Οριστική διακοπή στα πρωταθλήματα μπάσκετ

on .

EOK

• Στην οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων που ανήκουν στη δικαιοδοσία της προχώρησε, όπως αναμένονταν, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που σημαίνει ότι διακόπτονται οριστικά τα πρωταθλήματα όλων των εθνικών κατηγοριών που συμμετέχουν οι γιαννιώτικες ομάδες.
Συγκεκριμένα, σταματάει οριστικά το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, στο οποίο συμμετέχει η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, η Β’ Εθνική με τη συμμετοχή του ανδρικού ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και η Γ’ Εθνική όπου αγωνίζονταν φέτος το IBC και ο ΑΓΣΙ. Λόγω της εξάπλωσης και της πανδημίας του κορωνοϊού η ΕΟΚ πήρε την απόφαση για οριστική διακοπή της σεζόν και επομένως σταματούν η Α2 Ανδρών, η Β' και η Γ' Εθνική, η Α1 Γυναικών και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της ΕΟΚ.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το τι θα γίνει με τους πρωταθλητές και τους υποβιβασμούς. Η λογική λέει πάντως ότι ο ανδρικός ΠΑΣ Γιάννινα που είναι πρώτος στην βαθμολογία της Β’ Εθνικής θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου για την Α2 Ανδρών, καθώς ήδη είχαν συμπληρωθεί τα 2/3 του φετινού πρωταθλήματος.
Αγωνία υπάρχει και για την γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς και εκεί σύμφωνα με την προκήρυξη ήταν να γίνουν αγώνες play out.
Απομένουν λοιπόν οι οριστικές αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΟΚ για να δούμε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και την οριστική κατάληξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, εκεί που το IBC ήταν στην 3η θέση της βαθμολογίας και ο ΑΓΣΙ 7ος.