Από Δευτέρα αρχίζουν οι ατομικές προπονήσεις

on .

AYGENAKHS THLEDIASKEPSH 28 4 20

• Με ατομικές προπόνησεις και αυστηρά σε εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους θα ξεκινήσει σιγά-σιγά από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου η επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες. Χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις η χτεσινή τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την ομάδα εργασίας της Super League 2 και τη συμμετοχή του Γιώργου Χριστοβασίλη εκ μέρους του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η ΕΡΤ επιθυμεί να σταματήσει τις μεταδόσεις αγώνων της Super League 2 και της Football League.
Στην πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων λοιπόν που θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτρέπεται η ατομική αθλητική δραστηριότητα, αρχικά σε επαγγελματίες αθλητές ατομικών αγωνισμάτων και σταδιακά θα επιτραπεί σε όλους, με τελευταία τα ομαδικά αθλήματα. Η επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων, αρχικά σε ανοιχτά γήπεδα και αρκετά αργότερα στις κλειστές εγκαταστάσεις, θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο, παρότι αρκετές ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων αιτήθηκαν να δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές να ξεκινήσουν από την προσεχή εβδομάδα προγράμματα, έστω και ατομικά, κυρίως σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρενέβη και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και των αποστάσεων, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα μαζικών συγκεντρώσεων σε αθλητικούς χώρους. Επισήμανε ακόμη ότι η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού θα είναι αυτή που θα λαμβάνει της αποφάσεις για την επανεκκίνηση ή μη αθλητικών δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψη της τα επιστημονικά και υγειονομικά δεδομένα.

Χωρίς θεατές για αρκετό καιρό
Από τις χτεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες και τα μέτρα εξαιρέθηκε συνολικά και ο Αθλητισμός καθώς δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο πάνω σε αυτόν τον τομέα.
Μοναδική εξαίρεση ήταν η αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».
Η συγκεκριμένη αναφορά σημαίνει πως στην κυβέρνηση δεν σκέφτονται και τοσο έντονα την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, ενώ έγινε ξεκάθαρο πως ακόμα κι αν οι ειδικοί δώσουν την οριστική έγκριση οι αγώνες θα είναι χωρίς θεατές. Οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών μάλιστα θα παραταθούν και για την επόμενη σεζόν και πιθανότατα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊο.

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με Super League 2
Νωρίτερα χτες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε μια ακόμα τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά με την ομάδα εργασίας, το working group όπως έχει ονομαστεί, της Super League 2 / Football League. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα των πρωταθλημάτων των δύο κατηγοριών. Κάποια οριστική απόφαση δεν πάρθηκε καθώς θα υπάρξει νέα επαφή μεταξύ των δύο πλευρών την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν και οικονομικά ζητήματα.
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα όπως η ασφάλεια των παικτών, οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά και η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, θέμα στο οποίο ο Υφυπουργός επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επίσημα εντός των επόμενων ημερών. Το νέο δεδομένο που προέκυψε από τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη, είναι η επιθυμία της ΕΡΤ να μην μεταδίδει την επόμενη χρονιά παιχνίδια της Super League 2 και της Football League. Άλλωστε η κρατική τηλεόραση θέλησε από το περσινό καλοκαίρι να απεμπλακεί, μετά τις εκλογές και την αλλαγη στην εξουσία. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης είναι δύσκολο να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών καθώς επιθυμία της κυβέρνησης είναι να απεμπλακεί το κράτος και κατ' επέκταση η δημόσια τηλεόραση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Από πλευράς του working group της Super League 2/Football League συμμετείχαν ο πρόεδρός της Ένωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο Γιώργος Χριστοβασίλης από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και οι εκπρόσωποι του Απόλλωνα Σμύρνης, των Χανίων, του Λεβαδειακού, των Τρικάλων και του Ιάλυσου Ρόδου. Όπως ενημέρωσε και με σχετικό tweet ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης «τις επόμενες ημέρες οι ομάδες θα επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα στήριξης και το μέλλον των ποδοσφαιρικών διοργανώσεών τους».