Επιστρέφει άμεσα στις προπονήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH

• Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν άμεσα τις επόμενες ημέρες οι ομάδες της Super League 2, ανάμεσα τους και ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στο χτεσινό ΔΣ της Ένωσης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και κατατέθηκε ήδη από χτες αίτημα προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού για διεξαγωγή προπονήσεων, όπως συνέβη και στις ομάδες της Super League 1.
Οι ομάδες της Super League 2 υπερψήφισαν την πρόταση του Λεβαδειακού για επιστροφή στις προπονήσεις, με δεδομένη φυσικά την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και του αριθμητικού περιορισμού στους παίκτες, δηλαδή group των 6 έως 8 παίκτων. 10 ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ψήφισαν υπέρ της επιστροφής, ο Απόλλων Σμύρνης ψήφισε κατά, ενώ μοναδική απούσα ομάδα ήταν ο Πλατανιάς.
Το οξύμωρο και αντιφατικό από τη χτεσινή ψηφοφορία αφορούσε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα της Ριζούπολης είχε...απειλήσει ότι θα αρχίσει πρώτη προπονήσεις σήμερα Τρίτη, με ή χωρίς τη συγκατάθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά τελικά έκανε στροφή 180 μοιρών και ψήφισε εναντίον της επανέναρξης των προπονήσεων.
Πέραν του θέματος των προπονήσεων, στο χτεσινό ΔΣ συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων και αποφασίστηκε να γίνει πρόταση προς την ΕΠΟ ώστε να αλλάξει το όριο ηλικίας από 23 σε 25 έτη για τους ποδοσφαιριστές που θα επιβληθεί στις ομάδες που δεν αδειοδοτηθούν και αντί για αφαίρεση βαθμών να επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.
Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 κατά τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του Απόλλωνα Σμύρνης), όπως υποβάλλει αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την έναρξη ατομικών προπονήσεων των ομάδων της Super League 2. Αιτούμαστε όπως στην απόφαση με την οποία παρέχετε το δικαίωμα συμμετοχής σε ατομικές προπονήσεις, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέσατε, των ποδοσφαιριστών της Super League 1, να συμπεριληφθούν και οι ποδοσφαιριστές της Super League 2, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και οι ΠΑΕ δύνανται να ανταποκριθούν στο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θέσατε και πρέπει να τηρείται».

Αναμονή για την Football League
Σε αντίθεση με την Super League 2, το έτερο μέλος της Ένωσης η Football League δεν έκανε καμία πρόταση ούτε πήρε καμία απόφαση καθώς τονίστηκε ότι οι ομάδες αυτής της κατηγορίας θα περιμένουν την πολιτεία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τις τελικές αποφάσεις και τις εξελίξεις για το μέλλον της κατηγορίας.
Οι ομάδες της Football League έκαναν το περασμένο Σάββατο, μέσω τηλεδιάσκεψης, αναλυτική συζήτηση για το μέλλον του πρωταθλήματος και έβγαλαν χτες κοινή ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι αναμένουν τις επόμενες κυβερνητικές ανακοινώσεις προκειμένου να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, αρχικά για τις ομαδικές προπονήσεις και ακολούθως για τη διεξαγωγή αγώνων.

Διευκρινίσεις Αυγενάκη για ΕΡΤ
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε μερικά φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτό που έχει ανακύψει με τις μεταδόσεις αγώνων από την ΕΡΤ.
Ο Κρητικός πολιτικός αναφέρθηκε στην σταδιακή επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα και επανέλαβε πως για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου ή άλλου αθλήματος τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί της υγείας και συγκεκριμένα η νεοσυσταθεία Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού.
Παράλληλα, ο Αυγενάκης διέψευσε την ατάκα που είχε πει για τα λεφτα της ΕΡΤ αναφορικά με την Super League 2 και την Football League: «Δεν είπα ποτέ “ξεχαστε την ΕΡΤ” σε πρόσφατη συνέντευξη μου. Παραποιήθηκαν τα λεγόμενα μου».
Αντίθετα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε ότι: «Πρέπει να εμπλουτίσει το πρόγραμμα της με περισσότερα αθλήματα ώστε και αυτά με τη σειρά τους να απευθυνθούν σε χορηγούς. Έχουμε ήδη επεξεργαστεί το πλαίσιο, θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε ανακοινώσεις. Ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να μείνει ήσυχη η αθλητική κοινότητα, τρέχουμε με έναν πιο γρήγορο ρυθμο και καταφέραμε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα».