Ο ΠΑΣ Γιάννινα να κοιτάξει στα... μάτια τον Ολυμπιακό

on .

 OLYMPIAKOS PAS SHMATA
 Με τέσσερις σημαντικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, αλλά χωρίς άγχος και φόβο θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αυριανή (17/01, 3 μ.μ.) αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Φαλήρου για την 17η αγωνιστική της Super League. 
Εκτός θα μείνουν οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Κρίζμαν και Παντελάκης, αλλά και οι τραυματίες Κάστρο και Ντομίνγκεθ. Ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτηση του Μολδαβού επιθετικού, Νικολάε Μιλιντσεάνου.
Οι δύο συνεχόμενες «λευκές» ισοπαλίες με Λάρισα και Άρη ανέβασαν τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 15 βαθμούς και την 10η θέση μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το θετικό για την ομάδα της Ηπείρου είναι ότι έχει μια σχετική διαφορά από τους τρεις τελευταίους της βαθμολογίας, +4 από τον Παναιτωλικό, στο +7 από τη Λάρισα και στο +10 από την ουραγό Λαμία. Το αρνητικό είναι ότι η μεσοβδόμαδη νίκη του Ατρομήτου επί της Λαμίας απομάκρυνε τους Περιστεριώτες και πλέον ο ΠΑΣ απέχει -4 από τον Βόλο που είναι στην 9η θέση με 19 βαθμούς. Αντικειμενικός στόχος του ΠΑΣ είναι να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας ενόψει των play out καθώς η έλλειψη επιλογών και βάθους στο ρόστερ καθιστά δύσκολη τη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα, δηλαδή τα play off.
Κόντρα στον περσινό πρωταθλητή και φετινό πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί απελευθερωμένα και χωρίς άγχος. Οι Γιαννιώτες γνωρίζουν το βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης, ωστόσο θα αγωνιστούν όπως αγωνίζονται σε όλα τα παιχνίδια, όχι για να κλειστούν αμυντικά και να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά με στόχο το συνεχές pressing και τη δημιουργία φάσεων. 
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές, δύο τραυματίες και δύο τιμωρημένους λόγω καρτών. Συγκεκριμένα, θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Παντελάκης και Κρίζμαν, οι οποίοι συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες και δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή τους κόντρα στον Ολυμπιακό. Να σημειωθεί ότι τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσε και ο Πίρσμαν, ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο την 20η αγωνιστική. Αντίθετα, επιστρέφει ο Κάργας που εξέτισε την ποινή του κόντρα στον Άρη. Στο μέτωπο των τραυματιών, εκτός θα μείνουν οι Ντομίνγκεθ και Κάστρο. Ο Ισπανός μέσος υπέστη τράβηγμα στο παιχνίδι με τον Άρη και θα μείνει περίπου μια εβδομάδα εκτός προπονήσεων, ενώ ο Κολομβιανός ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν έχει επανέλθει ακόμα πλήρως από τη θλάση στον τετρακέφαλο. 
Με δεδομένες τις απουσίες βασικών παικτών, ο Αργύρης Γιαννίκης ψάχνει μέσα από τις προπονήσεις να βρει τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους απόντες και από ότι φάνηκε χτες αυτό έχει συμβεί σε μεγάλο βαθμό. Μετά το αρχικό ζέσταμα, το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε αρκετή δουλειά πάνω στην επιθετική τακτική και τελειώματα φάσεων σε μικρούς χώρους.
Ο Τρικαλινός τεχνικός φανέρωσε ορισμένες από τις σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Κυριακή. Στην άμυνα τα πράγματα είναι δεδομένα, τη θέση του τιμωρημένου Παντελάκη θα πάρει ο Κάργας και θα είναι δίδυμο στα στόπερ με τον Εραμούσπε.  Στα αμυντικά χαφ ο Γιαννίκης μάλλον θα προτιμήσει τον Λιάσο μαζί με τον αρχηγό Σιόντη, ενώ βρίσκεται σε δίλημμα ανάμεσα στον Αργεντινό Μπρένερ, ο οποίος έκανε αρκετά καλή εμφάνιση με τον Άρη και στον Ελευθεριάδη. 
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης, Λιάσος, Καρτάλης (Νάουμετς), Μπρένερ (Ελευθεριάδης), Λέο, Παμλίδης. 
Χτες το πρωί τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΣ Γιάννινα υποβλήθησαν σε διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα. Το πρωί θα ολοκληρωθεί και η προετοιμασία και ακολούθως ο Αργύρης Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Ανακοινώθηκε ο Μιλιντσεάνου
Στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση για τη περίοδο του Ιανουαρίου προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτηση του Μολδαβού επιθετικού, Νικολάε Μιλιντσεάνου. Η εβδομαδιαία καραντίνα στην οποία είχε μπει ο Μιλιντσεάνου ολοκληρώθηκε και ο 28χρονος Μολδαβός βρέθηκε χτες πρωί στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ, πέρασε από τις απαραίτηρες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ομάδα της Ηπείρου.Μάλιστα, ο Μιλιντσεάνου γνώρισε στα αποδυτήρια τους συμπαίκτες του στον ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια συμμετείχε στο πρόγραμμα της προπόνησης, φορώντας για πρώτη φορά τη φανέλα της γιαννιώτικης ομάδας. Ο Μολδαβός επιθετικός συμμετείχε στο πρώτο κομμάτι του προγράμματος, όπου μάλιστα πέτυχε και γκολ με κεφαλιά.
Το θετικό για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Γιαννιωτών είναι πως έδειξε να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση καθώς μέχρι πρότινος συμμετείχε στις προπονήσεις της Βαντούζ. Θέμα συμμετοχής του Μιλιντσεάνου στην αποστολή για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν τίθεται. Ήδη το τεχνικό επιτελείο έχει ετοιμάσει ξεχωριστό πρόγραμμα προετοιμασίας για τον Μολδαβό, ο οποίος θα προπονηθεί μόνος του το Σαββατοκύριακο στο ΠΕΑΚΙ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"H Car.gr Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Μολδαβό επιθετικό Nicolae Milinceanu.Γεννημένος την 1η Αυγούστου 1992, ο Nicolae έχει αγωνιστεί με τις ομάδες της Vaduz, Ciasso, Sliema Wander, Zimbru Chisinau, Granit, CSF Speranta, Petrolul, Rapid Bucharest, Veris και στην K19 της Monaco, ενώ έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Μολδαβίας".
Συντριπτική η προϊστορία  στο Φάληρο
Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο καθώς σε σύνολο  24 αναμετρήσεων σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας, οι Πειραιώτες έχουν μετρούν 20 νίκες.
Μόλις τέσσερις φορές ο ΠΑΣ έφυγε από την έδρα του Ολυμπιακού με τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ αγνοεί τη χαρά της νίκης.
Δυο λευκές ισοπαλίες (σεζόν 1976-77,1981-82) και δυο με σκορ 2-2 τις σεζόν 2009-10 και 2014-15.
Και στα τέρματα υπάρχει συντριπτική υπεροχή των γηπεδούχων που έχουν σκοράρει 66 φορές, ενώ οι φιλοξενουμενοι έχουν βρει μόλις 15 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.
Βαριές ήττες με σκορ 5-0 έχει δεχθεί ο ΠΑΣ τις σεζόν 2016-17 και 2018-19, ενώ με το εξίσου βαρύ 5-1 ηττήθηκε τρεια φορές(1975-76, 1983-84,2015-16).
Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό. Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την Ανατολική Αττική και ο Λάζαρος Δημητριάδης από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία και AVAR η Χρύσα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε η Αντωνία Κοκότου από την Αργολίδα.