Στις 21 Μαΐου «πατάνε» γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Παρά τη δεδομένη καθυστέρηση και κωλυσιεργία ορισμένων ομάδων της Super League 2, κάποιες άλλες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούν να λειτουργήσουν επαγγελματικά και βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής στις προπονήσεις.

Την Δευτέρα πιθανότατα νέο κρίσιμο Δ.Σ. της Super League 2.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά: από την Τρίτη η ΓΓΑ έδωσε την έγκρισή της στη διεξαγωγή ατομικών προπονήσεων για τις ομάδες της Super League 2 και από την περασμένη Παρασκευή έχουν οριστεί οι απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Μια εξ αυτών ήταν και ο ορισμός του υπευθύνου κάθε ομάδας για την τήρησή του. Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα ορίστηκε ο γιατρός της ομάδας και ορθοπεδικός, Σταύρος Ριστάνης. Ο γιατρός του ΠΑΣ μελέτησε τα έγγραφα που του εστάλησαν, έκανε τις επικοινωνίες που έπρεπε και είναι έτοιμος να προχωρήσει τη διαδικασία.

Πρώτα τα διαγνωστικά τεστ
Το πρωταρχικό στάδιο είναι η διενέργεια των διαγνωστικών τεστ, τα οποία αποτελούν αναγκαστική προϋπόθεση για την επανέναρξη των προπονήσεων.
Στον ΠΑΣ Γιάννινα λοιπόν οριστικοποιήθηκε ότι τα τεστ κορωνοϊού θα γίνουν το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης 19 Μαΐου και θα υποβληθούν σε έλεγχο όλοι οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ, σύσσωμο το προπονητικό τιμ, οι φροντιστές και όλοι οι υπάλληλοι της ομάδας. Συνολικά θα ελεγχθούν για κορωνοϊό περίπου 40 άτομα με διαδικασία λήψης ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη διαδικασία δεν θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά θα την αναλάβει εξ΄ολοκλήρου ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα αποστείλει ειδικό συνεργείο στα Γιάννινα την Τρίτη και οι αναλύσεις θα γίνουν στην Αθήνα, όπου και θα βγουν και τα αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος του διαγνωστικού τεστ υπολογίζεται περίπου στα 70-75 ευρώ, επομένως ο ΠΑΣ θα δαπανά περίπου 3.000-3.500 ευρώ για κάθε παρτίδα τεστ.
Το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο παραδόθηκε στις ομάδες της Super League 2 προβλέπει επανάληψη των διαγνωστικών ελέγχων κάθε δύο εβδομάδες προπονήσεων και οπωσδήποτε έλεγχο σε περίπτωση υπόπτου κρούσματος.
Επίσης, το πρωτόκολλο προβλέπει αυστηρά διενέργεια τεστ μια ημέρα πριν από κάθε παιχνίδι της Super League 2, ώστε να αποκλείεται κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού.
Από την εφαρμογή του πρωτοκόλλου έχουν ανακύψει και κάποια πρακτικά ζητήματα που αφορούν τις προπονήσεις, όπως π.χ. ότι θα πρέπει οι παίκτες να μην χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια, αλλά να αλλάζουν σε εξωτερικό χώρο.
Ο γιατρός του ΠΑΣ έχει κάνει τις συνεννοήσεις και με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Παντελή Κολόκα, αλλά και με τους υπαλλήλους στο Πανηπειρωτικό της Ανατολής ώστε να υπάρχουν κάποιες καρέκλες με τα στοιχεία των παικτών στο γήπεδο, προκειμένου να μην χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια.

Επιστροφή στις προπονήσεις την Πέμπτη
Τα αποτελέσματα των δειγμάτων από την αθηναϊκή εταιρεία αναμένονται την Τετάρτη και το πιθανότερο είναι πως η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στις προπονήσεις θα γίνει την Πέμπτη. Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη ειδοποιηθεί όσοι παίκτες βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους να επιστρέψουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα στη βάση της ομάδας στα Γιάννινα.
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται στην πόλη και ο τεχνικός Αργύρης Γιαννίκης, ενώ ήδη στην πρωτεύουσα της Ηπείρου βρίσκεται ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός, ο οποίος είχε κιόλας συνεργασία με τον γιατρό Σταύρο Ριστάνη. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ξένοι του ΠΑΣ παρέμειναν στα Γιάννινα, όπως και αρκετοί Έλληνες παίκτες όπως ο Μπουκουβάλας, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν μέχρι τι Δευτέρα οι Περιστερίδης και Παντελάκης από τα Χανιά και άλλοι.