Διακοπή και αναδιάρθρωση στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

on .

ERASITEXNIKO

• Μπήκαμε σε μια κρίσιμη εβδομάδα όσον αφορά τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες μιας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, έστω και με υγειονομικούς αυστηρούς κανόνες, θα ξεκινήσουν.
Η συνεδρίαση λοιπόν της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα κρίνει τι θα γίνει στις δικές της διοργανώσεις που είναι υπεύθυνη και αυτές είναι το Κύπελλο Ελλάδας, η Γ’ Εθνική και το ερασιτεχνικό.
Για το Κύπελλο Ελλάδας και εκεί μάλλον θα πάμε προς την ολοκλήρωσή του.
Για τη Γ’ Εθνική και το ερασιτεχνικό οι πληροφορίες λένε ότι οδεύουμε προς την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, κάτι που ήταν ήδη γνωστό εδώ και αρκετές μέρες, αφού πολλά σωματεία αντιδρούσαν στο να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα.
Στη Γ’ Εθνική είναι πολλά τα σενάρια που ακούγονται για την άνοδο και τον υποβιβασμό και εκεί θα κληθεί η διοργανώτρια αρχή (ΕΠΟ) να αποφασίσει το τι θα γίνει.
Όσον αφορά το ερασιτεχνικό, οι Ενώσεις θα κληθούν (αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο) να αποφασίσουν το τι θα γίνει με τις φετινές διοργανώσεις και αν θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση κατηγοριών.
Σε επικοινωνία του «Π.Λ.» με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά, μας τόνισε ότι ήδη στην Ένωση έχει ξεκινήσει η επεξεργασία της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, ώστε αν η ΕΠΟ ρίξει το μπαλάκι στις Ενώσεις, να είναι έτοιμη για να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Ενώσεως έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις ως προς το πως μπορεί να γίνει καλύτερα αυτή η αναδιάρθρωση, ενώ όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό, εκεί η Ένωση θα προσπαθήσει να αδικηθούν όσο το δυνατόν λιγότερες ομάδες.
Να τονίσουμε ότι η οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αυτομάτως σημαίνει και την διακοπή του κυπέλλου ερασιτεχνών κάθε Ένωσης.