμάνης, Φωλίνας (90’ Γκούμας).

Πρέβεζα (Μάκης Δήμας): Ιωαννίδης, Κουτσουμπέλας (80’ Κωτσοβός), Λεόπουλος, Καρμακόλιας, Ιασωνίδης, Γκίνη, Φερεντίνος, Βασσάρας (64’ Σακκάς), Καρακούτης, Τσολακίδης (42’ Λαζανάς), Παπαδόπουλος.

* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λευκίμμη-Αστέρας Ιτέας α.α. 3-0
Θιναλιακός-Αχέρων Καναλακίου 3-0
Τηλυκράτης Λευκάδας-Σούλι Παραμυθιάς 4-0
Α.Ε. Μεσολογγίου-Ναυπακτιακός Αστέρας 4-0
Μακεδονικός Φούφα-Αναγέννηση Άρτας 0-0
Ανατολή-ΠΑΣ Πρέβεζα 2-0
Απόλλων Ευπαλίου-Πόντιοι Κοζάνης 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πόντιοι Κοζάνης 53 40-15
2. Αναγέννηση Άρτας 51 42-18
3. Σούλι Παραμυθιάς 41 26-22
4. Αχέρων Καναλακίου 40 31-17
5. Τηλυκράτης Λευκάδας 36 32-18
6. Θιναλιακός 36 26-17
7. Α.Ε. Μεσολογγίου 30 32-26
8. Ανατολή 30 29-30
9. Μακεδονικός Φούφα 30 24-25
10. Λευκίμμη 29 20-22
11. ΠΑΣ Πρέβεζα 25 17-25
12. Ναυπακτιακός Αστέρας 21 17-40
13. Απόλλων Ευπαλίου 14 23-42
14. Αστέρας Ιτέας 9 11-53

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(15/3/2020)
Α.Ε. Μεσολογγίου-Τηλυκράτης Λευκάδας
Σούλι Παραμυθιάς-Λευκίμμη
Ναυπακτιακός Αστέρας-Μακεδονικός Φούφα
Αστέρας Ιτέας-Ανατολή
Αναγέννηση Άρτας-Θιναλιακός
ΠΑΣ Πρέβεζα-Απόλλων Ευπαλίου
Πόντιοι Κοζάνης-Αχέρων Καναλακίου