Σκέψεις Αργύρη Γιαννίκη για «φρεσκάρισμα» της ενδεκάδας

on .

GIANNIKHS PAS

Μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας η προσοχή του ΠΑΣ Γιάννινα έχει στραφεί πλέον στη Λαμία, την οποία υποδέχονται οι Γιαννιώτες το βράδυ της Δευτέρας (12/04, 7:30 μ.μ.) για την 3η αγωνιστική των play out της Super League.
Η ομάδα της Ηπείρου γνώρισε την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 2-1 και έμεινε στους 24 βαθμούς, ενώ η Λαμία ήρθε ισόπαλη με τον Βόλο και ανέβηκε στους 27. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να κυνηγήσει από τον Βόλο την πρωτιά στα play out τότε πρέπει να κερδίσει τους Λαμιώτες, κάτι που γνωρίζουν οι Αργύρης Γιαννίκης και οι παίκτες του. Για αυτό τον λόγο δεν υπήρξε χρόνος για ξεκούραση ούτε για ρεπό μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Όσοι αγωνίστηκε στον ημιτελικό της Τετάρτης ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας την Πέμπτη και χτες επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς. Η χτεσινή προπόνηση έγινε χθες το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ. Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι δεν προέκυψαν νέα προβλήματα τραυματισμού από τον ημιτελικό και οι απουσίες θα είναι οι γνωστές δύο των Κρίζμαν και Σιόντη.
Από εκεί και πέρα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Τρικαλινός τεχνικός θα προσπαθήσει να φρεσκάρει λίγο την ομάδα και δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε ένα μικρό rotation στη μεσαία και επιθετική γραμμή. Στη σημερινή και την αυριανή προπόνηση θα φανερωθούν εν μέρει οι σκέψεις του Τρικαλινού τεχνικού για το βασικό σχήμα.
Διαιτητής ο Παπαπέτρου
Ο Τάσος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει τη δευτεριάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία. Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική και ο Αθανάσιος Κολοσιώνης από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστείδης Βάτσιος από .τη Δυτική Αττική.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Γιώργιος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από τη Μακεδονία.
Ολλανδικές «σειρήνες»  για Παμλίδη
Η φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα της Super League και κυρίως στο Κυπέλλο Ελλάδας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της φίλαθλης κοινής γνώμης. Ως εκ τούτου, θεωρείται λογικό να ξεκινήσει από νωρίς η μεταγραφολογία και αρκετοί παίκτες των Γιαννιωτών να βρεθούν στο μικροσκόπιο αρκετών ομάδων.
Ένας εξ αυτών είναι και ο Γιώργος Παμλίδης, το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον προσεχή Ιούνιο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι ο Κατερινιώτης πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του και επιθυμεί να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.
Τα 8 γκολ πάντως που έχει πετύχει μέχρι στιγμής (7 σε πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο) δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητες αρκετές ομάδες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκπρόσωπος ολλανδικής ομάδας έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό σε παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» και έχει τσεκάρει από κοντά τις ικανότητες του Παμλίδη.
«Ματιές» Ολυμπιακού  σε Σάλιακα
Ένας από αυτούς είναι ο Μανώλης Σάλιακας, η απόδοση του οποίου δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Ολυμπιακό. Ο 24χρονος δεξιός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, εμφανίζεται να εξετάζεται από τους Πειραιώτες σύμφωνα με ΜΜΕ που πρόσκεινται στους «ερυθρόλευκους».
Μάλιστα, η καλή του απόδοση στον ημιτελικό της Τετάρτης προκάλεσε και τα ευνοϊκά σχόλια του Πέδρο Μαρτίνς καθώς ο Σάλιακας τα πήγε εξαιρετικά με τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά και τον Χολέμπας όταν ο Πορτογάλος τεχνικός γύρισε το σύστημα του Ολυμπιακού.
Άλλωστε από ασίστ του Σάλιακα χάθηκε και η μία εκ των δύο μεγάλων ευκαιριών του ΠΑΣ Γιάννινα με την προβολή του Μιλιντσεάνου που έβγαλε ο τερματοφύλακας Σα. Γενικά, ο Μανώλης Σάλιακας πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τους Γιαννιώτες και μετράει 30 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έχει πετύχει 1 γκολ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έχει δώσει και 1 ασίστ.