Πάλεψε στη βρο«Χ»ή, αλλά δεν νίκησε ο ΠΑΣ

on .

PAS ARHS 11 1 21
• «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» λέει ο σοφός λαός και φαίνεται πως πλέον αυτή τη ρήση έχει ενστερνιστεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου έμεινε στο 0-0 χτες το απόγευμα με τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» για την 16η αγωνιστική και πρόσθεσε ένα ακόμα πολύτιμο βαθμό στη συγκομιδή της, ανεβαίνοντας συνολικά στους 15. Οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη με τις χαμένες ευκαιρίες κυρίως των Παμλίδη και Κρίζμαν, ενώ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Άρη με τον Μαντσίνι για επιθετικό φάουλ. 
Δεύτερη σερί «λευκή» ισοπαλία για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, μετά από εκείνη της περασμένης Τετάρτης κόντρα στη Λάρισα. Το θετικό είναι ότι ο ΠΑΣ κράτησε το μηδέν στην άμυνα για δεύτερο σερί αγώνα και με τον βαθμό που πήρε έπιασε τον Απόλλωνα στην 10η θέση με 15 βαθμούς. Από την άλλη ο Άρης πήγε στους 33 και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 8 βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
 Πώς έπαιξαν
O Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2, δίνοντας φανέλα βασικού στους Παντελάκη και Μπρένερ αντί των Κάργα και Ελευθεριάδη σε σχέση με το ματς στο Αλκαζάρ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Μπρένερ, αριστερό ο Καρτάλης και στη γραμμή κρούσης αγωνίστηκαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.
Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με διάταξη 4-2-3-1. Ο Μπουσέ ήταν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σάκιτς και αριστερό ο Γκάνεα, στα στόπερ οι Ροζ και Μπεναλουάν, στα αμυντικά χαφ το δίδυμο ήταν οι Σάσα και Τζέγκο, δεξιά στην επίθεση ήταν ο Μαντσινι, αριστερά ο Σίλβα και ο Γκάμα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάνο, πρώην παίκτη του ΠΑΣ.
 Φάσεις με Καρτάλη και Σιόντη 
Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στο χτεσινό αγώνα σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του πρώην παίκτη της ομάδας Γαλλοκονγκολέζου επιθετικού Κρίστοφερ Μαμπουλού , αλλά και του θρυλικού λίμπερο του «Άγιαξ της Ηπείρου», Θανάση Παπάζογλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. 
 Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, είχαν τον έλεγχο και έφτασαν στη πρώτη τους καλή στιγμή στο 3’. Ο Μαντσίνι έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά για τον Μάνο, αλλά ο Παντελάκης σωτήρια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 12’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, ο Γκάνεα έκανε το σουτ αλλά  η μπάλα πέρασε  δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη. 
Η γιαννιώτικη ομάδα που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή στο πρώτο τέταρτο, απείλησε την εστία του  Μπουσέ με το καλημέρα που πάτησε περιοχή. Στο 18’ από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, ο Παμλίδης νίκησε τον Ροζ στη μονομαχία, έκανε τη σέντρα, ο Σάκιτς έδιωξε προσωρινά τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Ντομίνγκεθ και κατέληξε στον Καρτάλη ο οποίος με κόντρα την έστειλε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουσέ. 
Από το τέταρτο και μετά ο ΠΑΣ είχε κέφια και ενέργεια στο παιχνίδι του και ασκούσε πίεση στον Άρη. Στο 27' ο Παμλίδης πάσαρε έξυπνα στον Σιόντη, ο αρχηγός των Γιαννιωτών έκανε το σουτ από τον άξονα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουσέ.
 Ακυρωθέν γκολ Μαντσίνι
Οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης έφτασαν στην επίτευξη του γκολ με τον Μαντσίνι, αλλά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ με τη χρήση VAR. Συγκεκριμένα, στο 33' ο Σίλβα από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Χουτεσιώτης έδιωξε με τις γροθιές, ο Μάνος έπεσε πάνω του, η μπάλα κατέληξε στον Μαντσίνι που σε κενή εστία σκόραρε. Ο διαιτητής Τσαγκαράκης συμβουλεύτηκε τον VAR Διαμαντόπουλο, πήγε ο ίδιος και τσέκαρε τη φάση και τελικά ορθώς ακύρωσε το γκολ.
Το σουτ του Καρτάλη που ήταν άστοχο στο 40’ και η κεφαλιά του Εραμούσπε στο 44’ που έστειλε τη μπάλα άουτ ύστερα από κόρνερ, ήταν οι τελευταίες προσπάθειες των γηπεδούχων σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου ο ΠΑΣ ισορρόπησε μετά το 15’ και είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.
 Ευκαιρίες Μάνου-Παμλίδη
Το έργο των δυο ομάδων έγινε πιο δύσκολο στην επανάληψη λόγω του αγωνιστικού χώρου που έγινε αρκετά βαρύς εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης. Ο Άρης είχε μία ελαφρά υπεροχή, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση. Στο 57’ ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Μαντσίνι, ενώ στο 61’ ο Γκάμα εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο για τον Άρη, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ του ΠΑΣ.
Στην πρώη αξιοσημείωτη στιγμή του ματς στο δεύτερο μέρος, ο Μάνος στο 69’ λίγο έλειψε να πληγώσει την πρώην του ομάδα, όταν γύρισε το κορμί του και σούταρε, η μπάλα κόντραρε, πήρε τροχιά προς την εστία, όμως κόλλησε στο λασπωμένο τερέν και διευκόλυνε τον Χουτεσιώτη να την μπλοκάρει.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού συνολικά ήταν για τον ΠΑΣ και χάθηκε στο 75' από τον Κρίζμαν. Ο Καρτάλης με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Κροάτη επιθετικό τετ α τετ με τον Μπουσέ, όμως ο Γάλλος γκολκίπερ του Άρη πρόλαβε και έσωσε την ομάδα του από το γκολ.
Μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον ΠΑΣ στο 78’. Ο Λέο βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά, ο Γάλλος στριφογύρισε και έψαξε παράλληλα τον αμαρκάριστο Παμλίδη, αυτός αν και με καθυστέρηση σούταρε, αναγκάζοντας τον Μπουσέ να διώξει σε κόρνερ.
Όσο τα χρονικά περιθώρια στένευαν οι δυο ομάδες έψαχναν γκολ, το οποίο θα έκρινε την αναμέτρηση. Στο 86’ από σουτ του Μαντσίνι, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ο Παμλίδης στο 88’ έστειλε τη μπάλα άουτ σε σουτ εκτός περιοχής.
Η τελευταία τελική προσπάθεια στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις, όταν από σέντρα του Ματέο Γκαρσία, ο Ροζ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Διαιτησία: Τσαγκαράκης (Χασάν - Κολλιάκος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89΄Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (74’ Λέο), Παμλίδης (93’ Πανουργιάς), Κρίζμαν (90’ Ελευθεριάδης).
Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Γκάνεα (57’ Σούντγκρεν), Σάκιτς, Μπεναλουάν, Ροζ, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο Γκάμα (79’ Γκαρσία), Σίλβα (56’ Λόπεθ), Μαντσίνι, Μάνος.