Σήμερα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις αθλητικές εκδηλώσεις

on .

SUPERLEAGUE ELLADA

• Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ημέρα από το σύνολο του Αθλητισμού καθώς ο αρμόδιος Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, θα ανακοινώσει τα μέτρα για την σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα κατά τη διάρκεια της καθημερινής τηλεοπτικής ενημέρωσης στις 18:00 από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
Μετά την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε στη χτεσινή ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα καθώς και τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, σήμερα είναι η σειρά για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος θα αναλύσει τις ημερομηνίες που θα γίνει η επιστροφή στην αθλητική δράση.
Ως γνωστόν, τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα ξεκινήσει η ατομική άθληση, κυρίως για επαγγελματίες αθλητές ατομικών αγωνισμάτων. Ωστόσο παραμένει άγνωστο, μέχρι στιγμής, το πότε θα επιτραπούν οι προπονήσεις των ομαδικών αθλημάτων, πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και κυρίως πότε θα αρχίσουν και πάλι οι αγώνες σε όλα τα αθλήματα.
Ο κ. Αυγενάκης θα αναφέρει το γενικό πλαίσιο για όλα τα αθλήματα και το χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιορισμών στην καθημερινή ενημέρωση, η οποία έχει αρκετά υψηλή τηλεθέαση στην εποχή του κορωνοϊού και οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς ιδιαίτερα αγαπητοί στο τηλεοπτικό κοινό.
Πάντως, σήμερα δεν αναμένεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού να μπει σε αναλυτικές λεπτομέρειες καθώς περιμένει ακόμα τις προτάσεις από ορισμένες λίγκες, όπως πχ η Super League 2, η οποία επιφυλάχθηκε να καταθέσει τις τελικές της απόψεις εντός της εβδομάδας. Αξίζει να αναφερθεί ότι, πέραν τη σημερινής παρουσίας στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα παραθέσει και την ερχόμενη Δευτέρα (04/05) συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή του Αθλητισμού στην κανονικότητα.
Πάντως, σε όσα αθλήματα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, φαίνεται ότι οι προπονήσεις των ομάδων θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Μαΐου, ωστόσο θα έχουν κι αυτές πολλές περιορισμούς, κυρίως ως προς το σύνολο των αθλητών που θα μπορούν να προπονούνται μαζί. Κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο κ. Αυγενάκης είναι ότι η λειτουργία της νεοσύστατης Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού, η οποία θα παίρνει τις αποφάσεις για την επανεκκίνηση ή μη αθλητικών δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη της κάθε φορά τα επιστημονικά και υγειονομικά δεδομένα.

Υπέρ της επανέναρξης η Super League 1
Υπέρ της διεξαγωγής των play off και των play out και της επανέναρξης του πρωταθλήματος τάχθηκε η πλειοψηφία των ομάδων κατά τη διάρκεια της χτεσινής τηλεδιάσκεψης της Super League 1.
Με 11 ψήφους υπέρ (σ.σ. εκ των οποίων και της ΕΠΟ), 3 κατά και ένα... «θα δούμε», η Λίγκα αποφάσισε να προτείνει στον Υφυπουργό Αθλητισμό την επανεκκίνηση των αγώνων.
Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκαν ξεκάθαρα δέκα ομάδες και συγκεκριμένα οι: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα, Αστέρας, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ, Λαμία, αλλά και η ΕΠΟ δια του εκπροσώπου της.
Εναντίον της έναρξης των αγώνων ψήφισε ο Παναθηναϊκός και για ευνόητους λόγους οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας, ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σημειώνοντας ότι: «Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Αν κολλήσει έστω κι ένας τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Αν αρχίσει το πρωτάθλημα θα έχουμε να χάσουμε πολύ περισσότερα από όσα αν σταματήσουμε οριστικά», ενώ μαζί του συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας και του Πανιωνιού Χρήστος Δάρας.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης ζήτησε πίστωση χρόνου για τις οριστικές αποφάσεις. «Προτείνω να δώσουμε ένα χρονικό όριο για εκκίνηση ομαδικών προπονήσεων. Αν ξεπεραστεί, να διακοπεί το πρωτάθλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Δικεφάλου του Βορρά στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη.
Να σημειωθεί ότι την τελική απόφαση για το αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα δεν θα την λάβει η Super League 1, αλλά η κυβέρνηση διαμέσου του Υφυπουργού Αθλητισμού, γιαυτό και όλες οι ομάδες περιμένουν πλέον με αγωνία τις σημερινές ανακοινώσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε χτες ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου: «Δεν παίρνουμε απόφαση για το αν ξεκινάμε. Συζητάμε για το αν θα στείλουμε αίτημα και μετά βλέπουμε τα επόμενα βήματα. Αν είμαστε θετικοί, μπορούμε να αρχίσουμε τις επόμενες ημέρες σε μικρά γκρουπ τις προπονήσεις και θα περιμένουμε την υγειονομική επιτροπή».