Με άδεια «χέρια» γύρισε ο ΠΑΣ και από το Ηράκλειο…

on .

ofh pas

• Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα, ο ΠΑΣ Γιάννινα γύρισε με άδεια χέρια και από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι Γιαννιώτες γνώρισαν το απόγευμα της Κυριακής τζάμπα ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ στο γήπεδο "Θ.Βαρδινογιάννης", με τη διατησία Τζήλου να βάζει πάλι το... λιθαράκι της καθώς στο δεύτερο γκολ του ΟΦΗ υπάρχει επιθετικό φάουλ με επικίνδυνο παίξιμο του Μεγιάδο πάνω στον Πίρσμαν πριν τον καταλογισμό του πέναλτι, ενώ στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει χέρι του Στάρτζεον εντός περιοχής σε προσπάθεια του Παμλίδη που δεν καταλογίστηκε πέναλτι από τον Λαρισαίο ρέφερι.
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με γκολ του Στάρτζεον (20') και ο ΠΑΣ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ελευθεριάδη (45+1'). Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ηπείρου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως δέχτηκε το γκολ από το πέναλτι του Νέιρα (68').

Προβάδισμα με Στάρτζεον
Όπως σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, έτσι και στο χτεσινό ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ έκανε αισθητή την παρουσία του στην εστία του Σωτηρίου. Μετά από κλέψιμο της μπάλας, ο Παμλίδης έκανε το σουτ αλλά στην πορεία της ο Λέο δεν πρόλαβε να την βρει και έφυγε άουτ. Οι Κρητικοί μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν τα ηνία του αγώνα καθώς ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και στην πρώτη τους σπουδαία στιγμή στο ματς, άνοιξαν το σκορ στο 20’. Ο Ουές έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σαρδινέρο κοντρόλαρε και έκανε το γυριστό σουτ, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε τη μπάλα, όμως ο Στάρτζεον καιροφυλακτούσε και πρόλαβε τον Σάλιακα, στέλνοντας με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία για το 1-0.

Ακυρωθέν γκολ για ΠΑΣ
Μετά το γκολ ο ΟΦΗ είχε με το μέρος του τη ψυχολογία και συνέχισε στο ίδιο επιθετικό μοτίβο. Στο 28’ έφτασε κοντά σε ακόμη ένα γκολ, όταν ο Νέιρα με ατομική ενέργεια έκανε το σουτ από τον άξονα υπό πίεση, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε σωτήρια τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, ακυρώθηκε σωστά ως off side γκολ που πέτυχε ο ΠΑΣ. Στο 29' ο Ντομίνγκεθ με ωραίο γέμισμα βρήκε τον Πίρσμαν, ο Βέλγος με κεφαλιά - πάσα τροφοδότησε τον Ελευθεριάδη που σκόραρε, όμως ήταν σε θέση off side και το γκολ σωστά ακυρώθηκε.

Ισοφάριση με Ελευθεριάδη
Ο ΠΑΣ άσκησε πίεση στα καρέ του Σωτηρίου στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, επιδιώκοντας ένα γκολ πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Η προειδοποίηση ήρθε στο 44’. Ο Κάστρο άνοιξε ωραία στον Λέο με κάθετη πάσα, ο Γάλλος επιθετικός έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στο 1-1 χάρη στο τρίτο γκολ του Χρήστου Ελευθεριάδη στο πρωτάθλημα. Στο 45+1' ο Πίρσμαν βρήκε τον Ελευθεριάδη, αυτός έπαιξε εκπληκτικά τον συνδυασμό με τον Χουάν Ντομίνγκεθ. Ο Ισπανός έβγαλε έξυπνη κάθετη στον Καβαλιώτη επιθετικό και αυτός με φοβερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σωτηρίου και ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά λανθασμένα από τον πρώτο βοηθό Μεϊντανά, αλλά στη συνέχεια μέτρησε κανονικά όπως έπρεπε με χρήση του VAR και συνενόηση του Τζήλου με τον Ευαγγέλου.

Γκολ ο Νέιρα
Με τη ψυχολογία πλέον με το μέρος του, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε κεφάτος στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 48' ο Παντελάκης έκανε την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 49', ο Σάλιακας έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου. Η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς χτύπησε τον ΠΑΣ και στο προχθεσινό παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ, με τους Σάλιακα και Λέο να αδυνατούν να συνεχίσουν και τον Αργύρη Γιαννικη να τους αντικαθιστά με Οικονομόπουλο και Καρτάλη αντίστοιχα. Και εκεί που το μομεντουμ ήταν υπέρ του ΠΑΣ όπου είχε να απειληθεί από τους Κρητικούς πάνω από σαράντα λεπτά, ο ΟΦΗ ανέκτησε το προβάδισμα στο 68'. Ο διαιτητής Τζηλος υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κάργα πάνω στον Νέιρα στο 65' και ενώ όπως φάνηκε προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στον Πίρσμαν στο ξεκίνημα της φάσης από τον Μεγιάδο κατι που δεν εξέτασαν Τζηλος και VAR, εστιάζοντας μόνο στο αν υπήρχε ή όχι off side. Ο Αργεντινός Νέιρα εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα για το 2-1, ένα τέρμα που αφιέρωσε στον συμπατριώτη του Ντιέγκο Μαραντόνα, φιλώντας το πανό που είχαν τοποθετήσει πίσω από την εστία του Χουτεσιώτη οι φίλοι του ΟΦΗ.

Ανήμπορος να απειλήσει
Οι προσπάθειες της γιαννιώτικης ομάδας να φανεί απειλητική για την εστία του Σωτηρίου και να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση απέβησαν άκαρπες με τους παίκτες του ΠΑΣ να βγάζουν μια νευρικότητα και μια αδυναμία στην τελική πάσα, ενώ προσπάθησαν να απειλήσουν ανεπιτυχώς και με στατικές φάσεις.
Διαιτησία: Τζήλος Λάρισας (Μεϊντανάς-Τριανταφύλλου)
ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Γιαννούλης, Διαμαντής, Κοροβέσης (76’Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (36’ λ.τρ. Σακόρ), Νέιρα, Γρίβας (75’ Γιάννου), Στάρτζεον (84’ Βούρος), Σαρδινέρο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (59' λ.τρ. Οικονομόπουλος), Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης (76’ Δούμτσης), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Λεό (64’ λ.τρ. Καρτάλης), Παμλίδης.

Ισόπαλοι (3-3) Απόλλων και ΝΠΣ Βόλου
Ισόπαλοι 3-3 αναδείχτηκαν χθες ο Απόλλων Σμύρνης με το ΝΠΣ Βόλου, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0.