Απρόθυμες οι ομάδες για συνέχιση του πρωταθλήματος της Super league2

on .

SUPER LEAGUE 2 SHMA

• Μπορεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση να επιτράπηκαν και επίσημα από την Τρίτη οι ατομικές προπονήσεις των ομάδων της Super League 2, όμως φαίνεται τελικά ότι αρκετοί παράγοντες των ομάδων δεν έχουν ούτε την πρόθεση ούτε την επιθυμία να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και κάνουν κινήσεις προς την οριστική διακοπή.
Μία από αυτές τις ενέργειες που δείχνουν οριστική διακοπή ήταν και η χτεσινή πρωτοβουλία του προέδρου της Παναχαϊκής, Γιώργου Μπάρλου, μαζί με τον ομόλογο του πρόεδρο του Καραϊσκάκη Άρτας, Νίκο Καγιούλη, οι οποίοι προτείνουν τη δημιουργία 12μελους ομάδας για συνάντηση αποκλειστικά των προέδρων της Super League 2, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την τύχη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, η πρόταση είναι να γίνει η συνάντηση εκ του σύνεγγυς και όχι με τηλεδιάσκεψη και προτείνεται ως πιθανή ημερομηνία η επόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 17:00.
Στα προτεινόμενα θέματα είναι και οι περικοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, αλλά και η πιθανή αναδιάρθρωση και ποια στάση θα τηρήσουν συνολικά οι ομάδες της Super League 2.
Αναλυτικά η επιστολή της Παναχαϊκής αναφέρει:
"Αγαπητέ Πρόεδρε,
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Προέδρος της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος με τον Προέδρο της ΠΑΕ Καραϊσκάκη Νίκο Καγιούλη συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια 12μελη επιτροπή μόνο των Προέδρων των ομάδων της Super League 2, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης με τόπο συνάντησης την Αθήνα και πιθανή ημερομηνία την Τέταρτη 20/5/2020 και ώρα 17:00. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να βγει μια κοινή απόφαση που θα αφορά την συνολική τύχη του πρωταθλήματος προσκομίζοντας την στον Πρόεδρο της Super League 2 Λεωνίδα Λεουτσάκο, ούτως ώστε να προσκομιστεί στους αρμοδίου φορείς (Υφυπουργός Αθλητισμού, Ε.Π.Ο και Super League 1).
Θα αποσταλούν σήμερα e-mail προς όλους τους προέδρους των ομάδων, ώστε να γίνει η ενημέρωση τους, με τη θεματολογία της συναντήσεις να είναι η εξής:
1. Απόφαση για διακοπή πρωταθλήματος
2. Περικοπές συμβολαίων
3. Πιθανή αναδιάρθρωση
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε γραπτώς ότι αποδέχεστε την πρόσκληση ώστε να συντονίσουμε την συνάντηση."
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, παρότι ψήφισαν την επιστροφή με ψήφους 10-1, οι ομάδες της Super League 2 δεν είναι και τόσο πρόθυμες να επιστρέψουν στις προπονήσεις και ούτε φυσικά να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Οι κινήσεις τους αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να θυμίζουν το περσινό καλοκαίρι όταν η μία αναβολή διαδέχονταν την άλλη μέχρι να βρεθεί λύση, τότε με τα τηλεοπτικά συμβόλαια και την ΕΡΤ. Τώρα το πιθανότερο είναι ότι ζητούν περικοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και αναδιάρθρωση με στόχο την μείωση των εξόδων τους.