Σε πρώτο πλάνο ανανεώσεις και μεταγραφές

on .

pas

Oι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται σε διακοπές από την Τετάρτη 24 Ιουνίου όταν και πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση, ωστόσο ο Γιώργος Χριστοβασίλης μαζί με τον Αργύρη Γιαννίκη σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα της γιαννιώτικης ομάδας ενόψει της ερχόμενης σεζόν, η έναρξη της οποίας έχει οριστεί για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Αυτή την εβδομάδα έρχονται ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από το ρόστερ.
Το πρωτάθλημα της Super League 2 έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά, αλλά και τυπικά με την επικύρωση της βαθμολογίας. Πάνω σε αυτό όμως υπάρχει η γνωστή αντίδραση του Λεβαδειακού, ο οποίος προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας να ακυρωθεί η τελευταία απόφαση του Δ.Σ. της Super League 2 για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Οι Βοιωτοί ισχυρίζονται ότι δεν είχαν συγκεντρωθεί τα ¾ των ψήφων στη ψηφοφορία και ζητούν ακύρωση της απόφασης. Η εκδίκαση της προσφυγής του Λεβαδειακού ορίστηκε για την Τετάρτη 15 Ιουλίου, όμως η διοργανώτρια αρχή θεωρεί τυπικό και διαδικαστικό το ζήτημα. Δεν αποκλείεται πάντως η διενέργεια επαναληπτικής ψηφοφορίας μέσω ενός νέου Δ.Σ., ώστε να μην υπάρχουν οι δύο απουσίες της Δόξας Δράμας και των Τρικάλων. Οι Δραμινοί εδώ και καιρό τάσσονται υπέρ της οριστικής διακοπής, όπως και τα Τρίκαλα καθώς ως εκπρόσωπος της Football League ακολουθούν τη «γραμμή» του προέδρου της Ένωσης, Λεωνίδα Λεουτσάκου.
Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα δεν ανησυχούν πάνω σε αυτό θέμα και θεωρούν ότι η προσφυγή του Λεβαδειακού είναι τυπική και δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα. Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ο ΠΑΣ ανακηρύχτηκε πρωταθλητής της Super League 2 και επιστρέφει στην Super League 1, μετά από μονοετή απουσία στην «πειραματική» δεύτερη κατηγορία.
Εν αναμονή του αντι-Ντάσιου
Όσο κυλούν οι μέρες και δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ή επίσημη ανακοίνωση, τόσο φουντώνουν οι φήμες για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Ντάσιο στο πόστο του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα και «σημαία» της ομάδας αισθάνεται πικραμένος και προδομένος από τις εξελίξεις και σύμφωνα με το περιβάλλον του έχει ήδη απαντήσει αρνητικά στον Γ. Χριστοβασίλη για τη μετάθεσή του στο πόστο του υπευθύνου των ακαδημιών. Βέβαια, από πλευράς γιαννιώτικης ΠΑΕ ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση από τον Ντάσιο για την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης και αναμένουν τη δική του απάντηση. Σημασία έχει ότι το «γυαλί» στις σχέσεις Χριστοβασίλη-Ντάσιου έσπασε για δεύτερη φορά, μετά από εκείνη όταν ο Ντάσιος ήταν αρχηγός της ομάδας και δύσκολα θα «ξανακολλήσει», τουλάχιστον άμεσα.
Σχετικά με τον αντικαταστάτη του Ντάσιου, είναι προφανές ότι για να μην ανακοινώνεται κάτι άμεσα, πρόκειται για άνθρωπο που βρίσκεται σε ομάδα της Super League 1, δηλαδή εργάζεται αυτή την περίοδο και δεν είναι ακόμα ελεύθερος ώστε να ανακοινωθεί.
Η πιθανότητα επιστροφής του Δημήτρη Νιαρχάκου δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν έχει αποκλειστεί ακόμα σαν ενδεχόμενο. Ο πρώην διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος έχει ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον Άρη στα play off της Super League 1. Θεωρείται άνθρωπος εμπιστοσύνης του προέδρου των «κίτρινων», Γιώργου Καρυπίδη, ενώ όπως έχει γράψει και ο «Π.Λ.» υπάρχει ένα υπαρκτό ενδεχόμενο μετακίνησής του στο λιμάνι του Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις με τον Νιαρχάκο παρά την παραίτηση του τον περασμένο Σεπτέμβρη και θα τον ήθελε πίσω, όμως πλέον δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν…
Ένα ακόμα όνομα που έχει ακουστεί είναι του Αλβανού πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλα, με τον οποίο διατηρεί επιχειρηματική συνεργασία ο Χριστοβασίλης στη γειτονική χώρα. Όμως αυτό το σενάριο συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες, παρά τα όσα ακούγονται, καθώς ο Χριστοβασίλης θέλει να πάει σε σίγουρη λύση και φαίνεται πως προτιμάει Έλληνα για το συγκεκριμένο πόστο.
Σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο
Η πετυχημένη συνταγή της περασμένης σεζόν θα συνεχιστεί στο τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Γιώργος Χριστοβασίλης είναι υπέρμαχος του ρητού που αναφέρει πως ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Η παραμονή του Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία θεωρείται δεδομένη. Ο Τρικαλινός προπονητής έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες, όμως πέρα από αυτό υπάρχει και δεδομένη επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία. Μάλιστα, Χριστοβασίλης και Γιαννίκης έχουν εδώ και καιρό συνεργασία με το βλέμμα στην επόμενη χρονιά. Η τεχνική καθοδήγηση του ΠΑΣ στη μεγάλη κατηγορία αποτελεί από μόνη της σημαντική πρόκληση για τον φιλόδοξο 39χρονο Γιαννίκη, ο οποίος θέλει να ζήσει με τους Γιαννιώτες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος επί εποχής Γιάννη Πετράκη.
Από την άλλη ο Χριστοβασίλης έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι σταθερός στις επιλογές του σε προπονητές και τους εμπιστεύεται μέχρι τέλους. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διαχείριση του ρόστερ που έκανε ο Γιαννίκης στην Super League 2, αλλά και από το ότι κατάφερε να φέρει την ανανέωση χωρίς προβλήματα στην πορεία πρωταθλητισμού που έκανε η ομάδα. Το στοίχημα πλέον για τον Χριστοβασίλη είναι αν ο Γιαννίκης θα πετύχει στην Super League 1 τον συγκερασμό του χαμηλού μπάτζετ με τη δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας. Γιατί, κακά τα ψέματα, στην πρώτη κατηγορία εκτός από καλό και ομοιογενές σύνολο, χρειάζεσαι και παίκτες με σημαντικές ικανότητες. Το ξέρουν αυτό στον ΠΑΣ, τόσο ο Χριστοβασίλης όσο και ο Γιαννίκης. Ότι η ποιοτική διαφορά των δύο κατηγοριών είναι μεγάλη.
Μαζί με τον Γιαννίκη αναμένεται να παραμείνει και σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας καθώς θεωρείται για όλους επιτυχημένη η περασμένη σεζόν. Ήδη την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε η παραμονή του Γιάννη Ντουρουντού στη θέση του προπονητή φυσικής κατάστασης. Ο Ντουρουντός ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι στα Γιάννινα, αντικαθιστώντας στο σημαντικό αυτό πόσο τον Βασίλη Αλεξίου. Τα πήγε μια χαρά και η εμπειρία του αποτέλεσε σημαντικό λόγο που παρέμεινε στη θέση του. Άλλωστε ήθελε και ο ίδιος να παραμείνει στα Γιάννινα καθώς είναι ευχαριστημένος από τη συνεργασία του με την ομάδα, αλλά και από τη ζωή στην πόλη των Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντουρουντός στο παρελθόν έχει δουλέψει στον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο, τη Ξάνθη, τον Παναιτωλικό και σε άλλες ομάδες, ενώ είναι και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη φυσιολογία και βιοχημεία της άσκησης.
Βοηθός και άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Γιαννίκη θα παραμείνει και τη νέα χρονιά ο Νίκος Μπαδήμας. Ο Μπαδήμας θα συνεχίσει στην πρώτη ομάδα, όμως κατα πάσα πιθανότητα δεν θα είναι προπονητής στην Κ 19. Αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στα τμήματα υποδομής και προορίζεται και για υπεύθυνος ακαδημιών, αν τελικά δεν δεχτεί ο Ντάσιος τη θέση, όπως όλα δείχνουν. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα ο Μπαδήμας αναμένεται να βρεθεί και στην Αθήνα και να συζητήσει από κοντά με τον Χριστοβασίλη το συγκεκριμένο πλάνο λειτουργίας των ακαδημιών.
Τέλος, το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στο επιτελείο και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Σπύρος Χριστόπουλος. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, χωρίς ιδιαίτερη παρουσία στα ΜΜΕ και με προσήλωση στη δουλειά του με τους τερματοφύλακες της ομάδας.

siontis
Ο Σεργκελασβίλι και οι άλλοι...
Τέλος Ιουνίου έληξαν 6 συμβόλαια ποδοσφαιριστών και ήδη αποτελεί παρελθόν από την ομάδα ένας παίκτης, ο Λάσα Σεργκελασβίλι. Ο Γεωργιανός αριστερός οπισθοφύλακας ήταν ο μεγάλος άτυχος της περσινής σεζόν καθώς τραυματίστηκε στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στο "Ζωσιμάδες" σε διεκδίκηση της μπάλας και σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Γιαννίκογλου. Υπέστη ρήξη χιαστών, έμεινε 8 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης και επέστρεψε στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα, την άνετη επικράτηση με 4-1 επί της Κέρκυρας, όταν και αγωνίστηκε βασικός για περίπου 65 λεπτά.
Οι υπόλοιποι 5 παίκτες που ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαια τους πριν λίγες ημέρες είναι ο αρχηγός Σκόνδρας, ο Μπουκουβάλας, ο Αποστολόπουλος, ο Σιόντης και ο Περιστερίδης. Διαφορετική η κάθε περίπτωση και διαφορετικά τα δεδομένα και η πιθανότητα παραμονής.
Ο τερματοφύλακας Κώστας Περιστερίδης ίσως αποτελέσει παρελθόν από τη γιαννιώτικη ομάδα. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήταν κοντά στην επέκταση του συμβολαίου του, ιδίως όταν υπήρχαν τα πειθαρχικά παραπτώματα του Γιαννίκογλου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά και μάλλον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την αποχώρηση του Χανιώτη πορτιέρο.
Παρελθόν από τον ΠΑΣ πιθανότατα θα αποτελέσει και ο Αποστολόπουλος. Ο 29χρονος δεξιός οπισθοφύλακας συμπλήρωσε 3 χρόνια στα Γιάννινα και είχε γεμάτες χρονιές. Ιδίως στην Super League 2 ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι με τον Μπουκουβάλα στα δύο άκρα της άμυνας.
Για τον δεύτερο αρχηγό της ομάδας, τον Μιχάλη Μπουκουβάλα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Πρόκειται για έναν πραγματικό μαχητή και "σκυλί" της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Από τους πιο αγαπητούς παίκτες της γιαννιώτικης κερκίδας. Η διοίκηση του ΠΑΣ και ο Χριστοβασίλης του έχουν κάνει πρόταση ανανέωσης. Όμως όπως και την προηγούμενη φορά υπάρχει οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών και χάσμα στα λεφτά για την ανανέωση του συμβολαίου. Από πλευράς παίκτη θεωρήθηκε ότι η πρόταση που του έγινε δεν ανταποκρίνεται στα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Επιφυλάχτηκε να απαντήσει αφού πρώτα εξετάσει όλες τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του.
Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τον αρχηγό Τόλη Σκόνδρα, ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του, ωστόσο και στη δική του περίπτωση τα δεδομένα είναι μοιρασμένα. Ο Χριστοβασίλης του έκανε μια πρόταση, αρκετά χαμηλότερη από αυτή που περίμενε όμως ο Τρικαλινός κεντρικός αμυντικός. Το αν θα συμφωνήσει ή όχι στην ανανέωση του συμβολαίου του θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή στην ομάδα του Στέφανου Σιόντη. Ο Γιαννιώτης αμυντικός μέσος θέλει να μείνει στην ομάδα της πόλης του και αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα τις προτάσεις Χριστοβασίλη για περικοπές. Ο Σιόντης ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας φέτος, μαζί με τον Κάστρο και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αργύρη Γιαννίκη για την νευραλγική αυτή θέση.
Πέραν πάντως των 5 που έληξαν τα συμβόλαια τους, είναι αρκετά πιθανό τις επόμενες ημέρες να λυθεί η συνεργασία του ΠΑΣ Γιάννινα και με παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο. Ιδίως κάποιοι που ήρθαν επί Γιαννίκη αλλά δεν πήραν χρόνο συμμετοχής είναι πολύ πιθανό να αποδεσμευθούν όταν κλείσουν οι οικονομικές εκκρεμότητες. Για κάποιους νεαρούς της ομάδας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραχωρηθούν δανεικοί προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.