Ενισχυμένος ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποδέχεται αύριο (5:15 μ.μ.) το Βόλο

on .

PAS BOLOS

Ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» του Ιανουαρίου για τον ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, καθώς έχει μπροστά του 3 αγώνες πρωταθλήματος σε διάστημα 7 ημερών, με αντιπάλους τον Βόλο, την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Ατρόμητο στα Γιάννινα.
Αύριο (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ φιλοξενεί την ομάδα του Βόλου, έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να αποσπαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την τελευταία τριάδα (Παναιτωλικό, Λάρισα, Λαμία) και να πλησιάσει τους Απόλλωνα και ΟΦΗ που παίζουν με Άρη και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.
Η ομάδα της Ηπείρου βρίσκεται στην 11η θέση με 15 βαθμούς και το αρνητικό ήταν ότι της ξέφυγε ο Απόλλωνας που, την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε 0-1 στο Αλκαζάρ τη Λάρισα και ανέβηκε στους 18 βαθμούς.
Επιστρέφουν οι βασικοί
Στο παιχνίδι κυπέλλου της Πέμπτης με τον Ατρόμητο (2-2) ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκούρασε βασικούς παίκτες καθώς άφησε εκτός τους Πίρσμαν, Σιόντη, Παμλίδη και Κρίζμαν, μαζί με τους Χουτεσιώτη, Εραμούσπε και Σάλιακα που ήταν στον πάγκο και δεν αγωνίστηκαν. Οι παραπάνω επτά παίκτες θα επιστρέψουν κόντρα στον Βόλο και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν και στο βασικό σχήμα.
Στην αποστολή θα βρεθεί και πάλι ο νεοαποκτηθείς Μολδαβός επιθετικός Μιλιντσεάνου, ο οποίος μπήκε αλλαγή κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ για τον Λοντίγκιν δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και στον ΠΑΣ περιμένουν την μπλε κάρτα του από τη ρωσική ομοσπονδία.
Το θετικό για τον Γιαννίκη είναι ότι επέστρεψε χτες στις προπονήσεις ο Ισπανός Ντομίνγκεθ και ξεπέρασε το τράβηγμα που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες. Αντίθετα, ατομικό έκανε και χτες ο Κάστρο. Ο Κολομβιανός θα απουσιάσει και κόντρα στον Βόλο καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τη θλάση στον τετρακέφαλο.
Χτες όσοι αγωνίστηκαν στον αγώνα κυπέλλου ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις με τη μπάλα και παιχνίδια σε μικρούς χώρους. Η σημερινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στο ΠΕΑΚΙ και θα είναι η τελευταία, ενώ στη συνέχεια ο Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή για την αυριανή αναμέτρηση με τους Βολιώτες.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Τα συνεχόμενα παιχνίδια και ιδίως στον βαρύ αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» έχουν καταπονήσει τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε εκτεταμένο rotation κόντρα στον Ατρόμητο για το κύπελλο. Η αναγκαιότητα της νίκης και των τριών βαθμών κόντρα στον Βόλο αναγκάζουν τον Τρικαλινό τεχνικό να χρησιμοποιήσει όλα τα βασικά του ατού. Δεδομένη θεωρείται η επιστροφή των Χουτεσιώτη, Εραμούσπε και Πίρσμαν στις θέσεις τους στην εστία και την άμυνα, όπως και του Σιόντη στα αμυντικά χαφ. Θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικεί ο Λιάσος με βάση τις απουσίες των Κάστρο και Ντομίνγκεθ. Ο 20χρονος μέσος από τη Φλώρινα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και στο κύπελλο κόντρα στον Ατρόμητο.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης (Κάργας), Πίρσμαν, Σιόντης, Λιάσος, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.
Παρελθόν ο Γώγος
Παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί από χτες ο Γιώργος Γώγος. Ο 19χρονος Γιαννιώτης κεντρικός αμυντικός προέρχεται από τις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομών της γιαννιώτικης ομάδας, ωστόσο δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Στα τρία χρόνια που είχε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΣ είχε μόνο μία επίσημη συμμετοχή στο περσινό 1-6 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Νέα Τρίγλια Χαλκδικής.
Το συμβόλαιο του νεαρού Γιαννιώτη στόπερ ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και δεν ανανεώθηκε, επομένως έμεινε ελεύθερος από τη γιαννιώτικη ομάδα. 
Διαιτητής ο Γκορτσίλας
Ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία ορίστηκε από τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Άγγλο αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Βόλο στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Γκορτσίλα θα είναι ο Ηλίας Αλεξέας από τη Μεσσηνία και ο Αντώνης Αναστασάκης από τα Χανιά, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από τη Μακεδονία και AVAR ο Χρήστος Μπαλτάς από την Αχαΐα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτρης Κύρκος, Γιαννιώτης πρώην ρέφερι που πλέον ανήκει στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας.
Χωρίς Μπαριέντος ο Βόλος
Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό για το Κύπελλο Ελλάδας θα ταξιδέψει σήμερα για τα Γιάννινα ο ΝΠΣ Βόλος.
Ο Βόλος θα αγωνιστεί στο «Ζωσιμάδες» χωρίς τον Μπαριέντος, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω κίτρινων καρτών και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του κόντρα στον ΠΑΣ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή και του Μπουένο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από πελματιαία απονευρωσίτιδα και ο συμπατριώτης του τεχνικός Άνχελ Λόπεθ θα τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή.