Στις καθυστερήσεις «λύγισε» ο ΠΑΣ στην Τούμπα (ήττα 2-1)

on .

paok pas giannina

• Την τέταρτη ήττα του στο πρωτάθλημα γνώρισε την Κυριακή το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Εραμούσπε (31') και έκαναν εξαιρετική διαχείριση του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, όμως μπλόκαραν και πάλι στην επανάληψη και δέχτηκαν την ανατροπή του σκορ. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο μέρος με τον Σφιντέρσκι (52'), ενώ ο ΠΑΣ έπαιξε 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Εραμούσπε (57') με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Τζόλη (59'), όμως τελικά ο ΠΑΣ λύγισε στις καθυστερήσεις με το γκολ του Ελ Καντουρί (91'), στο οποίο όμως έγινε λάθος από τον VAR και έπρεπε να καταλογιστεί offside.

Προβάδισμα με Εραμούσπε
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά τη γιαννιώτικη ομάδα να είναι καλά διαβασμένη στο ανασταλτικό κομμάτι και να μην απειλείται ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Το συνεχές pressing των παικτών του Αργύρη Γιαννίκη μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ αμύνονταν υποδειγματικά.
Στο 20' ο Κριζμαν βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Περέιρα, έδειξε πως δεν μπορεί να συνεχίσει επηρεασμένος και από τον τραυματισμό του, αναγκάζοντας πέντε λεπτά μετά τον Αρ. Γιαννίκη να τον αντικαταστήσει και να περάσει στη θέση του τον Ελευθεριάδη, ο οποίος με την είσοδο του πήγε δεξί εξτρέμ και ο Παμλίδης μετατοπίστηκε στην επίθεση ως παρτενέρ του Λέο.
Μετά από ένα τελείως ανιαρό πρώτο ημίωρο, ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ όπου ασκούσε διαρκές pressing και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 31'. Ο Εραμούσπε έκλεψε τη μπάλα από τον Ροντρίγκο, πάσαρε στον Λέο από αριστερά, ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια, ξεπέρασε ωραία τον Βαρέλα, έστρωσε στο σημείο του πέναλτι για τον Εραμούσπε, ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ζίβκοβιτς και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Το γκολ των Γιαννιωτών όπως ήταν αναμενόμενο αφύπνισε τους παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά,οι οποίοι ανέβασαν στροφές και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν δυο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Πρώτα ο Εσίτι στο 38' και στο 44’ ο Σφιντέρσκι «σταμάτησαν» στον πολύ καλό Χουτεσιώτη ο οποίος με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το «μηδέν».

Ισοφάριση με Σφιντέρσκι
Με άκρως επιθετική διάθεση μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία να περνάει στο ματς τους Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Τζόλη στις θέσεις των Μουργκ, Εσίτι και Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλες και έχασε τη μάχη της μεσαίας γραμμής και μοιραία οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση με τον Σφιντέρσκι στο 52' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Χουτεσιώτη.
Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα πιο πολύ για τον ΠΑΣ στο 57' όταν ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Εραμούσπε για σπρώξιμο πάνω στον Σφιντέρσκι. Το αριθμητικό μειονέκτημα για τον ΠΑΣ είχε αντίκτυπο με τον ΠΑΟΚ να ασκεί πίεση και τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν, προσπαθώντας να κλείσουν διαδρόμους. Ο ΠΑΟΚ είχε διαδοχικές ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του 59΄ όπου ο Τζόλης «σημάδεψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη με τον ΠΑΣ να στέκεται τυχερός σε εκείνο το σημείο.

Ψυχρολουσία στο φινάλε
Στο ίδιο μοτίβο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πετύχει το νικητήριο γκολ και αύξησε την πίεση του στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Τελικά ο ΠΑΣ λύγισε στις καθυστερήσεις και πλήρωσε ακριβά το αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 91' ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ, στο δεύτερο δοκάρι ο Τσόλακ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κρέσπο τη δεύτερη και ο Ελ Καντουρί με πλάτη στην εστία έκανε το γυριστό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-1, αν και οι παίκτες του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκαν τόσο για φάουλ στον Πίρσμαν όσο και για offside στον Τσόλακ, με τον Σιδηρόπουλο, αφού διαβουλεύτηκε με τον VAR, να κατακυρώνει το γκολ…
Διαιτησία: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς - Χριστάκογλου)
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς Ζ., Ροντρίγκο, Περέιρα (76' Τσόλακ), Βαρέλα, Κρέσπο, Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Σβάμπ, Ζίβκοβιτς Α., Βιεϊρίνια (46' Τζόλης), Μουργκ (46' Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης, Παμλίδης, Λέο (63' Ντομίνγκεθ), Κρίζμαν (25' λ.τρ. Ελευθεριάδης).

ΒΟΛΟΣ-ΟΦΗ 1-4
Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής ο ΟΦΗ κέρδισε στον Βόλο την ομώνυμη ομάδα με 1-4.
Η κρητική ομάδα είναι ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΣ την ερχόμενη Κυριακή (5 μ.μ.).